Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanieepokojonazusem

kontrola zusu w ciazy

Polecane posty

Gość zanieepokojonazusem

lekarz dał mi zwolnienie lezace w ciazy (wlasciwie bez powodu) prosilam o chodzace - ale nie chcial wypisac. Niestety musze czasem wyjsc do sklepu itd, czy chociazby na krotki spacer, ale boje sie caly czas ze przyjdzie zus i mnie skontroluje. Jaka wymowke w razie czego mam podac - jesli zus mnie nie zastanie w domu?

Gość ze byłaś a aptece
...

Gość zanieepokojonazusem
nie beda chcieli paragonu?

Gość zanieepokojonazusem
6 rok

wiec watpie ze bedziesz miala taka kontrole.zus bardzo rzadko sprawdza ciezarne czesciej te co bardzo krotko pracuja...a ktory tydzien?? dlugo siedzisz na l4?

Gość zanieepokojonazusem
teraz jestem 4 tydzien na zwolnieniu, jestem w 13 tygodniu ciazy , ale zwolnienie bedzie kontynuowane do porodu.

Gość no to trochę długie to
zwolnienie bo od 9 tygodnia, więc trochę większa szansa że Cię skontrolują niż jakby to była końcówka

Gość zanieepokojonazusem
no wlasnie, dlatego pytam co w razie takiej kontroli i braku mnie w domu mozna powiedziec...

zus teraz juz tak bardzo czesto nie nie kontroluje ciezarnych. moja znajoma byla w ciazy 3 razy i ani jednej wizyty

watpie w to...skoro ma podstawy ze czemu jest na zwolnieniu nic jej nie zrobia ja mam za soba jedna ciaze poroniona juz bylam w szpitalu mam problemy z kregoslupem wiec mam ich gdzies a po drugie cos mam mdlosci ktore utrzymuja mi sie nawet caly dzien

Gość malinkidziewczynki
Ale oni zostawiają kartkę. Przychodzisz, patrzysz jest kartka, idziesz szybko na badanie krwi, cokolwiek. Byłaś w szpitalu na badaniach.

Gość zanieepokojonazusem
ale tego nie trzeba dokumentowac? ze sie bylo w aptece?

Gość zanieepokojonazusem
ale jak przyjda , dajmy na to, o 13.00 to wiadomo, ze nie bylam na badaniu krwi...

Gość możez powiedziec że
byłąs w aptece albo że leżałaś np. u rodziców, bo zwolnienie leżące nie daje nakazu leżenia u siebie w domu, możesz powiedzieć że źle się czułaś i w tym dniu mama się Tobą opiekowała, ja co prawda byłam na zwolnieniu tylko ostatni miesiąc ale lekarka mi mówiła że tylko jak się chce gdzies wyjechac to trzeba o tym zawiadomić zus, a reszta to luż bo takie kontrole to tylko formalnośc bo nikt nie podważy zwolnienia kobiecie w ciąży

ale czemu sie denerwujesz jak nie mialas takiej kontroli i mozesz nie miec to tez duzo zalezy od pracodawcy. a w twojej pracy nie ma warukow ze jestes na zwolnieniu?

Gość malinkidziewczynki
Idź na badania, oni wpisują w rejestr, że byłaś, godzinowo nie piszą. Nawet jakbyś miała zabulić za tą morfologię, albo idź na cokolwiek co nie wymaga bycia na czczo. Oni zapisują tylko dzień, a musisz przecież też tam dojechać, tak?

Gość malinkidziewczynki
No to można iść np na mocz, powiedzieć, że coś nerki Cię bolały i postanowiłąś się przebadać dodatkowo.

Gość malinkidziewczynki
Albo do ginekologa prywatnie, nie wszędzie trzeba się rejestrować. Zrób sobie np usg :P

Gość zanieepokojonazusem
a gdybym np chciala wyjechac na 2 tygodnie do meza, ktory pracuje za granica?

moja znajoma miala chodzace i sobie nawet za miasto wyjezdzala do kina i zadnej kontroli nie miala...nie musiala siedziec w domu miala prawo wychodzic wqiec zalatw chodzace

Gość zanieepokojonazusem
wlasnie nie wiem dlaczego mam to lezace, lekarz kazal sie tylko oszczedzac - ale nie chce go zmieniac, bo to dobry fachowiec. Jesli bym sie dowiedziala, ze byl zus to jestem w stanie na drugi dzien wrocic do pl,, bo maz mieszka 500 km ode mnie. Tylko czy to cos da...

Gość zanieepokojonazusem
a moze moglabym powiadomic zus ze np rpzez dwa tyg bede u meza ? (dodam, ze jestem tam tez czasowo zameldowana)

Gość zanieepokojonazusem
moze ktos ma jeszcze jakies rady?