Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muutek

szczekanie psa

Polecane posty

Gość Muutek

Witam,! Poczytałem w kafeterii dość dużo na temat głośnego psa sąsiada. Mam ten sam problem. Po dwóch wizytach u sąsiada policji w nocy juz mamy spokój, ale o 7.00 horror sie znowu zaczyna. Sam uciszam psa sąsiada , gdy ich nie ma w domu - bydlę nie jest wcale głupie. Sytuacja się zmienia , gdy ktoś jest u nich w domu. Pies wariuje... Co w takiej sytuacji? Nie rzucam w psa kamieniami, nie drażnię - rzucę mu nawet czasem coś do przegryzienia (dlatego chyba mnie słucha), a o to wszystko oskarża mnie właściciel psa, gdy zwracam mu uwagę na hałas powodowany przez jego pupila. Ostatnio nawet przysłał policję, bo podobno psikam gazem w psa. Co zrobić z takimi bezpodstawnymi oskarżeniami? Czy to jest karalne? Nie chodzi mi o to by pies nie szczekał wcale, tylko DUUŻO mniej. Wizyta policji to już za wiele i muszę coś z tym zrobić. Facet odwraca kota ogonem. Sam mam psa i wiem, że można go ułożyć (szczeka dopiero, gdy ktoś wchodzi na naszą posesję). Młodszy brat sąsiada zakładał psy taki płócienny kaganiec i było dobrze. Ale widać mu się sięgło od brata i juz tego nie robi. Ten starszy sam szczuje psa np. nie dając mu jeść bez szczekania, to samo z głaskaniem. Ogólnie dba o psa, ale twierdzi że pies "po to żre by szczekać". Co z tym zrobić?

Gość A kłaki
bosze jaka ksiezniczka...przeprowadz sie do miasta! chociaz tu też bedziesz marudzic... uszczelnij okna drzwi? co ci pies przeszkadza? ! :O uwielbiam szczekot piesków 😍

Są w sklepach takie elektroniczne urządzenia służące do szkolenia psów i "antyszczekacze". Emitują one ultradźwięki niesłyszalne dla człowieka - za to przyciągają uwagę psa przez co pies przestaje szczekać. Problem jest taki, że działają one z kilku metrów więc trzeba by było podejść do płota sąsiada, zawołać psa i włączyć urządzenie. Najlepiej jednak w twoim przypadku byłoby porozmawianie z sąsiadem "na spokojnie" i przekonanie go, aby to on nauczył psa aby się nie darł jak głupi z byle powodu. Polecam też art z tipów "Jak nauczyć psa żeby nie szczekał? " http://goo.gl/dMIZf - możesz wydrukować i podrzucić sąsiadowi. A jak sąsiad dalej będzie odwracał kota ogonem to jak zrobi się cieplej wynieś magnetofon do ogrodu. Jak pies zacznie drzeć mordę to włączaj jakąś muzykę (metal najlepiej) na cały regulator. Z czasem właściciel psa się nauczy że szczekanie jego psa związane jest z nieprzyjemnym dla jego uszu hukiem.