Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezaroweczka xxx

Grupa Krwi ktos sie zna?

Polecane posty

Gość ciezaroweczka xxx

Chcialam jeszcze sie dowiedziec co znaczy grupa ABO R+, bo nie moge znalezl ABO, tylko same A, AB, B

Gość ciezaroweczka xxx
a juz sie chyba dopatrzylam obok napisane bylo 0 rh+ . myslicie ze to dobra grupa krwi?

Gość Grupa 0
to bardzo dobra grupa:) ludzi inteligentnych, jest najstarsza:) Gr krwi w Japonii to jedno z kryteriów przyjęcia do pracy, najinteligentniejsi ludzie mają grupy 0 lub A...

Gość ciezaroweczka xxx
no prosze, az milo;D nic tylko do Japonii jechac;) no ale tak sie zastanawialam bo na papierach z laboratorium dostalam tak Blood group + antibody screen ABO and Rh D Group O Rh D Positive no wiec nie wiem czy dobrze to zrozumialam;)

Gość baba na wozie
0 minus jest rzadka. 0 plus to jak za psami rzucać:)

Gość baba na wozie
0 plus to jest dobra grpa krwi, bo jest powszechna i łatwo dostępna w razie wypadku.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy
co to znaczy dobra grupa? i wcale nie najrzadsza. ma ja 31proc. ludzi w polsce. druga co do popularnosci...

Gość to ja lece do japoni
ech...

do baba na wozie: to chyba nie bardzo, zero plus to najlepszy dawca, bo jest uniwersalny ale wziąść może krew tylko tej samej grupy.

Gość środek okręgu
Poprzedniczko, ale glupoty pier* z przeproszeniem. 0- owszem można teoretycznie każdemu przetoczyć. 0+ tylko osobom które mają rh+. Czyli A+, B+, AB+ i 0+. A babie z wozu zapewne chodziło o to, że 0+ jest bardzo populraną grupą i nie ma problemu z dostępnością tej grupy.