Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiacyntnadwise

grzybica- po kuracji

Polecane posty

Gość hiacyntnadwise

witam! Mija 3dzien po zastosowaniu jednego ale mocnego gynoxinu dopochwowo i dodatkowo zazywam tabletki. czy to normalne,że nadal z pochwy "wylatują" podczas sikania te białe grudki? czy jednorazowe zaaplikowanie sobie glubułki moze pomoc?

Dlatego ja właśnie nie lubię tych jednorazowych "silnych" globulek. 😴 Teoretycznie to one mają działać przez chyba 3 dni właśnie. Jeśli masz jeszcze doustne tabletki to poczekaj do skończenia kuracji i jeśli problem nie zniknie to znowu do gina. Możesz zasugerować, że wolałabyś jakąś dłuższą kurację.

Gość hiacyntnadwise
dzięki za odp. ;)

Gość agula8
możliwe że to ciągle "usuwają" się resztki, więc spokojnie. bierz leki doustne do tego jakis probiotyk na odbudowanie flory-u mnie sprawdza się provag. A jak objawy nie przejdą to niestety musisz powtórzyć wizytę. Jednodniowej kuracji nigdy nie miałam ale miałam 3 dniowe i pomogły. To zależy pewnie jak silna infekcja..

Gość lykam po okresie
profilaktycznie Lacibios Femine i nie mam nawrotow. Nawet calego opakowania juz nie musze, wystarczy polowa (5 fioleczek) zaraz po okresie i jest ok. Ale najpierw dwukrotnie ladowalam z tym problemem u ginekologa. Pamietam, ze oprocz leku dopochwowego byly tez pastylki doustne, dla mnie i partnera. Orungal, urungal..?

Gość mohitoito
zaczekaj jeszcze, może to usuwaja sie resztki po infekcji. spróbuj za parę dni zastosowac lactovaginal dopochwowo albo provag doustnie. pomogą odbudować prawidłowa florę bakteryjna w pochwie, a to bardzo wazne.