Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia_kasia90

toksyczna przyjaciółka???

Polecane posty

witam.na początku znajomości z Agata świetnie się dogadywałyśmy,można z nią było pogadać o wszystkim,zawsze mnie wysłuchiwała i uwielbiałyśmy spędzać czas ze sobą, przegadanie całych nocy to był standard, ale wiele sie zmieniło- teraz w rozmowie z nią istnieje tylko jeden temat- ona i jej problemy, ciągle gada tylko o swojej matce,swoim byłym i o tym że jej w życiu nie wyszło,mam wrażenie że dzwoni tylko po to by się wyżalić, kiedyś przyjechala do mnie, była też moja driuga kolezanka która POTEM mi powiedziała Agata przyjechała tylko po to by "wylać wiadro pomyj",wygadać się jaka to ona nieszczęśliwa.wiem że w rozmowach mnie nie słucha,kiedyś udało mi się jej przerwać i powiedziałam że mam problemy z policją a ta odpowiedziala - aha i dalej nawijała o sobie.o cholernie meczące ale z drugiej strony zal mi jej bo wiem że ma w życiu cięzko, i nie ma się komu wygadać- matka znęca się nad nią psychicznie,nie może znaleść pracy.i niewiem czy powinnam z nią zerwać kontakt bo wiem że rozmowa nic nie da.przecież przyjaciół ma się po to by się z nimi dobrze bawić a nie wysłuchiwać ciągłych narzekań,ja nie mam już ochoty się z nią spotykać ani odbierać tel.co myślicie o takiej sytuacji???? z góry dziękuje za rady :))

Gość cvzczfa
Przyjaciele są nie tylko na dobre, ale i na złe. Jeżeli czujesz, że Twoje słuchanie pomaga jej, to słuchaj. Najwyżej spotykaj się z nią rzadziej, jeżeli to Cię aż tak dołuje, ale nie odpychaj jej od siebie w momencie, gdy jesteś jej potrzebna chociażby do wysłuchiwania o jej nieszczęściach.

Gość nie chce tu opisywac mojego pr
oblemu ale jest dosyc podobny do Twego.ja zerwalam znajomosc z moja pseudo przyjaciolka,i prawde mowiac,1.nie chce mi sie do tej znajomosci wracac a 2.wcale mi tej osoby w moim zyciu nie brakuje.:) zerwij te znajomosc tak bedzie lepiej dla Twego zdrowia psychicznego.