Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....Sorella.....

pielęgnacja twarzy 30-stek - wasze kremowe hity

Polecane posty

Gość .....Sorella.....

Drogie kobietki jakie krem do twarzy jest waszym hitem? za chwile mam 30 lat i powiem szczerze ze kompletnie tego nie czuje, nie uzyam zadnego kremu a'la przeciwzmarszkowego itp dalej od lat uzywam kremu matujacego Nivea bo mam lekko świecąca sie cere i toniku młodziezowego. I tak sobie pomyslam boze za chwile bede miala trzydzieche na karku a uzywam od szkoły sredniej tych samych kremow i tonikow.

Ja też nie używam kremów na zmarszczki, tylko na niedoskonałości (najlepszy NIVEA). Ostatnio dostałam w prezencie kremy L'Oreal (?) na dzień i na noc, ale nie nazwałabym ich hitem, zwykłe kremy jak i Ziaji.

ja mam problem z tlusta cera (podobno pozniej sie pojawiaja zmarszczki wiec jeszcze sie nie martwie) - jakis czas temu trafilam na rewelacyjny krem http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12238&next=1 w zasadzie to sie skusilam na niego po przeczytaniu recenzji i za 8zl moglam zaryzykowac - jest duzo lepszy niz wiele tych po kilkadziesiat zlotych

Gość .....Sorella.....
m a d z a gdzie ten krem mozna dostac? nie widzialam go nigdzie. ja mam cere mieszana ze strefą T wiec musze troche zmatowic nos i czoło ale tragedii nie ma. Czasami przed @ cos mi wyskoczy, doslownie jedna krostka.

ja używam ostatnio firmy SVR z apteki, a kremu o nazwie Hydracid C, mam cere mieszaną, kremik jest lekki i nietłusty

Im wiecej sie uzywa kremow tym gorsza jakosc skort,twarz najlepiej myc zimna eods,uzywac kremow nawilzajacych typu dove czy ziaja i w razie piereszych zmarszczek zaczac z tymi wygladzajacymi,tych kremow nie nalezy w zadnym wypadku uzywac profilaktycznie..

Gość jyhtgf4r3e
dla mnie tołpa pod oczy "stimular " jakoś tak a poza tym eveline 30+ ale nie te eco, te eco nie wchlaniają się tak dobrze jak te normalne (takie w niebieskim kartoniku , czhyba hydraekspert jesli ktoś ma za dużo wągrów polecam też tołpa, krem do tego przeznaczony - mi pomógł mam zmarchy wokół oczu i już muszę o to dbać

Gość jyhtgf4r3e
Sorella - dla strefy T też jest krem z tołpy, generalnie nie trafiłam na nic z Tołpy coby nie działałao

sama sobie robię kremy z naturalnych składników + dzban ziół , efekt taki że moją młodszą siostrę biorą za mą mamę :)

Gość xyzzzzzzzzzz
majoweczka09- na jakiej podstawie twierdzisz, że im więcej się używa kremów tym gorsza jakość skóry? Masz na to jakieś medyczne dowody? Najważniejsze jest, żeby krem był dopasowany do rzeczywistych potrzeb skóry, a nie wieku metrykalnego, czasami kobieta 30letnia potrzebuje kremu dla kobiet po 40tce i odwrotnie.

Gość .....Sorella.....
no wlasnie ja sie tez zastanawiam nad tym ze jak sie przekroczy ta magiczna liczbe 30 to czy odrazu trzeba profilaktycznie zacząc uzywac krenow przeciwzmarszczkowych. Oczywscie nie mam tu na mysle tych silnych ale jakies ujedrniające, napinające itp

Gość mordkopotam
Olejek z migdałów, ale nie każdemu będzie pasował, bo trochę tłusty i nie wchłania się tak jak krem. Dlatego stosuję go raczej na noc.

Gość a jaaaaaaaaaaaa
właśnie natchnęłyście mnie żeby dokonać zakupu w jakiegoś naturalnego kremu - np. w biochemii urody do tej pory używałam ziaji calma hlc - biolipidowego, albo nawilżającego a zimą dodatkowo kuracje Retin A. Ale teraz kwasy odpadają bo w ciąży jestem, więc może właśnie jakieś naturalne mazidełko :)

SOrella - jeśli dobrze Ci słuzą te kosmetyki, które uzywasz od lat to po co zmieniać? TYlko dlatego, ze jest dla nich napisane "młodzieżowy"? Zaczniesz stosować cos innego i mozę wtedy zaczną sie problemy. Co do kremów przeciwzmarszczkowych - nie dajcie sie nabrać :-) Nie działają :-) W każdym razie nie likwidują zmarszczek. Jak cos juz powstało, to jedynie chyba chirurg mógłby usunąć. Lata lecą i musimy się pogodzić z tym, ze skóra nie będzie juz nigdy wyglądać coraz mlodziej bez względu na to czym się posmarujemy :-)

Gość Dankkka
Masz racje, wiele z nas w tym wieku nie ma jeszcze widocznych zmarszczek. Ja wolę stosować preparaty do masowania twarzy dają bardzo fajny efekt, szczególnie polecam profesjonalną linię marki farmona - http://farmonaprofessional.pl/preparaty/pielegnacja-twarzy/ , bardzo dobre jakościowo kosmetyki :)

Gość gość
ja odkad skonczylam 20. lat uzywalam kremow po 25., po skonczeniu 25. lat uzywalam tych po 30. , efekt taki ze nie mam prawie zmarszczek, cere mam ladna, obecnie uzywam clinique tylko drogi, ale za to wydajny

Gość gość
Polecam kremy Clarins Mam 33 lata a daja mi 5 lat mniej:)

Gość bezkonkurencyjne
Dla mnie bezkonkurencyjne są kosmetyki Farmona Proffesional. Wiadomo, że ważne jest poznanie swojego typu cery, tylko to gwarantuje odpowiednie dobranie kosmetyków, żłe dobrane kosmetyki nie tylko mogą nie pomóc a mogą wpływać źle. Np. niewskazane jest stosowanie kremów przeciwzmarszczkowych przez 20 latki. Seria do twarzy od Farmony ma produkty do każdego typu i kondycji cery, tu można je przejrzeć http://farmonaprofessional.pl/preparaty/pielegnacja-twarzy/

Gość gość
Ja jestem wielką fanką wszelkiego typu zabiegów kosmetycznych. Najbardziej lubię zabiegi na twarz z Farmony - http://farmonaprofessional.pl/procedury-zabiegowe/zabiegi-na-twarz/ , szczególnie polecam te poprawiające owal twarzy. Ja mam z tym problem więc najczęściej decyduję się właśnie na ten zabieg. Efekty są widoczne gołym okiem.

Gość Maria44
AWADERM EYES pomaga uzyskać idealną skórę wokół oczu w zaledwie kilka minut dziennie. Kiedyś miałam ciemne kręgi pod oczami od ciągłego zmęczenia i stresu, lecz teraz sytuacja się całkowicie odmieniła. Moja skóra wygładziła się, stała się dużo jaśniejsza, wygląda bardzo zdrowo i elastycznie.

Gość gość
Jest taki krem bardzo drogi, bo wymaga zaangażowania, myślenia i czasu, jest naturalny w postac***icia wody, dbania o zdrową dietę i zażywaniu ruch fizycznego na świeżym powietrzu. Nie znam lepszego ;). Dla mnóstwa kobiet jest za drogi ;) dlatego kupują marne produkty z drogeriach.

Gość ela_kowcun
moja córcia kupiła mi pewne urządzenie, na pocztątku była uprzedzona.. teraz myślę czemu wcześniej go nie używałam... bóle migrenowe, zmarszczki, wiotka skóra, bóle mięśni.. tak tylko to jedne urządzonko to sprawiło. jest tak wdzięczna córci, a z drugiej strony zła że wcześniej tego nie odnalazłam, że ze wszytskimi się tym dziele.https://allegro.pl/lifting-twarzy-przeciwko-zmarszczkom-i7554844323.html

Gość gość
Tez uwazam, ze na nasz wyglad maja wplyw geny, odpowiednia dieta i tryb zycia. Zadne smarowidla cudow nie zdzialaja. Ostatnio nawet widzialam testy kremow pod wzgledem dzialania nawilzajacego. Byl tam nivea soft plus dwa drozsze i ten pierwszy wypadlw tescie najlepiej.