Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatha884

karmienie mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

mam pytanie karmie moja 4 tygodniowa córkę mlekiem modyfikowanym ... i karmie ją zgodnie planem karmienia 7 razy na dobe... równo co 3 godziny .... ale czasem musza ja budzić ... jak wy karminieliscie?

szczerze? karmilam moja Julke w dzien, co ok 3 h, jednak w nocy tylko jak sie obudzila. A czasemm potrafila przespac od 20 do 4. Dobrze przybiera a wadze wiec ok;)

Gość ja też nie trzymałam się
żadnego "planu"... porcje z puszki to orientacyjne zalecenia. Karmiłam dziecko, gdy budziło się i wyraźnie domagało się jedzenia. Córcia początkowo chciała jeść co 4 godziny, więc w żadnym razie nie wpychałam jej jedzenia co 3 godziny. Synek jadał co 3, ale mniej. Oboje dobrze przybierali, więc polecam nie przekraczać porcji z puszki, ale też nie próbować im dorównać na siłę. Trzeba obserwować dziecko i odpowiadać na jego potrzeby.

hej dziewczyny... czy miedzy karmieniami dopajacie dzieci wada lub herbatka?

Gość kurde fantastyczne :)
Ja też się ścisle nie trzymałam planu z puszki. Nie budziłam dziecka na karmienie, ale te ż jej nie przetrzymywałam dokładnie co do godziny. Jak chciała jeść wcześniej to jej dawałam. Jak dziecko prawidłowo przybiera na wadze nie ma sensu jej budzić. Mojej kolerzanki synek zasypiał ok 21 a budził się na jedzenie dopiero ok 5:30. i też pediatra nie kazała go budzić w nocy na jedzenie.

Gość nie budź w nocy na
jedzenie to szybko zacznie Ci przesypiać ładnie całe noce, moja już w pierwszym miesiącu przesypiała 5-6 godzin, potem w 2 7-8, a od 3 przesypia 10-11 godzin

hmm a co ja mam zrobic ... mój synek chce jesc tylko mleczko... wode i herbatke wypluwa i placze :( ma 2 miesiace

dziecko na butli karmi sie tak samo jak na cycu - na życzenie!! moj jadl nawet po 10-12 razy dziennie (wypijal od 600 do 1000ml mleka na dobe) .

nutkaaa86 - dziecku w wieku 2 miesiecy wystarczy samo mleko , nie musisz podawac picia . przeciez mleko to tez "woda" .

ja swojego syna przepajałam - wodą, lub herbatką koperkową-dlatego ze miał jakieś problemy z brzuszkiem. Karmiłam go regularnie co 3 godziny, w nocy rzadziej-jak się upomniał. Dobrze przybierał na wadze :) Podejrzewam że wszystko jest właśnie uzależnione od tego jak dziecię przybiera na wadze, jeśli za mało lekarz każe wybudzać w nocy i karmić :)

Gość .O_o.
Ja karmilam na żądanie. Dawalam też herbatke z hippa koperkową od 1 tygodnia chyba jest...