Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysia___

Puchnięcie łydek po tabletkach antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość Mysia___

Witam. Zażywam tabletki Naraya. Właśnie teraz kończę pierwsze opakowanie. Została mi tylko jednak tabletka. Wczoraj wieczorem zaczęły boleć mnie łydki. Tak jakbym miała zakwasy, ale nie zwróciłam na to uwagi. Oczywiście też towarzyszyło mi pragnienie, które występuje przed okresem. Podejrzewam, że jest to zbieranie się wody w organizmie, aczkolwiek nigdy nie miałam takich objaw jakie mam przy tabletkach. Czy miałyście podobne doświadczenia? Jest się czym niepokoić czy należy się zgłosić do lekarza? Niestety ulotka niczego takiego mi nie mówi..

Gość KONIECZNIE....................
ale to koniecznie obserwuj te nogi, jak bolą, czy gdy stoisz a jak sie kładziesz to przestają. Pigułki potrafią czasem wpłynąć na żyły głębokie, to bardzo rzadkie, ale jednak się zdarza, ja jestem tego przykladem, po jednym opakowaniu pigułek dostałam zakrzepicy, a to już b. niebezpieczne. Nie straszę Cię, ale po prostu to rzecz na którą warto zwrócić uwagę, żeby w razie czego wiedzieć jak działać. Zapewne możesz je sobie brac bezpiecznie, ale ten post gdzieś Ci tam utkwi. Tak kwoli informacji, w razie czego. Pozdrawiam.

Gość Mysia___
Ból jest mniejszy gdy leże. Najgorzej jest jak przenoszę całkowicie ciężar swojego ciała na nogi.

Gość KONIECZNIE....................
ból przy chorobie żył rózni sie tym od zakwasów, że....wstajesz, stoisz kilka chwil jest ok, za chwilę pojawia się ból między kostką a kolanem, bliżej kostki, rwie, boli, po prostu boli, gdy się połozysz, chwila i przesstaje boleć. Polez sobie troszkę z uniesionymi nogami do góry, poczekaj np do piątku, może przejdzie, bo sobie coś tam nadwyrężyłaś. Ja jestem przewrażliwiona, więc jestem złym doradcą Ale, jeśli nie przejdzie KONIECZNIE w piątek pokaż to lekarzowi.

Gość anarchia__
Więc lepiej je odstaw, zaczynasz mieć obrzęki. U mnie doprowadziło to do zakrzepicy. Niestety nie każdy może brać tabletki. teraz już nie będę stosować antykoncepcji hormonalnej. Obecnie zdecydowałam się na cyclotest czyli monitor płodności...cena i tak się zwróci.

Odpowiedniki nie zawsze działają tak jak powinny - przekonałam się sama na sobie. Też puchłam, zaczęło mnie wysypywać przez 3 opakowania, stwierdziłam, że wykupię tabletki "macierzyste" czyli te które były pierwsze i jak ręką odjął po całym opakowaniu nie jestem już tak opuchnięta (co wskazuje na to, że spełniają swoją funkcję nie zatrzymywania wody w organizmie) i cera bez żadnego wykwitu a wcześniej to na prawie nie było ciekawie (twarz, plecy, dekolt) a teraz wszystko czyściutkie. Tak więc nie wykupię już nigdy zamiennika. Naraya to odpowiednik Yasminelle więc może wykup 1 opakowanie Yasminelle i obserwuj łydki jeśli nie pomoże zmiana z generyka to do ginekologa.