Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eurydykeeee24

Teściowie zapraszają na kolacje a ja jestem na diecie:/

Polecane posty

Gość eurydykeeee24

Teściowie zapraszają nas jutro na kolacje z okazji rocznicy ich ślubu. A ja mam problem bo jestem na diecie 1000kcal i nie jem w ogóle kolacji, ogólnie po godz 18 już nie jem. A my tam mamy na 18 i nie wiem co zrobie, przede mną będzie stał pusty talerz? teściowa pewnie zrobi jakieś mięso czy sos:/ nie mogę tego zjesc bo schudłam już 3 kg i chce jeszcze 3 do wiosny. A jak teraz się obezrę to wszystko zaprzepaszczę. Pewnie zaraz napiszecie zebym zjadła samą sałatkę, ale u mojej tesciowej to nie jest takie proste bo ona wręcz na siłę wkłada na talerz a jak nie pozwolę to będzie po 10 razy powtarzac spróbuj kotlecika, spróbuj ciasta, spróbuj ziemniaczka i az mi głupio na wszystko odpowiadac "nie dziękuję". To złota kobieta ale co do jedzenia to mogłaby człowieka upasc jak prosiaka. A jak nic nie tknę to jestem pewna ze się obrazi. To ze się odchudzam to dla niej pikuś bo ona nie zna takiego słowa odchudzanie, zaraz powie "dziecko z czego przecież szczupła jestes" i taka gadka. az mi się odechciało isc bo jestem pewna ze bede postawiona w głupiej sytuacji

No to nie zaprzepaszczaj wszystkiego jak si e raz obezresz. Jednorazowo 3kg nie przytyjesz, a nad slaba wola zeby sie nazrec pozniej po tej kolacji zapanuj i bedzie ok

Gość tez mi problem
nie jedz caly dzien a zjedz u tesciowej kolacje i tyle

Gość eurydykeeee24
ale to chodzi o tą kolacje przecież tam jedna poracja mięsa z sosem i czyms tam pozniej deser który pewnie postawi pod noc to ze 2tys kalorii. ja mam pozniej straszne wyrzuty sumienia jak coś zjem niepotrzebnie i zzaraz wydaje mi sie ze przytyłam

Gość tez mi problem
raz mozesz sie poswiecic w koncu przed dieta wpierdalalas jak najeta wiec teraz swietej nie udawaj! wrocisz z kolacji pocwiczysz 45 min i juz. Tragedia normalnie ;/

Gość powiem i ja.....
matko kochana dziewczyno nie masz większych problemów ? przecież możesz wszystkiego spróbować ale po troszeczku nikt nie każe Ci nakładać pełnego talerza możesz nałożyć sobie jednego ziemniaka nie polewać go sosem do tego surówka i kawałek mięsa i na pewno od tego zaraz nie przytyjesz 3 kg z ciastem tak samo

Gość zjedz i wyrzygaj
:classic_cool:

Gość eurydykeeee24
dobra widze ze nie rozumiecie o co chodzi. ja mam coś takiego ze jak nie jem i jestem głodna to wydaje mi się ze jestem szczupła, a jak coś zjem wtedy kiedy nie trzeba to od razu wydaje mi się ze jestem gruba i wpadam w dół, ale nie chce mi się wam tego tłumaczyc bo i tak nie zrozumiecie 🖐️

Gość ajsmak
Też jestem na diecie, co gorsze Dukana, więc niby mogę jeść o której chcę, ale tylko "specjalne" potrawy- prawie niczego "normalnego" nie mogę. Ale moi teściowie o tym wiedzą i nie ma problemu :) Moim zdaniem najlepszym wyjściem dla Ciebie jest zjeść normalny posiłek- przecież nie musisz się obżerać tak jak napisałaś... Zjedz coś niskokalorycznego, jeśli będziesz siedziała przed pustym talerzem to bedzie to po prostu niekulturalne.

Powiedz może , że boli Cię gardło i nie możesz jeść. Albo, że się czym strułaś i musisz mieć lekkostrawną dietę. Ewentualnie symuluj ból głowy;-p

Gość TakaSobieIdealnaJa
Czy to czasem nie anoreksja?

Gość widac ze to Ty nie rozumiesz!
jak RAZ zjesz kmawalek miesa z sosem to cie nie rozerwie!ta o tym opowiadasz jakbys miala zezrec przez cala noc kolacje skladajaca sie z 5 dan!

Gość ajsmak
No właśnie to co napisałaś może wskazywać na to, że Twój problem tkwi w psychice :O

Gość mylitllepony^^
to raczej idz do psychologa przed ta kolacja.

Gość rozmowa moze......
moze niech maz jej o tym powie....

Gość ajsmak
Ja jak wspomniałam jestem na Dukanie, więc w ogóle nie wolno mi jeść normalnych ciast, pieczeni, niczego smazonego na tłuszczu itp. Ale jak kiedyś byliśmy u wujka, którego dawno nie widziałam a on specjalnie dla mnie zrobił swój sernik, bo pamiętał, że uwielbiam to ciasto to co, miałam powiedzieć "nie, dziękuje"? Jakby się poczuł wtedy wujek, który spejclanie dla mnie upiekł to ciasto i czekał aż je spróbuję? Ukroiłam więc sobie bardzo mały kawałek, powiedziałam, że boli mnie dziś żołądek i resztę żeby mi zapakował do domu. A w domu zjadł mąż :)

Gość Sandra232323-
No wąłsnie zeby mozna było tak ze zjem kawałek mięsa z surówką i koniec, ale nie bo tesciowa zaraz leci po coś nastepnego, ona podaje 5 dac co chwile i jak zjemy jedno to zaraz przynosi coś nastepnego i też kaze próbowac. chyba udam chorobe albo ból zęba dobry pomysł

Gość mylitllepony^^
no tak by zrobil kazdy normalny czlowiek a nie laska ktora zje kotleta i wydajej jej sie ze przytyła...:/

Gość eurydykeeee24
sorry pomyslilam nick wyzej

no nie przesadzaj! jedna kolacja, zjedzona w normalnych porcjach w odchudzaniu ci nie zaszkodzi jak przeczytałam twój post, to jakbym jakiejś fanatyczki-anorektyczki sluchała zjedz ta jedną kolację w normalnych rozmiarach (a nie obżerając się) i tyle o co w ogóle ten krzyk?

Gość ajsmak
Oj dziewczyno, gdybym ja ulegała wszystkim namowom jedzenia mojej mamy czy teścia, to bym nie mieściła się w drzwiach :) Przecież od tego mamy buzię, żeby grzecznie odmówić, trzeba mieć choć trochę umiejętności asertywnego zachowania!

Gość ajsmak
Oczywiście uważam, że mimo wszystko jeśli w ogóle nie ruszysz jedzenia to bedzie to niekulturalne i tyle. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś przytył przez jedną, normalną kolację.

Gość tez mi problem
przekroczy swoja dzienna porcje jogurta i jablka o normalna kolacje i juz wrzask i tragedia Oo spalisz to cwiczeniami i juz, albo wyrzygaj skoro masz umrzec przez wyrzuty sumienia... i odwiedz psychologa, bo gdzies cos ci sie pomieszalo chyba