Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynulka85

Mięso mielone- co z tego mogę zrobić na obiadek?

Polecane posty

Gość martynulka85

Nie bardzo mogę wychodzić z domu bo jestem chora, polećcie co można zrobić z mięsa mielonego oprócz zwykłych kotletów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martynulka85
Dlaczego głupie pytanie? Co to, kazdy rodzi się ze znajomością wszystkich możliwych potraw? :O Czekam na Wasze pomysły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczęśliwy ^^
dokup makaron na spagetti i sos i masz spagetti mrrr ale wyślij mi troszkę ;*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MiłaMałaSłodka
Ja mam dla Ciebie fajny przepis na kotlety mielone inaczej, jak jesteś ciekawa to mogę Ci napisać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczęśliwy ^^
kotlety mielone do tego cebulka przyprawy przysmażyć to tego frytki można zawsze poprosić mnie o ugotowanie czegoś :*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MiłaMałaSłodka
Kotlety mielone z sosem śmietankowym (dla 4 osob) Potrzebne składniki: * 400 g mielonej wołowiny * 1/8 l śmietany * 1 łyżka pietruszki posiekanej * 4 łyżki bułki tartej * biały pieprz * sól * Sos: * 1 łyżka mąki gładkiej * 1/4 l śmietany kwaśnej * 1 łyżka pietruszki posiekanej * 1 łyżka papryki słodkiej Opis przygotowania: Mięso mielone wymieszaj ze śmietaną, bułką tartą, posiekaną pietruszką. Dopraw białym pieprzem i solą. Tak przygotowaną masę mięsną podziel na 8 kawałków i uformuj kotlety. Roztop masło na patelni rozgrzanej do średniej temperatury tak, aby się spieniło. Smaż kotlety na złocisty kolor, co jakiś czas potrząsając patelnią, aby kotlety nie przywarły do niej. Jeżeli tak się stanie - zdejmij patelnię z kuchenki i chwilę odczekaj, a kotlet po jakimś czasie powinien się odczepić. Do wytopionego tłuszczu wsyp mąkę, dodaj paprykę, dokładnie wymieszaj i wlej kwaśną śmietanę. Pozwól, aby sos się zagotował i dopraw do smaku pieprzem i solą. Kotlety włóż do sosu i podduś na wolnym ogniu. Gotowe kotlety podawaj np. z gotowanymi ziemniakami. Udekoruj pietruszką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martynulka85
Dziękuję Wam bardzo za pomysły :) Coś na pewno wybiorę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczęśliwy ^^
MiłaMałaSłodka muszę skosztować brzmi pysznię a top twój własny pomysł ? mrr :*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×