Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwkowa mamusia:*

problem z chodzeniem czy ja przesadzam....

Polecane posty

Corka ma skonczone 14 miesiecy. pierwsze kroki stawiala jak maiala 11 msc. Po roczku juz sie rozchodzila:) Z tym ze do tej pory jak chodzi to sie chwieje jak maly "pingwin"... Ciagle sie potyka i przewraca... Nie wiem czy to "normalne" czy nie... Bylismy u lekarza (mieszkamy w niemczech) i wydaje mi sie ze lekarz poprostu nas zbyl, stwierdzil ze mamy sie nie martwic bo to normalne. I ze nawet do 2 lat dziecko moze tak sie przewracac... Jednak mam kolezanki i dzieci w zblizonym wieku do mojej malej chodza normalnie... Nie wie czy panikuje czy tez lekarz mial racje....

Gość koralowa ryba
Lekarz ma rację.

Gość soda oczyszczona załatwi
jak zrobi krzywą kupkę też będziesz leciała do lekarza??:o masakra kobieto, pomyśl trochę:o wystarczy ze zmienisz jej podłoze i juz będzi eise niepewnie czuła:o

Do lekarza nie polecialam z tym problemem, corka byla chora i przy okazji zapytalam, widze ze tu na kafe bez zmian, zawsze znajdzie sie jakas jadowita zmija.... yhhh

Gość iwnokkkaaa
mój synek stabilnie i samodzielnie chodził jak skończył 15 miesięcy. Nie ukrywam, że miał obniżona napięcie mięśni i rok był rehabilitowany ( czego konsekwencja jest m in późniejsze chodzenie). Od różnych specjalistów słyszałam co innego jednak 16 miesiąc to jest dolna granica w której chodzenie powinno się unormować. Jednak i w tej sprawie nie ma reguł....np córka mojej koleżanki samodzielnie i stabilnie chodziła już w wieku 8,5 miesiąca co jeszcze bardziej mnie przerażało spoglądając na mojego jedynaka. Dla świętego spokoju skonsultowałabym się z innym specjalistą.

Gość wddswqwsq
oliwkowa .... moja cora ma 14 miesiecy i dopiero teraz zaczela stawiac kroki i przejdzie pol pokoju tez sie chwijac... czesto sie przewraca i chodzi jak maly pijaczej:D konsultowalam sie i wiem ze to normalne.... do 18 msc. zycia ma czas na to aby opanowac calkowicie rownowage a co sie z tym wiaze chodzenie bylo sprawne

Gość ddddddddddas
A moje dziecko ma 14mieś. i ani myśli chodzić samodzielnie, jedynie chodzi przy meblach, chodziku pchaczu itd. i co mam powiedzieć? :P

Gość gość
zajrzyj tutaj www.uzdrowisko-swieradow.pl moja znajoma tez miala problemy, ale taki turnus bardzo jej pomogl