Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka juz niekarmiaca

odstawilam dziecko od piersi i zle mi z tym....

Polecane posty

Gość matka juz niekarmiaca

mamusie czy Wy odstawiajac dziecko od piersi tez mialyscie tak, ze Wam bylo smutno? corka ma ponad rok wiec czas najwyzszy, poza tym alergolog kazala przerwac karmienie. No ale mi tak zal. coreczka nadal szuka "cycy" i to tez jest przykre (jej smutek) ale chodzi mi o uczucia matki... nie zamierzam miec wiecej dzieci a ak lubilam gdy maa na mnie patrzyla, przytulala sie, glaskala....

Gość mireczkaa
nie było mi smutno, no proszę cie:) Też odstawiłam jak miała rok, na początku dziwnie bo w końcu rok karmiłam :) Ale potem same plusy- w końcu zapaliłam faje i wypiłam wieelkie piwko:)

Gość mamama27
ja też uważam że roczne dziecko tu już jest duże i kumate i nie ma co go na cycku trzymać - nie możesz go poprostu potulić jak człowieka jak ci go brakuje a nie odrazu musi ssać twoje piersi? pomyśl o tym nie jak o karmieniu noworodka ale że roczne coraz bardziej kumate dziecko ssa ci biust...

Gość fakshjsdbas
ssie. Nie ssa a ssie. A poza błędem słusznie prawisz.

Kurde czyli moje mysli nie swiadcza o jakims chorobliwym uzaleznieniu Moja ma 6mc i tez chce przestac karmic Ale cos wewnatrz mowi mi : nie rob tego bedziesz zla matka A nie zamierzam jej karmic do momentu az bedzie pisac Mature Ja juz nawet mam leki na rozgonienie pokarmu i stoja w szafce w lazience bo nie moge sie zdecydowac

Gość klororowatęcza
ja miałam inną sytuację, jak mój syn dostał kaszkę na śniadanie ryżową i inne owoce to sam zrezygnował. Sama chciałam go nakłaniać żeby coś ode mnie zjadł, ale raczej tylko popijał chwilę i na tym koniec, mleko zanikło. Też było mi smutno ale co zrobić.

Gość dziewczyny ja....
karmiłam 2 chłopców przez 2,5 roku :) i też było mi źle :D:D:D Do dziślubią się przytulać do cycków choćjuż 7 i 3,4\5 roku mają. I są tacy słodcy, wrażliwi, delikatni..

Gość dziewczyny ja....
sorki, nie patrze co piszę 3,5 roku

Gość mam podobnie jak ty
moja mała ma 9 miesięcy. planowałam karmić do pół roku, teraz planuje do roczku, ale na samą myśl jest mi przykro... czytałam, że to normalne. proces odstawiania dziecka od piersi bywa bolesny nie tylko dla dziecka. moja kolezanka była załamana kiedy jej synek po tym jak zasmakował mleka modyfikowanego nie chciał już jej pokarmu.

to ja juz wogóle jestem wyrodna matka, z tego co pisze dawena ;) ach, kobiety wy to macie problemy naprawdę

Nie no. Im starsze dziecko tym trudniej go odstawić od cycka. Jednak bez przesady. I co z tego że dziecku jest smutno? Czy w ogóle wiesz że mu jest smutno czy po prostu nie umiesz go nauczyć jeść czego innego? Przytul je a nie będzie mu smutno. Zacznij stopniowo wprowadzać butelkę, aby odstawienie cycka przebiegało stopniowo. Dziecko się w ten sposób łatwiej odzwyczai - przeczytaj art na temat odstawiania dziecka od piersi na tipach - http://goo.gl/5jDl0

Ala, skoro dziecko ma ponad rok to po co wprowadzać butelkę??? mój ma 10 miesięcy, mam nadzieję sam się odstawi, karmię go tylko nad ranem i przed snem, wprowadzać mm nie mam na razie zamiaru

Gość 28tydzień
do autorki; spokojnie,dziecko teraz "przeżywa" to na swój sposób,bo to co dla niego było codziennością teraz jest zakazane myślę,że teraz jest głupia "moda",ze jak odstawiasz od piersi to jesteś wyrodna matką...

Gość konkretnie to
po co ja odstawilas?roczne dziecko wcale nie jest za duze na picie mleka z piersi.skoro dziecko w tytm wieku pije mm to i chyba piers nie jest zakazana?mi bedzie tez smutno odstawic,ale ja mam zamiar jak dziecko bedzie mialo ok 2latek,teraz ma juz roczek

Gość konkretnie to
a juz doczytalam,ze alergolog ci kazaala?jakas glupota.w takich sprawach zawsze dzwon do doswiadczonych poloznych laktacyjnych.

Gość tak naprawde to
a ja odstawilam i wreszcie odetchnelam bo jesczze pare miesiecy i bylabym wielkim wielorybem ( tylam podczas karmeinia) i to byl powod ze przestalam.

Ja tez jak odstawiłam - a karmiłam ok 16 miesiecy - to odetchnełam! W końcu! juz nie mogłam patrzec jak mi wisi na cycu. Na początku jeszcze mnie drapała ze chce ama, ale juz jej przeszlo :)

Gość konkretnie to
ja nie narzekam na kg jak karmie.lubie karmic moja pocieche i tyle.

Gość mamama27
no dwulatek latający z hasełkiem: mamo daj mlika - bezcenne..........