Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 Witam. Jaką antykoncepcję polecacie po ciąży? Jestem 5 miesiecy po ciąży i chciałabym się jakos zabezpieczyc oczywiście mój mąż sie też zabezpiecza ale jeszcze w okolicach dni płodnych chciałam się dodatkowo zabezpieczyć ja sama co polecacie oprocz tbl. A jak tbl to jakie ? Miałam przykre doświadczenie co do tbl. brałam kiedyś i strasznie zgrubłam a dodam że mam problemy z tarczyca mam guzki ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 Ja mam spiralę.Spokój na 5 lat.Bałam się tabletek,a w sumie tycia od nich.W sumie lekarz tak mi doradził. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 hej a ile takie cos kosztuje i dobrze się z tym czujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 Spirala ma też hormony prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 Ale wg mnie powinnaś poprosić swojego lekarza o to, aby ci dobrał metodę antykoncepcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghdfghdsfghjk Napisano Luty 8, 2012 sa rozne to naparwde zalezy od wielu czynninkow http://www.youtube.com/watch?v=smpy-YUrz24 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 Ma, ale z tego co mi lekarz wyjaśnił istnieje najmniejsze prawdopodobieństwo tycia. Ja poszłam do niego i powiedziałam,że chcę się zabezpieczyć.Tabletki od razu przekreślił.Dał wybór spirala lub zastrzyk. Całość to był koszt 500zł dwa lata temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 byłam pytałam powiedział ze na razie po co mi to może się postaramy o 2 dziecko , i tyle a głupio mi było i sie wycofałam pbylismy nie zdecydowani a teraz no wiecie same jak to jest ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 Sytuacja mieszkaniowa i finansowa na razie nie pozwala nam na 2 dziecko ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 Ale może kosztować i 1000.To zależy jaką spiralę chcesz mieć.Mój stwierdził,że nie ma sensu cudować i dał receptę na taką za 150zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 Matka 16-latki dziękuję za odpowiedz , no wlasnie chyba bym była za tym a dobrze sie z tym czujesz nie jest to nie wygodne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 A co to ma wspólnego z 2 dzieckiem? Przecież możesz ją w każdej chwili zdjąć i być w ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 I zakładał ci ją osobiście? Byłaś prywatnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 8, 2012 hm musze o tym poczytać może się zdecyduje , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 8, 2012 Przecież jej nie czuć:-) to jest taka cieniutka żyłka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 9, 2012 tak prywatnie... ale jak masz lekarza na NFZ to lepiej, bo taniej wyjdzie.Spirala + założenie bez wizyty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka 16-latki Napisano Luty 9, 2012 założenie trwa 1-2 minuty.Bałam się, myślałam,że będzie bolało, ale nic z tych rzeczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia1129 0 Napisano Luty 9, 2012 No właśnie mam lekarza ale prywatnego :-S . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gienudsmfbi Napisano Luty 9, 2012 dobrze dziewczyna ci radzi, zakładaj wkładkę i już :) z głowy. Ja założyłam taką ze złotem (mniej szkodliwa niż miedziana) kosztowała 350 zł na 5 lat. Wyciągnęłam po 5 latach i nie mam problemów zadnych :) także polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach