Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna i zalamana

Ludzie gdzie szukać pracy? Mam DOŚĆ bezrobocia!!!

Polecane posty

Szukam pracy od 1,5 roku i nie mogę nic znaleźć. Jak chciałam pójść na kasę albo do obsługi klienta to usłyszałam że nie mam doświadczenia w sprzedaży i mi podziękowali. Tak więc z wyższym wykształceniem nie ma pracy, bez wykształcenia też nie więc co mam zrobić w tym pieprzonym kraju żeby mieć za co żyć???

Gość etgbgw r
Musisz pozyczyc kase na chlanie i bywanie by zawrzec znajomosci. W tym kraju prace sie ma po znajomosci

Zauważyłam ale nie mam tych znajomości, więc co mam zrobić powiesić się?? Takie są w tym kraju ogłoszenia o pracę :/ Prawo jazdy kat B, znajomość urdu i punjabi - biegle. Pomoc w organizacji biura, obsługa korespondencji, dokumentacji oraz telefoniczne umawianie kontrahentów spółki.

Gość faaaafrefd
tez nie mam doswiadczenia w sprzedazy i nie umiem obslugiwac kasy by isc do sklepu:O odmowili mi w 3 miejsach..

No właśnie i bądź tu mądry i pracuj... porażka, jestem już tak wściekła że nie mam na nic siły, chęci szukania dalej bo nie mam pomysłów gdzie szukać...

Gość no to moze przeprowadz
sie do wiekszego miasta?w wiekszym miescie latwiej znalezc prace

Nie mogę się przeprowadzić,mam tu męża i mieszkanie. Poza tym mieszkam w mieście 400 tysięcy mieszkańców więc nie takie małe...

Gość adafgh
a skad jestes?

załóż sobie profil na goldenline i na facebooku. wypełnij swoje cv. wysyłaj dziennie około 10-15 cv - nie tylko na kasjerki - również do banków, na przedstawicieli handlowych, do sklepów z ciuchami (idź do galerii handlowej i poszukaj ogłoszeń na szybach). przeczytaj również porady na tipach na temat szukania pracy http://goo.gl/AUuM

Konta na facebooku nie zamierzam zakładać, na golden już mam dłuższy czas. CV jeśli są ogłoszenia to wysyłam, ale ostatnio ciągle pojawiają się ogłoszenia że ktoś szuka pracy, a pracodawców coraz mniej :( Przeglądam codziennie dziesiątki stron, kupuję gazety ale nic z tego... W galeriach mnie nie chcą bo nie mam doświadczenia w bezpośredniej obsłudze klienta i inne tym podobne teksty słyszę...

Gość a jak sie
oceniasz z wygladu?

Jestem atrakcyjna, wysoka, przez 3 lata byłam asystentką zarządu w kancelarii adwokackiej więc zawsze musiałam dobrze wyglądać.

Gość meggi;;;
witaj w klubie, też nie mogę znalesc pracy nawet w sklepie bo raz, że nie mam doświadczenia a jak je miec po studiach dziennych, dwa, że mam za wysokie wykształcenie by isc przykładowo na kasę, cieszę sie że przynajmniej teraz po ponad roku czekania wreszcie załapałam się na staż...

Gość errrtttytyty
Kasnaj-> osmieszasz sie tylko tym blogiem, robiąc takie byki jak tam... najpierw popraw błędy ortograficzne, a potem bierz sie za pisanie bloga

Gość seclya
Ja również już dłuższy czas szukam pracy.. jestem już zmęczona tym szukaniem.. i najgorsze że już nawet nie mam motywacji szukać bo i tak wiem że nie znajdę, wiem że to źle i że nie powinnam się poddawać ale już po prostu brak mi sił... wiedząc że jutro znów będzie źle.. znów bezowocnie.. muszę być naprawdę beznadziejna skoro nikt mnie nie chce..

Gość pytaczee
seclya=ile masz lat,jakie wyksztalcenie,doswiadczenie?

A nie możecie założyć własnych firm? Przecież są wysokie dotacje bezzwrotne. Na mały biznes, na rok utrzymania się i rozkręcenia w tym czasie starczą.

Gość jednaonaa
jestem w podobnej sytuacji do Was, rozniez jestem bezrobotna, bylam na wielu rozmowach kwalifikacyjnych na staze i BEZPLATNE praktyki, nawet tam mnie nie chcieli, co taki ktos jak ja ma o sobie myslec skoro nawet na darmowego paroba go nie chca :O A co do ogolnej sytuacji na rynku pracy...wszedzie brak doswiadczenia, doswiadczenia nie zdobylam bo mnie nigdzie nie chcieli przyjac, nigdzie mnie nie chcieli przyjac bo nie mam doswiadczenia.... kwadratura kola, to jest CHORE!

Gość może opieka nad starszymi
Ciężka praca, niezbyt dobrze płatna, nie każdemu odpowiada, ale nie trzeba wielu lat nauki i raczej nie będzie bezrobocia, a podobno społeczeństwo się starzeje więc zawód "ma przyszłość". Naukę w tym kierunku oferują szkoły policealne, ale nieraz widzę ogłoszenia np. agencji pracy za granicą itd. które pozwalają najpierw zrobić (płatnie lub bezpłatnie) kurs gwarantując wyjazd, ale i w Polsce dość łatwo o pracę dla opiekuna starszej osoby.

Gość rerekumkum55
otóż to. NIgdzie nie chcą przyjąć bez doświadczenia- więc gdzie te doświadczenie zdobyć? Nawet na staż mają wymagania. Ja już straciłam nadzieję, że uda mi się coś znaleźć.

Gość wewqeqw
co do firm to 70 % upada w ciągu pierwszych 2 czy 3 lat działalnosci, a ma byc gorzej

Gość wewqeqw
w tym nie chodzi o brak doswiadczenia, tylko nadmiar ludzi do pracy, i coś musza wymyslac żeby odwalic te 200 chetnych na 1 miejsce

Gość wewqeqw
może opieka nad starszymi- ja własnie tego próbowałam... ale nie polecam. Dawałam ogłoszenie parę miesięcy, odpowiadałam na inne. W końcu ktoś sie zgłosił, okazało sie że poprzednia opiekunka zrezygnowała. POszłam ze dwa razy, babka dostała jakichś humorów, miało byc 3 razy w tygodniu, odezwała sie potem dopiero po dwóch miechach, potem znów po miesiącu chciała raz zeby zrobic zakupy nagle... :( albo raz dzwoniła zeby przyjsc, ja biegne przez całe miasto, a ona ze juz nie potrzebuje, bo sąsiadaka jej kupiła, i nawet mnie nie wpusciła... Potem inna praca po wielu miesiącach szukania, udało mi się byc wyłonionym z 70 chętnych, opieka nad starszym małzeństwem, poszłam pierwszy dzień, miałam coś ugotowac, babka przyszła do kuchni i co chwila mną komenderuje... na koniec stwierdziła, że sie nie nadaję, bo ile ma siedziec w tej kuchni... lol

Gość seclya
pytacze - 26 lat, wykszt. wyższe (w tym 2 licencjaty z logistyki i informatyki), doświadczenie 3 różne firmy (spedytor, logistyk, spec. ds. zakupów) niestety mieszkam w miejscowości ok 70 tys mieszkańców więc jak dla logistyka średnio.. no i oczywiście za małe plecy. Własna firma , zastanawiałam się ale nie wiem od czego zacząć, nie znam nikogo kogo mogłabym o to zapytać. może po prostu już jestem negatywnie nastawiona, ale na moje to albo po znajomości można dostać pracę albo trzeba się mobbingującym szefem czubem.. kara za złożenie wypowiedzenia :( powinnam była męczyć się dalej..

Gość -kasienkaabc----
up:/

Gość cvb788
-wykształcenie zawodowe -doświadczenie w pracach na produkcji, sprzedaży, handel, budowlanka, kierowca, sprzedaż przez internet, telemarketing -prawo jazdy kat b + samochód osobowy + bus 3,5t -komunikatywny angielski w mowie i piśmie -obsługa komputera, znajomość podzespołów -szczery, rzetelny, szybko się uczę, otwarty, sumienny i nigdy się nie spóźniam -brak jakichkolwiek nałogów i co ??..i dupa, nigdzie mnie nie chcą zatrudnić.

Gość gość
Ogólnie z pracą nie jest łatwo, szczególnie w urzędach pracy gdzie wymagają jakiś kosmicznych języków typu hinduski, czy wietnamski... Ale powstają inicjatywy i firmy, które pomagają młodym ludziom znaleźć pierwszą pracę, dają im zatrudnienie nawet jeśli nie mają doświadczenia. Możesz przejrzeć oferty np. tutaj - abpraca.pl

Gość gość
Polecam w takiej sytuacji pomoc tarocistki . Ja systematycznie korzystam w sprawach pracy, uczuciowych a nawet intymnych. Napisala mi o tym gdzie powinnam szukac pracy i znalazlam w tym miejscu o ktorym napisala.Odpowiada konkretnie na pytania i nie musze dlugo czekac na odpowiedzi. Maksymalnie do 24godzin. Jestem megazadowolona tarocistkasofii@wp.pl