Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem bezrobotna

Mam 53 lata i jestem bezrobotna!!!

Polecane posty

Gość jestem bezrobotna

Nie wiem co robic! 20 lat pracy w biurze, 5 lat w sklepie i w urzedzie pracy zaproponowały mi panie prace w fabryce. Zrobiłam im piekielną awanture.

Gość z niektorymi nie warto pisac
za co za to,że masz 53 lata i 20 lat pracy,czy za ta prace w fabryce ?

Gość maturks4
A fabryka nie dla ludzi? Damesa się odezwała! To siedź na bezrobociu. Jak masz męża, bo na sponsoring raczej za stara rura

Gość jestem bezrobotna
Mam zawsze wigotna pipke, czekam na pytonga w wieku okolo 20 lat.

Gość o majjj gaat
jak na 20 lat pracy w biurze kompletna klapa w formulowaniu zdania.To było sprzątanie biur prawda ? :D

Gość mnnm
Jestem w podobnej sytuacji. Mam 20 lat pracy, obecnie jestem bezrobotna. Chętnie popracowałabym nawet w fabryce, ale zdrowie nie pozwala (kregosłup). W urzędzie pracy jeszcze nigdy nie otrzymałam jakiejkolwiek propozycji. Patrzą na mnie jak na wykopalisko, niestety.

Gość jestem bezrobotna
Nie, pracowałam w urzędzie skarbowym. Wydawałam zaświadczenia o dochodach, wprowadzałam dane do komputera a później gdy mnie zwolniono pracowałam trzy lata w sklepie a później 2 lata własna działalnosc i teraz takie zdziry z bezrobocia coś takiego mi proponuja?

Gość mnnm
Mam 55 lat. Pani w urzędzie powiedziala, ze jestem najstarszą zarejestowaną bezrobotną.

Gość o majjj gaat
jestem bezrobotna Nie, pracowałam w urzędzie skarbowym. Wydawałam zaświadczenia o dochodach, wprowadzałam dane do komputera a później gdy mnie zwolniono pracowałam trzy lata w sklepie a później 2 lata własna działalnosc i teraz takie zdziry z bezrobocia coś takiego mi proponuja? Uważasz sie za kogos ponad nimi ??

Gość Cos mi tu nie pasi
mnnm Jestem w podobnej sytuacji. Mam 20 lat pracy, obecnie jestem bezrobotna. Chętnie popracowałabym nawet w fabryce, ale zdrowie nie pozwala (kregosłup). W urzędzie pracy jeszcze nigdy nie otrzymałam jakiejkolwiek propozycji. Patrzą na mnie jak na wykopalisko, niestety. Jesli masz problem z kręgosłupem stajesz na komosji o orzeczenie niepełnosprawnosci i ciepla posadka w ochronie w zakładach pracy chronionej.Jestem po operacji kręgosłupa ,jestem w podobnym wieku i pracuję.

Gość a jedno pytanie ile trzeba
przepracowac lat by otrzymac rente? wiadomo że osoba która nigdy nie pracowała a ma 20 lat nigdy renty nie otrzyma.

Gość Cos mi tu nie pasi
trzeba przepracować 5 lat w ostatnich dziesięciu latach.Są jakies renty socjalne trzeba poczytac o zasadach ich przyznawania.

Gość qqq*
a co to za fabryka czemu nie chcesz tam

Gość jestem bezrobotna
Produkcja plastikow, odpada. Ja nie bede sie uwijala na stare lata, to nie dla mnie.

Gość vffffffffffffffff
tak poza tematem:D nie znam pani, ale śmiało stwierdzam ze w urzędzie , przynajmniej w Białymstoku, pracują niedorozwoje po znajomościach..ehhh

Gość biubiu
Coś mi tu nie pasi Operacji kręgosłupa nie miałam, ale mam tak poważne zmiany, że lekarze nie dają nadziei, że jej nie będzie. Podniesienie jakiegokolwiek ciężaru powyzej 2-3kg jest już mocno odczuwalne, ruch w nadmiarze tak samo. Nie pracuję juz od dłuższego czasu, więc nie wiem czy mam jakieś szanse na rentę, a poza tym trudno jest teraz o to świadczenie.

Gość qqq*
w takim razie jesteś leser ja mam 51 i też pracuje na hali produkcyjnej- Akord

Gość Cos mi tu nie pasi
biubiu Coś mi tu nie pasi Operacji kręgosłupa nie miałam, ale mam tak poważne zmiany, że lekarze nie dają nadziei, że jej nie będzie. Podniesienie jakiegokolwiek ciężaru powyzej 2-3kg jest już mocno odczuwalne, ruch w nadmiarze tak samo. Nie pracuję juz od dłuższego czasu, więc nie wiem czy mam jakieś szanse na rentę, a poza tym trudno jest teraz o to świadczenie. O rentę faktycznie nie jest łatwo,byłam 4 lata na rencie po operacji ,jeśli zbierzesz całą dokumentacje medyczna na co sie leczysz ,stajesz na komisji w Zus ( orzeczenie o niezdolności ) moga orzec bez prawa do renty lub powiatowy ośrodek do spraw orzekania o niepełnosprawności.Jak dostaniesz grupe to o lekką prace trudno nie jest.

Gość koahfs
Ją mam 45 i też jestem urzędnikiem mianowanym bez pracy i tez 2 lala pracowalam w sklepie ,a teraz nie moge znaleźć zadnej pracy .I nie jestem zapasiona zaniedbana baba Zastanawiam się gdzie ja mam pracować do 67 lat bo przeciez wszyscy nie możemy.być strozami na parkingach .

Gość Cos mi tu nie pasi
koahfs Ją mam 45 i też jestem urzędnikiem mianowanym bez pracy i tez 2 lala pracowalam w sklepie ,a teraz nie moge znaleźć zadnej pracy .I nie jestem zapasiona zaniedbana baba Zastanawiam się gdzie ja mam pracować do 67 lat bo przeciez wszyscy nie możemy.być strozami na parkingach . Cos masz do strózy na parkingach ? pracuję w szpitalu dla ścisłości a Ty hmm może stróżowanie w urzędzie ? :D

Gość 52
tez bez pracy.

Gość a czy taki stróż na parkingach
musi miec grupe inwalidzka?

Gość biubiu
cos mi tu nie pasi Zebrać dokumentację medyczną nie jest trudno i uzbierałoby się tego sporo. Mam pytanie do Ciebie, czy na komisję ZUS trzeba mieć skierowanie? od kogo?

Gość 52
Na komisję w ZUS nie trzeba żadnego skierowania. Trzeba mieć zaswiadczenie o stanie zdrowia i ksero kart chorobowych.

Gość Cos mi tu nie pasi
Sama idziesz do Zus pobierasz wniosek ,wypełniasz ,powiesz,że nie pracujesz ( jesli zapytają,bo jest osobna kartka do wniosku,którą wypełnia pracodawca ) i składasz wniosek.Dostaniesz wezwanie na komisje ( badanie ). Wychodzisz z gabinetu,decyzja jest po chwili na miejscu zostaniesz zawołana .

Gość biubiu
To każdy lekarz specjalista musi od siebie wydać takie zaświadczenie? Czy jakieś ogólne od lekarza rodzinnego? Zbieram dokumentację i idę do ZUS?

Gość Cos mi tu nie pasi
Trzeba mieć zaswiadczenie o stanie zdrowia i ksero kart chorobowych. Tak to żaświadczenie może wypisac lekarz rodzinny jest wazne 30 dni od daty wypisania,Jednakże ksero kart chorobowych musi miec potwierdzenie zgodności z oryginałem.

Gość Cos mi tu nie pasi
Jak pobierzesz wniosek z Zus ,będzie tez do tego zaświadczenie.

Gość biubiu
cos mi tu nie pasi Dziekuję za dokładne wyjasnienie Dobrze byłoby otrzymać grupę, nawet bez świadczenia pieniężnego, bo wtedy rzeczywiście łatwiej o pracę. Ale to chyba mrzonka...

Gość Cos mi tu nie pasi
biubiu cos mi tu nie pasi Dziekuję za dokładne wyjasnienie Dobrze byłoby otrzymać grupę, nawet bez świadczenia pieniężnego, bo wtedy rzeczywiście łatwiej o pracę. Ale to chyba mrzonka... To nie mrzonka ,jesli nie zalezi Ci lub jestes pewna,że renty nie dostaniesz nawet ze wzgledu na lata pracy,to startuj do powiatowego osrodka.J