Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina23535345

Zdrowie

Polecane posty

Gość malwina23535345

Czesc jestem w 2 miesiacu ciazy i mam infekcje zwiazane z pecherzem ginekolog przepisał mi globulki betadine czy one napewno mi pomogą? Wczesniej brałam sporo leków i zadne nie dały rezultatu.

Gość Luna_31
Ja na Twoim miejscu w ciąży nie faszerwałbym się żadnymi globulkami, wiadomo że każde przymowane leki podczas ciązy maja negatywny wplyw na plód, mnieiszy czy wiekszy ale maja. Najlepiej kup sobie jakąś herbakę ziołową ktora ma dzialenie moczopedne np, żyrawionwa, do tego pij wode z cytyrna, trzeba duzo pic, pic tyle ile wejdzie bo wtedy wypłuczesz z organizmu wszystskie toksyny. Mozesz pić tez rumianek. Kapiel w rumianku tez jest wskazana.

Gość Luna_31
Ciąża i karmienie piersią Stosowanie leku betadine u kobiet w ciąży lub karmiących piersią jest przeciwwskazane, ponieważ wchłonięty jod może przenikać przez barierę łożyskową oraz przenika do mleka kobiecego. Stężenie jodowanego powidonu w mleku jest większe od stężenia w surowicy krwi. Stosowanie leku może powodować przemijającą nadczynność tarczycy u płodu oraz noworodka. Ciąża i karmienie piersią

Gość malwina23535345
Bardzo sie boje poniewaz zadne z preparatów mi nie pomagaja. Mam zapalenie grzybiczne i strasznie sie mecze w nocy i w dzień strasznie boli przy oddawaniu moczu. Chiałabym zeby ta dolegliwosc wkoncu mi przeszła.

Gość Luna_31
Ja masz zapalnie grzybiecze to jedynie ditaa sie tego pozbedziesz. Innego wyjscia nie masz, poszukaj diety antygrzybieczej w google i sie zastosuj a poprawa bedzie, tylko ze taka diete trzeba prowadzic dosc dlugo, dziecko ona nie zaszkodzi na pewnie ale pomoze. jedz duzo surowych warzyw i kwasnych owoców. Jak juz urodzisz i nie ebdziesz karmic piersia to kup sobie lisc oliwny i tabletki z oreagno swietnieporadza sobie z grzybica. Aaa teraz mozesz wrazyc w czosnek jedz go codziennie, takze cebule, szczypiorek i rzodkiewke. Kup sobie glinke zilona i podmywaj nia krocze a tez mozesz kladac cale cialo i do tego jeszcze mozesz robic maseczki. Mozna nabyc glinke w1,5 kg wiaderkach. Brzuszek smaruj sobie olejem sezamowym to nie bedziesz miec wielkich rozstepów.

Gość Luna_31
przpraszam za literówki i błedy ale pisze szybko bo sie spiesze :)

W ciąży należy unikać leków, ale zapalnie w okolicach intymnych również jest niebezpieczne. Lekarz jednak powinien wybierać leki całkowicie bezpieczne dla kobiet w ciąży, a nie przeciwwskazana...

Gość malwina23535345
Dziekuje bardzo za porady :)

Chciałem załozyć temat lecz za cholere nie można.ponoć założyłem w tej godzinie 10 ich.Od miesiecy nie zakładałem:D