Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

Potrzebuje rady chodzi o kupno aparatu fot.

Polecane posty

Potrzebuje kupić aparat, lustrzankę, chodzi o to, że chciałabym, żeby był tani a bardzo dobry. Są takie kompakty z wymienną optyką(ma ktoś taki?). Zastanawiam się jakie funkcje powinien mieć taki dobry aparat, na co zwrócić uwagę. Jestem zielona. Chciałabym, żeby robił przede wszystkim dobre zdjęcia, ale wybór jest ogromny, nie wiem nawet co mam powiedzieć sprzedawcy, bo no niestety nie znam się na szczegółach. Pomocy:-)

Gość I belive in GOD
Do jakiej kwoty chcesz kupic aparat i jakie chcesz robic zdjecia i czy chcesz sie zajac fotografia na powaznie czy potrzebujesz aparatu zeby pstrykac fotki na urodzinach cioci i na wakacjach ??

Gość pentax kx
fajny i tani

Gość I belive in GOD
nie wystarczy poweidziec fajny. Moze jakies konkrety. Zreszta autorka nie okreslila sie dokladnie. POtrzebuje lustrzanki no ale do czego ??

Tak, można tak powiedzieć, że do urodzin cioci! Chodzi mi o aparat na co dzień, do robienia zdjęć dziecku, czy typowych na wakacje itp. Oczywiście też do allegro itp. Myślę, że mąż nie pozwoli mi dać na aparat więcej niż 1500. Może stówka lu dwie w tą czy w tą . .. Można za to kupić coś dobrego? Czytam teraz coś o dość popularnym ostatnio nikon 1. Co o tym myślicie?

Gość pentax kx
na pstrykanie zdjęć to wystarczy jakiś tani kompakt maly płaski i poręczny , lustrzanka tu niepotrzebna

Gość I belive in GOD
fajny aparacik. Moglbym polecic

Gość I belive in GOD
dobrze jak aparat posiada mozliwosc dolaczenia zewnetrznej lampy. czasami ta wbudowana jest za slaba

Dzięki, ten właśnie tak ma. No sama nie wiem, zobaczymy co mi podpowie sprzedawca, ale oni to zawsze namawiają byleby cokolwiek kupić. Hm.. No wiem, że to głupio zabrzmi, ale nie wiem jak o to inaczej zapytać. Chcę, żeby robił takie zdjęcia,ze osoba z przodu jest bardzo dobrze ostra a tło rozmazane. Myślisz, że ten aparat podoła?;-)

Gość I belive in GOD
wlasciwie kazdy aparat podoba jesli ma regulowana ostrosc.

Gość I belive in GOD
to rozmycie reguluje sie za pomoca przeslony. w kazdym kompakcie mozna ja regulowac. w jednych bardziej w innych mniej.

Gość tralaliliotarlalala
po pierwsze to nie jest lustrzanka a po drugie ostrość musisz sama regulować...

Gość I belive in GOD
jesli juz chcesz kupic aparat sony nex to kup z obiektywem o zmiennej ogniskowej bo ten za 1500 zl ma stala ogniskowa 16 mm.

Gość tralaliliotarlalala
lub ustawić na automatyczną, ale wtedy to nie Ty decydujesz na co pójdzie ostrość

Tak, o coś takiego, właśnie grzebię w necie o nim. Ale w głowie się miesza. Jak mam wybrać to aż mnie to przeraża. A może znasz inny jakiś który byłby lepszy?

ale to nie jest lustrzanka :D dobrej lustrzanki nie kupisz za 1500. nawet sredniej nie kupisz ;) na średnią lustrzanke musisz przeznaczyc minimum 2300. poniżej to szajs ;)

Wiem, to jest kompakt z wymienna optyką. Przecież ja się Was tylko radzę. Mówiłam, że się na tym nie znam:-P

Gość I belive in GOD
2300 to samo body hehe. no lustrzanka to raczej odpada. wyjsc jest dwa. albo kompakt z wymienna optyka albo zaawansowany kompakt bez wymiennej optyki. lub tania lustrzanka z obiektywem kitowym. to jeszcze zalezy czy autorka bedzie chciala dalej inwestowac w sprzet czy nie

Gość tralaliliotarlalala
nie lepiej Ci trochę poczekać odłożyć, dołożyć i kupić lustrzankę??? Canona albo nikona

Wiem, widzę ceny. Mniej więcej się orientuję. Nie chcę dalej inwestować szczerze mówiąc. Chcę jakiś fajny aparat, żeby robił te"rozmazane zdjęcia" i to wszystko;-)

Może i tak, ale ja mam ciągle wydatki, dziecko, dom, itd. stać nas na lepszy, ale mąż się nie zgadza;/ No to już powiedziałam kupuje jakikolwiek byleby robił coś leopszego niż mój stary kompakt;/

Gość tralaliliotarlalala
chociaż moja kumpela kupiła fajny kompakcik za 1500zł jak ktoś się nie zna to z wyglądu przypomina lustrzankę, a zdjęcia robi wspaniałe do amatorskiego użytku w sam raz, bo autorce penie nie jest potrzebny lepszy sprzęt tylko żeby robił ładne zdjęcia...

Gość I belive in GOD
a jakiego masz tego kompakta

Gość tralaliliotarlalala
to idź do sklepu poproś o włożenie swojej karty zrób kilka zdjęć i porównaj...