Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prazynka_87

niechże się coś zmieni kur...w końcu

Polecane posty

Gość już dawno się zmieniło
odsunęliśmy PiS od władzy. Na zawsze :P

Gość zachęta w realu jest nierealna
w demokracji się nic nie zmieni,nie ma szans na to,w demokracji wszyscy jesteśmy jedną wielką rodzinką,debatującą,czy lepiej beka się po śledziu czy po budyniu

Gość zachęta w realu jest nierealna
żeby było normalniej trzeba zaakceptować,że nie każdy jest piękny,mądry,pracowity,i zaakceptować nierówności

Gość ratatujratatuj
Prażynka, głupia jestes :) To jest pierwszy rząd od wielu lat, który zaczyna coś robic . I ja mu sekunduję.

jest jebany kryzys którego końca nie widać , może sie zmienić co najwyżej na gorsze. Harujemy do ostatniego oddechu na jakichś kutasów którzy dostają 14 tys. miesięcznie za robienie całego społeczeństwa w huja. Co mnie tu może pozytywnie zaskoczyć ??

który zaczyna coś robic??? a dokładnie co ? przytocz mi tu jakiś przykład co ten rząd robi ?

Gość ratatujratatuj
Jasne, i TY za globalny kryzys obwiniasz rzad? Dokształć sie trochę z ekonomii i wtedy mozemy pogadac. A 14.000 brutto - to 8-9.000 netto. Jak na ministra to chyba nieduzo, nie? Mój narzeczony i połowa firmy zarabia więcej niz premier, wiec przestan pieprz..ć, ze dużo zarabiają.

nie obwiniam ich za kryzys ale za podnoszony podatek i nie wkurwiaj mnie tępa dzido ...z moich podatków złodzieje jeżdza na wczasy i gówno robię w tym kraju

Gość ratatujratatuj
Sama jesteś tępa dzida, złotko! I póki nią zostaniesz takie zycie bedziesz wiodła. A administracja państwowa w KAZDYM KRAJU ma to do siebie, że jej pensje pochodzą z budzetu.

Hej, prażynka. Wiesz dostrzegam wiele plusów mimo wszystko w tej naszej Polsce. Oczywiście wiele rzeczy jest do bani ale nie odstajemy od innych krajów. Polacy niekiedy zapatrzeni są na jakieś narodowości ale wszystkie mają jakieś swoje problemy.

wiem wiem...uspokoiłam się trochę. Ale nadal wkurza mnie fakt, że tyle rzeczy kuleje. Np system emerytalny. Niemieccy emeryci podróżują po świecie, mają zapewnioną dobrą opiekę ... ja jestem sfrustrowana tym, że skończę studia i się zmarnuję. Nie mam na tyle charyzmy, wytrwałości żeby gdzieś sie wepchać do jakiejś ciepłej posadki. Wiem, że nic nie przychodzi od razu ...tylko jest zajebście ciężko osiągnąć tutaj cel.

Gość ratatujratatuj
Zacznijmy od poczatku edukacje historyczno-ekononiczną :) Widzę, ze porownujesz nas do krajów tzw. Starej Unii, tak? Czy wiesz czym byl plan Marshalla?

Gość ratatujratatuj
Plan pomocy gospodarczej dla krajów w amerykanskiej strefie wpływów po II wojie. Nam tez go proponowano - odrzuciliśmy, bo woleliśmy bratnią pomoc ze wschodu :( DZięki pienądzom amerykański Europa zachodnia odbudowała się i rozwinęła gospodarkę. I ten dobrobyt, który Ty widzisz tam wynika wlaśnie z tego rozwoju gospodarczego. My, jako kraj dawnych demoludów jesteśmy za nimi jakie 40 lat do tyłu i dopiero od kilkunastu lat budujemy gospodarkę rynkową, jaką widac było na zachodzie. Konsekwencją zapóźnena jest m .in. to, że oni są bogatsi, bo dłuzej "rynkowo" na to pracowali (naprościejrzecz ujmując) i dłużej oszczędzali na emeryturę wg wyzszych stawek. Stąd te róznice między krajemi dawnych demoludów a krajami tzw. Starej Unii. Powinnas raczej patrzec, jak radzimy sobie na tle dawnego obozu socjalistycznego, a nie na tle Starej Unii, bo jeszcze wiele lat musi minać, byśmy osiągneli podobny poziom zamożności. Porównywanie nas z Niemacmi, Francją to jak porównywanie jabłek z gruszkami :( Porównaj jabłka z jabłkami. Przepraszam za duze uogólnienia.

Warto zauważyć że na przykład w Polsce nie mamy takich problemów z obcokrajowcami jak na przykład we Francji. Ile by nie było wad tego naszego narodu to my dopiero w roku 89 zaczęliśmy się podnosić. Mimo wszystko będziemy szli do przodu... brakuje autorytetów to jest duża wada moim zdaniem.

Zdecydowanie też wolę być Polką . Ale też bym wolała żeby prawo broniło ofiary nie zbrodniarzy, żebym nie czekała miesiącami w kolejkach do lekarza, żeby benzyna była w racjonalnej cenie, żeby znikło łapówkarstwo , żeby z urzędów znikły ,, wujki '' ,, ciocie '' i reszta oraz wiele wiele innych . Ale to nie koncert życzeń. Dzięki za informacje .

,, nie mamy takich problemów z obcokrajowcami '' tak w porównaniu do Słowacji i ich Romów , to jednak mamy lepiej

Gość ratatujratatuj
Prazynka, doucz sie, dokształć, poczytaj i wtedy może zrozumiesz jak to wszystko dziala. I że nie da sie pstryknąć palcem i zmienić wszystkiego. Uważasz, że rząd (każdy) nie wolałby rzadzić panstwe, w którym jest spokój i wszechobecny dobrobyt? Pewnie, ze by chciał. Tyle, ze Polska, na taki dobrobyt, o jakim Ty mówisz, będzie pracować jeszcze przynajmniej całe pokolenie. Takie procesy nie zmienijaą nie ot, tak! Jak gospodarka bedzie zdrowa i prężna to i w innych strukturach zajdą zmiany. A tymczasem zdobądź zawód, najlepiej wolny, i zarabiaj. I uwierz mi, takie podwyżki, jaki były niedawno, nie będą w Ciebie bić.

Przez swoje ułożone życie można troszkę zmieniać sytuację innych. Nie jest to łatwe ale daje radość :) Niekiedy nie warto pytać o sens tylko trzeba się o kogoś czy dla kogoś starać.

,, nie wolałby rzadzić panstwe, w którym jest spokój i wszechobecny dobrobyt? '' no ale chyba spokój to pojęcie względne . W każdym państwie jest ciężko rządzić racjonalnie ... Ja się czuję wykorzystywana przez nasz rząd. Obserwuje ludzi dookoła - jedynie krzykacze osiągają jakieś cele . A ja ? albo jestem za głupia,albo za szybko się poddaję , albo tu rzeczywiście jest za wiele przeszkód. Wiem, ze nie dla każdego złote góry . MI tylko chodzi o satysfakcje - chce pracować w zawodzie , dostawać pensję , mieć urlopy wycieczki i żeby mnie było stać na lekarstwa za jakieś 40 lat

Niczego więcej nie oczekuję . Chcę zawód, mieszkanie na kredyt , i możliwość oszczędzania ...

Gość ratatujratatuj
Powszechne wycieczki zagraniczne są właśnie domena krajów Starej Unii.:( I koło sie zamyka. Zmien zawod.

Znam dużo ludzi mądrych i elokwentnych którzy lądują w sklepie odzieżowym . Pewnie dlatego , że nie są zrezygnowani ... ustają gdzieś po drodze. A tymczasem jakaś posłanka z ruchu Palikota na portalu społecznościowym pisze, jak to żałuje że umarła WISŁOCKA (!!!) to świadczy po poziomie wiedzy ludzi w rządzie - pomylić seksuologa ( który notabene nie żyje od 2005 ) z laureatką Nobla , to jest ....nie wiem jak to określić

Gość ratatujratatuj
To cierp dalej! Milego życia!

zmieni sie jak ty sie zmienisz,ja sie zmienie i jeszcze prawie 40 mln innych ludzi.tu jest problem, ze brak jest jednomyslnosci