Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muchojad tomek

PROBLEM Z POLICJĄ - POMÓZCIE kto sie zna

Polecane posty

Gość muchojad tomek

mam problem - prosze o konkretne porady jesli ktos zna sie na prawie troche - nie zaplacilem za pobyt w hotelu tydzien = kwota laczna 580 zloty i teraz wlasciciel hotelu dzwoni straszy mnie ze zglosi na policje- prosze o porade- co policja moze zrobic teraz? tylko odnotuje ? nie musze sie bac ze aresztuje mnie ,zatrzyma ? czy hotel musi mnie do sadu podac - i jedynie sad moze kazac mi zaplacic za te noclegi ? a policje teraz bez sprawy sadowej nic mi nie zrobi ? prosze o porade

Gość muchojad tomek
pomozcie niech ktos podpowie

Czyn przepołowiony jest więc podzielony na dwie części, że to dodatkowe kryterium, rzeczowe lub ocenne, wyznacza granicę pomiędzy przestępstwem a wykroczeniem. Np. kradzież rzeczy do pewnej wartości (według obowiązującego kodeksu wykroczeń do 250 zł.) jest kwalifikowana jako wykroczenie (odpowiedzialność na podstawie Kodeksu wykroczeń), a powyżej jako przestępstwo Popełniłeś przestępstwo. Taa, na pewno Ci odpuszczą :classic_cool:

Gość muchojad tomek
ale czy hotel - musi podac sprawe sa sadu aby odzyskac kase odemnie? czy policja teraz nie aresztuje mnie?

Gość nie aresztują cię
ale podadzą sprawę do sądu i bez problemu wygrają. nie dość, że będziesz musiał im zwrócić kasę, to opłacisz wszelkie koszta sądowe. czemu nie zapłaciłeś od razu? sądzisz, że oszustwo ujdzie ci na sucho? jeszcze prosisz o porady?

Myślę, że hotel zawiadomi policję. Jeśli mimo tego nie zapłacisz to skierowana będzie sprawa do sądu i będzie rozprawa. Ni wiem co dalej :P Czemu nie zapłaciłeś?

nie aresztują cię właśnie, zamiast 580 zł będzie miał z 2500 zł do zapłaty, koszty sądowe są spore.

Gość zapłacisz i tak
lepiej zrób to teraz, bo masz gwarancję że zapłacisz 2x więcej

Gość muchojad tomek
bo- niemam pieniedzy a hotel powiedzieli w recepcji mi -niech pan zaplaci jak bedzie opuszczal pokoj - a ja wydalej i pensje dostane dopiero za 2 tygodnie chcialem na ugode pojsc na 3 razty ale oni nie chca slyszec nawet nie chcieli dogadac sie w hotelu tylko teraz strasza mnie ze podaja mnie na policje

Gość muchojad tomek
chcialem podpisac ugode zobowiazanie ze na 2-3 raty splace bo teraz niemam pieniedzy a pensje dostane za 2 tyg -ale wredne baby w hotelu nie chcieli nawet slyszec o tym o dogadaniu sie tylko dzwonia ciagle i strasza mnie ze podadza na policje

Gość nie aresztują cię
to jesteś na maksa nieodpowiedzialny. weź pożyczkę, bo inaczej możesz być wpisany do rejestru dłużników i ciągany po sądach. a na przyszłość nie korzystaj z hoteli, skoro nie masz kasy

Nie,policja Cię nie aresztuje."Zaprosi "tylko na złożenie wyjaśnień,a potem czekasz na sprawę w sądzie. Niestety,przegrasz i będziesz musial ponieść jeszcze wszystkie koszty.No i jeśli to Twój pierwszy taki numer,wyrok w zawiasach:)

Gość zrób to tak,
580 to nie jest żaden problem dla zarabiającego człowieka. Jeździsz do hoteli, a nie masz takiej kwoty, to gdzie ty pracujesz? To jest jakiś żart.

Gość muchojad tomek
--a jak podadza mnie da sadu nawet -- to wiecie moze ile sie czeka na sprawe? pewnie nie tak szybko co ? kilka miesiecy czeka sie na sprawe?

Tej to po co nocowałeś w za drogim jak dla Ciebie hotelu? Trzeba było wybrać schronisko albo jakiś tani motel :o

Gość zapłacisz i tak
580 to nie jest żaden problem dla zarabiającego człowieka. Jeździsz do hoteli, a nie masz takiej kwoty, to gdzie ty pracujesz? To jest jakiś żart.

Gość muchojad tomek
a jak hotel do sadu mnie poda -- to ile sie czeka na sprawe w sadzie o zaplacenie ? pewnie kilka miesiecy?

Nic ci nie zrobią do sądu cie nie podadzą jedynie jak po 2miesiącach nie oddasz to wezmom cie do wiezenia wiem coś o tym bo muj wujek jest adwokatem.a masz adzokata?

Gość zapłacisz i tak
teraz jak jest e-sąd, wyrok moze przyjsc po 3 tygodniach. Wyrok, a nie wezwanie na sprawe

Gość o żesz ty
obyś zapłacił 2x a nawet 3x więcej, cwaniaczku, pasożycie. siedziałeś tydzień w hotelu, żarłeś i potem płacz "nie mam pieniędzy". było spać na lawce w parku a nie w hotelu. dobrze ci tak, frajerze. za pięć stów nabazgrać sobie w papiery, to trzeba być mega kretynem.

Gość zapłacisz i tak
nigdzie cie nie wezma. nie słuchaj bzdur, problem będzie jak cie nie pozwia tylko za kaskę, tylko zglosza oszustwo, to moga byc w czarnym wariancie nawet zawiasy. Szkoda nerw ow za takie grosze

Gość muchojad tomek
ile sie czeka na sprawe w sadzie jak hotel poda mnie do sadu?

Mydełko fa co do mnie to kołomnie zresztą pisze z tefonu dotykowego z mojego służbowego telefonu.

Najpierw hotel musi sie z Toba skontaktowac, uzgodnić spłatę... muszą Ci dać jak i czas tak i mozliwosc spłaty w miare wygodna dla wlasciciela hotelu. Jesli to nie pomoze, wlasciciel hotelu poda Cie do sądu. SPrawa bedzie dodatkowo kosztowac. Jesli przegrasz sprawe, zaplacisz dodatkowo wszystkie koszta, jakie poniósł wlasciciel hotelu, nawet wraz z dojazdem do sądu.

Gość zapłacisz i tak
mówilem ci, to moze byc juz po 3 tygodniach. sprawa jest oczywista, jezeli zlozyłes swoj podpis albo dales dowód. Nie zostaniesz nawet wezwany, od razu przyjdzie wyrok.

ludzie kuźwa jak nie wiecie to nie piszcie człowiekowi bzdur! Sprawa na wokandę trafi szybko,bo jest prosta. Weź pożyczkę i zapłać,bo niepotrzebnie sobie zafajdasz papiery....

Gość muchojad tomek
ZAPLACISZ I TAK-- ale poradz mi -kompletnie niemam ani grosza teraz, czekac na wyrok z sadu ? co robic? hotel -wrednen baby niechca na zadna ugode isc i dogadac sie jak bedzie wyrok -to ile mam na zaplacenie? czy moge prosic sad o raty jakies raty? dogadac sie?