Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjSemnd

Wiecie ze rzad SPECJALNIE utajnil negocjacje ws ACTA ?!

Polecane posty

Gość ACTA to jeden z etapów
NWO, czyli planu wprowadzenia globalnego niewolnictwa! Przyjmijcie to wreszcie do wiadomości!!!

A 11 lutego ludzie mają protestować w sprawie referendum ACTA... http://www.referendumacta.pl/

UWAGA! ACTA ZAGRAŻA TEŻ NASZEJ NIEZALEŻNOŚCI ŻYWNOŚCIOWEJ! PODAJ DALEJ TĘ WIADOMOŚĆ! Decyzja o przystąpieniu państw Unii Europejskiej do ACTA zapadła podczas polskiej prezydencji na posiedzeniu Rady UE ds. rolnictwa i rybołówstwa w dniach 15 16 grudnia 2011. Posiedzenie prowadził polski minister rolnictwa Pan Marek Sawicki. ACTA DOTYCZY wszystkich aspektów życia, w tym również ŻYWNOŚCI. Określa ramy prawne dla dochodzenia i egzekwowania praw własności intelektualnej. GMO - Genetycznie Modyfikowane Organizmy, wprowadzane na nasze talerze i do upraw SĄ PATENTOWANE i SĄ WŁASNOŚCIĄ KORPORACJI. Żywność jest towarem strategicznym, kto kontroluje żywność, ten kontroluje świat! Przepisy ACTA dotyczą ochrony własności intelektualnej, a więc też opatentowanych nasion i roślin GMO. Rolnicy stracą prawo do swoich nasion, stracimy niezależność żywnościową, będziemy całkiem zależni od ponadnarodowych korporacji. Rząd RP chce pozwolić na uprawy GMO mimo, że już 9 krajów UE (w tym Niemcy i Francja) wprowadziło zakazy takich upraw. Nasze pola zostaną nieodwracalnie zanieczyszczone przez GMO, które jest własnością korporacji. ACTA odda kontrolę nad produkcją żywności w Polsce w ręce korporacji. GMO powoduje poważne problemy zdrowotne, w tym bezpłodność. PODPISZ PETYCJĘ O ZAKAZIE UPRAW GMO W POLSCE: http://alert-box.org/petycja/rozporzadzenie-zakazujace-gmo/ =============================== ICPPC - International Coalition to Protect the Polish Countryside, Międzynarodowa Koalicja dla Ochrony Polskiej Wsi 34-146 Stryszów 156, Poland tel./fax +48 33 8797114 biuro@icppc.pl www.icppc.pl www.gmo.icppc.pl www.eko-cel.pl Przeczytaj - "Zmieniając kurs na życie. Lokalne rozwiązania globalnych problemów", autor: Julian Rose www.renesans21.pl __________________________________________ Infoo@icppc.freshsite.pl http://icppc.freshsite.pl/mailman/listinfo/infoo_icppc.freshsite.pl

Antyfanatyk- należałoby cię wysłać na Syberię do ciężkich robót. Przecież kochasz masochizm i własną głupotę...

Gość fgjSemnd
Niestety ludzie chyba oglupieli i nie widza jakie cos moze miec konsekwencje. Pierdyknelo cos (elektrownia) w Japonii? E, daleko. Niewazne jakie moze miec to skutki NA SWIECIE (import radioaktywnych, napromieniowanych samochodow, zywnosci, wzrost zachorowan na raka). Teraz tez. Jakies ACTA? 4 literki? Oj, zdziwilbys sie... Niestety wielu mamy w Polsce imbecyli. Mnie to przeraza.

Gość nie idź do domu
mnie przerażają ludzie, którzy poza wklejaniem informacji o ACTA, tak naprawdę nie mają swojego zdania, tylko opierają się na opinii znajomych, poczytają ale przelotnie [i już uważają się za wszechwiedzących], nie znają w całości tej umowy handlowej i czego ona tak naprawdę dotyczy. zamiast więc siedzieć godzinami w necie, wklejać informację o ACTA, które podawane są codziennie w różnych stacjach tv i radiowych, prasie, portalach internetowych - zajmij się sobą i własnym samorozwojem. nie wystarczy wklejać - trzeba wiedzieć na pewno i mieć własne zdanie, a nie powielać zdanie innych. reasumując:informacji o Acta jest zbyt dużo by nawet przeciętny idiota nie mógł ich przeczytać lub o nich usłyszeć. gorzej już ma się sprawa z interpretacją tej umowy. dlatego - idź raczej przesadzać kwiatki w doniczkach - to do autora - bo marnowanie czasu internautom z powodu twojego bełkotu o Acta jest po prostu śmieszne. 🖐️ i daruj sobie te linki. każdy je znajdzie sam, jeśli będzie chciał.

Gość fgjSemnd
Nie siej tu propagandy, o.k. ? Wiem o ACTA wystarczajaco, a wkurza mnie postepowanie rzadu. Nie opieram sie na info od znajomych, jestem jedna z pierwszych osob ktora to naglasniala. Twojego czasu na pewno nie marnuje, bo jest bezwartosciowy, a trzeba byc kompletnym cepem, zeby wejsc na temat ze slowem ACTA w tytule i truc, ze ktos zmarnowac Ci pisaniem o tym wlasnie. Trzeba bylo nie wchodzic i czytac o Madzi albo o pryszczach na plecach.

Gość nie idź do domu
propagandę z wklejaniem linków do stron sam siejesz. i dalej, skoro wiesz o ACTA "wystarczająco dużo" przedstaw swoje zdanie na ten temat bez zbędnych linków i "nagłaśniania". słowa, które chciałbyś przekazać innym, nie LINKI do tych słów bo wszyscy je znają. swoją drogą, całe szczęście, że nie jesteś moim znajomym bo z tego co piszesz, jesteś bezwartościowym facetem nie dającym sobie rady z własną osobowością, dlatego atakujesz, zamiast "dyskutować" w temacie. i na koniec - mam prawo wchodzić gdzie chcę na tym forum, do jakiego chcę działu i wyrażać swoją opinię na temat, który dostrzegam. nie ty będziesz decydował o tym, co mam wybierać i o czym pisać. a Madzią, jak cię interesuje zajmij się sam,albo dokładniej - swoimi pryszczami - gdziekolwiek one są.

Gość fgjSemnd
Nie widze powodu dla ktorego mam przedstawiac wlasnym zdaniem rzadowy dokument ktorego skan jest zalaczony. To bylby idiotyzm. Masz prawo wchodzic gdzie chcesz i pisac takie bzury jakie chcesz (i piszesz). Po prostu uzmyslawiam Ci, ze hipikryzja i glupota jest wlazenie na jakis temat, a pozniej plucie na autora, ze zmarnowal Ci czas. To byl Twoj wybor. A prawda jest taka, ze pojawiasz sie tu, zeby z nudow komus napsuc troche krwi, i nic wiecej. Na szczescie nie musze z Toba dyskutowac i wiecej nie zamierzam.

Gość Tym razem to znowu ja/
ja o czymś takim jak acta slyszalem juz dawno temu pare la temu była mowa o tym że usa będzie probowało troche ujarzmić internet. było o tym w mediach np zagranicznych poskich tez apropo prac w parlamencie euroesjikm, glosowania itd tej rezoluzji krytykujacej projekt acta. i co? gównoscie wtedy wiedzieli bo nie czytacie nic , bo zajeci sa ludzie oglądaniem i czytaniem pierdół a teraz nagle wielkie zdizwienie:/ nic rząd ani ue nie utajniali bo ja jakos o tym czytalem. popsorostu zbyt glosno tego nie reklamowaliD::D:D:D::D:D

Gość Naniiisia
Nie podawanie całkowitego obrazu sytuacji i nie ujawnianie niektórych informacji to też utajnianie. A tak właśnie poinformował o tym rząd.

a nie sorry macie racje:D mowa o utsjnienieniu NEGOCJACJI ale sama ideal acta byla juz znana od dawna, ze 3 lata temu brat mi o tym mowil ze bedzie lipa ze sciaganiem filmow i ogladaniem online bo jest silny nacisk koncernów i korporacji na senat w usa

Gość nie idź do domu
nie obchodzi mnie, czy zamierzasz czy nie. obchodzi mnie jednak to, że stać cię tylko na wklejanie tego, o czym każdy zdrowo myślący człowiek już wie. natomiast jeśli chodzi o "dyskusję" na temat tego dokumentu, nie potrafisz powiedzieć nic, poza frazesami, które także każdy zna lub potrafi wydedukować czytając ten ogólnie dostępny dokument. mnie nie obchodzi, że psuję ci krew, mnie raczej obchodzi jaki jest cel tego wklejania linków ? co z tego ma wiedzieć ktoś, kto wchodzi przypadkiem na twój temat ? marnowaniem czasu jest wklejanie linków, a skoro zakładasz jakiś temat, to go rozwiń. w skrócie, napisz, co masz na myśli bo zdania, które umieszczasz w postach, są po prostu delikatnie pisząc infantylne. i na koniec - żeby dyskutować" z kimś twojego pokroju trzeba na początek mieć jakieś argumenty do dyskusji, a tobie ich brak.