Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyle4543Mat

z TEŚCIAMI CZY SAMI ?

Polecane posty

Gość Dyle4543Mat

Witam wszystkich zaraz się rozpisze o co mi chodzi...

Gość kamillllllla millllla
SAMI!!

Gość jhgfdtryfgyf
sami, sami ja z tesciami mieszkam rok i mam dosc....niedlugo naszczescie sie przeprowadzam bo dziecko w drodze

Gość Dyle4543Mat
Otórz właśnie o to chodzi, że mamy a właściwie ja mam dylemat, ponieważ mój narzeczony chce po slubie mieszkać z tesciami, a ja z racji tego że dostaje od moich rodziców 100tys na ślub jakby takiego posagu chciałabym dołozyć i kupić mała kawalerkę. Tylko, że mamy się tez budowac i kupno tej małej kawalerki o której mysle na jakies 5 lat zeby tam mieszkac spowolny budowe domu a u tesciów bysmy musieli mieszkac około try lata, wydaje mi się że lepiej ciasne ale własne... bo ja sie nie potrafie dogadać z teściami i młodszym rodzeństwem narzeczonego

Gość MiłaMałaSłodka
Oczywiście, że sami, teściowie Wam życie zatrują

Gość Dyle4543Mat
Juz zatruwają. Mieliśmy brac ślub w październiku tego roku... ale im sie to niespodobało, były ogromne kłótnie między mna a narzeczonym o to że nie godzilam sie na tego typu manipulacje a on stał za nimi murem bo podobno za późno im o tym powiedzieliśmy (10 miesięcy przed planowanym slubem)

Gość Dyle4543Mat
??

Gość MiłaMałaSłodka
Autorko Ty się nie zastanawiaj, lepsza choćby kawalerka niż mieszkanie z teściami, nieważnie z której strony. Młodzi muszą mieszkać sami bo inaczej życia mieć nie będziecie. Postaw na swoim i się wyprowadźcie na swoje i tyle. Wiem, co czujesz bo ja mam taką samą sytuację, ale ja powiedziałam, że teściowie nie będą mi życia układać i albo układa sobie życie ze mną albo droga wolna. Postaw na swoim bo później będziesz tylko cierpieć, a przez 3 lata wpadniesz w depresję

Gość małgośka 23*
Wynajmujemy z mężem mieszkanie w mieście, obydwoje mamy stałą spracę. Mam trochę swoich pieniędzy (na kawalerkę by starczyło, myślałam o 2- pokojowym, trzeba byłoby wziąć kredyt), z mężem dobrze się dogadujemy, jednak mamy problem z planowaniem przyszłości! Teściowie chcą, byśmy nie kupowali mieszkania, tylko przenieśli się do nich do domu na piętro. Mąż mnie do tego zachęca, a ja się przed tym bronię! Teściowie chyba myślą, że ja za swoje pieniądze wyremontowałbym ich dom, a potem pomagałabym im w domu, gospodarstwie, rachunkach, poiekowała nimi na starość. Strasznie mnie to wkurza! To są zdrowi, majętni ludzie, pozostałym swoim dzieciom kupili mieszkania w miastach, a mojego męża i mnie chcą traktować ja swoją własność i układać nam życie po swojemu. I jeszcze się obrażają, jak mówię, że ja nie chcę tam mieszkać! A mój mąż jest między młotem a kowadłem... Chciałby dogodzić rodzicom i mnie, ale jak pogodzić dwa różne punkty widzenia naszej przyszłości?... To fragment mojej wypowiedzi z innego topiku. Postanowiłam nie przprowadzać się do teściów i nie ulagać im, ponieważ zależy mi na małżeństwie.

Gość Dyle4543Mat
W takim razie wydaje mi się że to dobry pomysł, żeby sie kilka lat w tej kawalerce pomieszkać.... Ja wiem że z tesciami bym nie miała łatwo bo jak tam przyjazdrzam raz na miesiąc albo żadziej to są zgrzyty a co dopiero mieszkać. Chciałam sie tylko upewnic że mieszkanie z teściami może być znośne ;p ale jak czytam różne topy to juz wiem - nie :D

Gość Dyle4543Mat
Dokładnie tak jak napisała małgośka ja tez się kłóce z narzeczonym że chce zrobic tak żeby był wilk syty i owca cała czyli zeby bylo po mojemu i po ich ale tego sie nie da pogodzic ja najchętniej bym widywała tesciów raz w roku na swięta a i to niebardzo

Gość małgośka 23*
I coraz wyraźnie widzę, że teściowie chcą dobrze... głównie dla siebie! Dla nich byłoby wygodniej gdybyśmy sie do niech przenieśli, a jeszcze by mi potem powiedzieli, że mi wielką łaskę zrobili. To ja dziękuje za tą łaskę! No, to niech każdy dba o siebie, oni o siebie, a ja o siebie!