Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

czym podmywac dziewczynke

Polecane posty

Gość kruselka

Mam corke 3 letnia ,kiedy podmywam jej siusinke mydłem strasznie płacze i mowi ze ja szczypi. Co robie zle czym mam ja podmywac ? Jak jest nieprzyjemny zapach wodą nic nie wskóram.

Gość ania lez
ja kupilam w aptece plyn do higieny intymnej dla dzieci teraz nie ma zadnych problemow

Gość bjnbcjn
Mydłem podrażniasz jej skórę i możesz spowodować stan zapalny bo mydło silnie wysusza i podrażnia tak delikatne okolice. Płyn do higieny intymnej dla dzieci - są takie , poszperaj w internecie a póki co podmywać wodą z rumiankiem. Nie sugeruj się póki co zapachem bo lepsza zdrowa skóra niż stale pachnąca fiołkiem;). Ja jak byłam mała to pamiętam jak mama dokładnie kazała mi się tam podmywać mydełkiem kajtek i niestety doprowadziło to do nadżerki skóry , nie polecam.

Gość bjnbcjn
http://www.domzdrowia.pl/43400,fytofontana-gyntima-zel-do-higieny-intymnej-dla-dzieci-100-ml.html Nie stosuj płynów do higieny intymnej dla kobiet bo kobieta ma kwaśną florę bakteryjną (u dziewczynek nie ma pałeczek kwasu mlekowego ).

Gość bzdura,bzdura,bzdura
Kazdy, normalny lekarz ginekolog, powie wam zeby dziecka nie podmywac zadnymi plynami!!! W handlu jest wszystko bo wszystko da sie sprzedac ,tylko czy napewno warto ? Czasami mozna uzyc rumianku lub bardzo lekkiego naparu szalwi ,normalnej ,zdrowej dziewczynce wystarcza czysta woda.

Gość rumiankiem
albo przegotowaną wodą z dodatkiem Azulanu - to też wyciąg z rumianku

Gość kruselka
hmm to moze ona nie jest zdrowa bo wstyd mi pisac ale dziennie fiołakmi tam nie pachnie >:( a po samej wodzie dalej bleeeee

Gość idojlsdjflisj;df
te wyzej, a komu hce sie codziennie bawic w robienie naparów a zrumianku szałwi, czekac az ostygnie. po co akie szopki?

Gość bjnbcjn
Zgodze się z tym że rynek robi swoje i mamy zawrót głowy od tego jednak sama woda nie zmyje złuszczonego i przetłuszczonego naskórka i brudu , tu musi być coś lekko ściągającego i tym czymś napewno nie powinno być mydło, jeżeli już ktoś obawia się płynów nawet tych bezzapachowym o ph mniejszym niż 5,5 to do usług kłania się wywar ziołowy. Ja swoją córcie podmywam rumiankiem po uprzednim wymyciu pupki pod bierzącą wodą po kupce ale ona ma 12 miesięcy:)) a jak będzie w wieku autorki to zapewne zakupię taki płyn i będę stosowała dosłownie kropelkę tylko tyle by odniosło skutek.

Gość the best quality
normalnym kobietom sie chce leniwym cipom - nie:Owola kupic shit ze sklepu i udawac ze dbaja o dziecko

Gość bjnbcjn
Autorko ten zapach to prawdopodobnie skutek podrażnionej słuzówki i skóry . Mydło niby usuwa bakterie bo soda oczyszczona własnie tak w jakiejś cześci działa jednak na wyjałowionej skórze mydłem bakterie mają wrota otwarte i mnożą sie dwukrotnie bardziej a do tego drażnią dalej skórę. Zastosuj teraz ten rumianek ale przemywaj delikatnie bez tarcia skóry. To nie jest miejsce które trzeba wyszorowac żeby było czyste i zdrowe, wręcz przeciwnie.

Gość kruselka
dziekuje bardzo :) sprobuje z rumiankeim

Gość Zgadza się
przemywaj rumiankiem (słaby wywar) a potem dobrze osuszoną skurę natłuśc oliwą z oliwek póki sie nie podleczy i nie zniknie przykry zapach. Olej naturalny jak oliwa z oliwek świetnie natłuszcza a tym samym blokuje dostęp bakteriom.

Gość Zgadza się
skórę;)

Gość hgujh
a ja wiem od ginekologa dzieciecego że można podmywać dziewczynki płynem do higieny int

Gość loveju83
ja swoją podmywałam żelem Johnson&Johnson, a jak miała czasami zaczerwienioną, o co nietrudno, smarowałam Sudocremem.

Gość luba pawelllll
ja cipeczke mojej corki myje mydlem proteks i uwazam ze nie ma lepszej ochrony. corka ma juz 8lat i nigdy nie bylo tak zadnych sensacji i zawsze ładnie tam pachnie.

Gość KAMIL-27L.K
:)

Gość magda_stefanska
oczywiście, że myć!!! Nieładny zapach oznacza rozkład pod wpływem bakterii ... nie rozumiem skąd takie pomysły :( przecież istnieją specjalne płyny z odpowiednim PH , mamy taki z babycap