Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzkaa

takie pytanie do znających się kobiet

Polecane posty

Gość niewiedzkaa

A mianowicie, chodzi o występujące kłocie w jajniku co miesiac. I powiedzcie mi czy to wtedy zaczynają sie dni płodne tak? Moge to tak odczuwac, bo mam klocic jejnika trwajace zazwyczaj jeden dzien w kazdym miesiacu i jest ono zazwyczaj 2 tygodnie przed spodziewanym okresem, czy dobrze rozumiem, ze wlasnie wtedy zaczynaja sie dni plodne i mniej wiecej ile one trwaja(wiem, ze to zalezy od cyklu) ale tak przypuszczalnie?

Gość niewiedzkaa
?

Gość to nie takkkk
kłucie jajnika najczęściej pojawia się w okresie płodnym ale nie zawsze oznacza dni płodne. Może się pojawić w dowolnym momencie dni płodnych, nie koniecznie na ich początku czy na końcu. Może się pojawiać przed miesiączką kiedy spada progesteron, rozpoczyna się proces dojrzewania pęcherzyków i też moga boleć jajniki. Czasami może się z różnych przyczyn pojawić też kilka dni przed miesiączką jak jest niski progesteron i to nie musi sie zdarzać zawsze czasami może się zdarzyć raz na jakiś czas pod wpływem różnych sytuacji.

Gość niewiedzkaa
dziękuje Ci bardzo za odpowiedź, ale jeśli mam tak od zawsze od kiedy tylko zaczelam miesieczkowac ten bol jajnika i to zawsze trwa gdzies tak jeden dzien bol jest taki sam w kazdym miesiacu to moge to interpretowac jako pewną, jedną z wielu oznak dni płodnych?

Gość to nie takkkk
Ja też kiedyś tak miałam że miałam taki ból który występował co miesiąc w jednym dniu jak kolka. Trwało to jakiś czas. Pewnego dnia przestałam mieć ten ból i nie mam go do tej pory. jakieś parę lat temu to było. Od tamtego czasu miewam sporadycznie bóle jajników w czasie miesiączki w czasie dni płodnych i 2 razy miałam kilka dni przed miesiączką w czasie jakichś sytuacji stresowych i męczących. Chociaż bólem bym tego nie nazwała. nie warto się tym sugerować nawet jeśli się działo tak w poprzednich cyklach.

Gość dorotaaaaaaaa
ja tez mam tak. caly dzien boli. ja interpretuje to jako dzien owulacji czyli jeden z ostatnich dni plodnych. zawsze od tego dnia licze 14 dni i dostaje@. wiec moze masz tak samo jak ja.

Gość perfektefrau
gdy odczujesz ten bol to lepiej unikaj seksu chyba , ze planujesz baby to sie mozesz przylozyc...

Gość anarchia__
Wtedy jest owulacja...dni płodne zaczynają się ok 3 dni wcześniej. Może zainwestuj w jakiś mikroskop owulacyjny, będzie Ci łatwiej je określić.