Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyszło mi to nie wiem kiedy

co to jest? ZDJĘCIE.

Polecane posty

może ktoś coś takiego ma? lub miał? nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło na palcu... mam to od paru dni. nie boli... nie swędzi, nie piecze. nic. po prostu jest i... odstaje troszkę. takie to jest wypukłe. skóra jest w miejscu zaczerwienionym zgrubiona :O http://www.voila.pl/293/t4gf8/index.php?get=1&f=1

ale właśnie nie mam pojęcia od czego ten odcisk. ewentualnie od siatki z zakupami :O ale sobie nie przypominam, żebym ostatnio coś dźwigała... hm.

a kurzajka się bierze skąd? tak po prostu nagle wychodzi? czy to jest zakaźnie też?

Gość może odcisk?
wiesz co na kurzajki - w razie, jeśli to jest to? Hascovir, ten co na opryszczkę działa. :-) Serio!

fajnie by było gdyby to był tylko pająk :D ale chyba by bolało, albo cokolwiek. a to nic :O

hascovir :) zanotowałam, dzięki!

Gość przecież doskonale wiesz
prawdopodobnie jest to alergia kontaktowa, uczulenie na coś, zrób testy kontaktowe u alergologa i wszystko się wyjaśni - to reakcja na perfumy, proszek do prania, płyn do mycia naczyń, mydło, żel, szampon, smar, farbę drukarską jakąś inną - niespotykaną, na farbę na klawiaturze itp Tak z chmurki, to nie wiadomo, dlatego konieczne będą testy kontaktowe i testy pokarmowe, bo może wywaliło Cię po jakimś jedzonku - kiszone ogórki, coś z octem lub gorczycą lub pomidorki pryskane pięknie te z Hiszpanii... Tak wyglądają reakcje uczuleniowe, a jak podrapiesz bedzie źle i brzydko. Staraj się jak najmniej myć, pocierać i używaj zapobiegawczo novobazy albo cutibazy - czegoś bez parfumu, konserwantów, lanoliny, euceryny, geraniolum, limonene, linalolu. Powodzenia. Schodzi latami. Albo szybciej, ale po sterydach. Przeszłam to, wiem co piszę.