Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelka522

co zrobic by poród był lżejszy i szybszy?

Polecane posty

Gość amelka522

macie jakies rady???

Gość mlk
nie poradzisz nic na to jak szybko szyjka się rozewrze i skróci do pełnego rozwarcia. jedyne co warto i powinno się robić to współpracować i słuchać położną. Warto oddychać przeponą -bardzo pomaga podczas skurczy.

Gość od 36 t.c
pić herbatę z LIŚCI MALIN!! nie z owoców, z liści! Masować olejkiem migdałowym krocze, ćwiczyć mięśnie kegla:) Wziąć znieczulenie ZZO jak jest możliwość :)

Gość pitulinka
WZIAC ZOO

Gość amelka522
słyszałam tez ze trzeba sie duzo ruszac czy to tez pomaga??

Gość pitulinka
Jesli sie duzo bedziesz ruszac to bedziesz w lwpszej formie, ale niestety nie ma zlotego srodka na lekki porod....

Gość od 36 t. c
poczytaj o tej herbacie z liści malin...oczywiście ruszanie się zawsze jest lepsze od nieruszania się :) ciało wysportowane lepiej znosi poród... Zeby było lekko weź ZZO :)

Gość Trzeba.....
trzeba zrobic cc 25 minut i po wszystkim. :)

Gość mlk
mnie bardzo pomogło skakanie na piłce -prawie 90 % fazy I przesiedziałam na piłce. :) liści malin nie piłam a poród miałam szybki. o wiele szybszy niż dziewczyny które piły. co do parcia to istny ekspres.

Gość nadwraliwa
ja robiłam wszytsko, ruszałam sie, liscie malin, masaż krocza, zzo a i tak urodziałm po 20 godiznach bo dziecko sie w ostatnim momencie nie tak ustawiło do miednicy.

Gość unaona
Z pewnością ruch pomaga, nie tyle spacerowanie, co kucanie podczas skurczu i głębokie oddechy (nosem wdech, ustami wydech), u mnie przy miękkiej i przygotowanej szyjce poszło w tri miga, wiem, nie ma reguł, ważna jest fizjologia także, ale na pewno leżeniem plackiem nie pomoże. Piłka, tak nielubiana, jest kłopotliwa podczas bólu, ale tez pomaga, zwłaszcza kiedy poród "staje" w pewnym momencie, szeroko się siad ai krąży biodrami, niemal a-wykonalne w ostatniej fazie skurczy, ale też pcha akcję do przodu.

Gość łajkama
Jedynie modlić się i mieć nadzieję, że będzie lekko, bo na moje samemu tu nic nie zrobisz. Jedynie jakieś znieczulenie może ulży w cierpieniu.

Gość od 36 t. c
a ja piłam liście malin, miałam ZZO i poród niecałe 3 godziny..

Gość mlk
u mnie I faza 2godz. a druga 5min. bez lisci i zzo kazdy poród jest inny. przeszłam dwa i były zupełnie inne choc oba sn. :)

Gość amelka522
moj lekarz własnie proponuje mi znieczulenie zebym sie nie meczyla z tym bolem. staram sie duzo ruszac chociaz czesto kregosłup mnie bardzo boli:( a ostatnio jak stałam w aptece pewna kobieta powiedziala ze nie mozna dlugo tak stac bo ona jak tak stala to miala problemy z ciaza;/ czy moze to byc prawda??

Gość kasfghj
amelko a jaki to lekarz, jaki szpital? gdzie proponują to znieczulenie? :) szkoda, że nie w każdym tak jest...

Mnie skróciło poród leżenie na lewym boku. Jak leżałam na plecach to skurcze były za słabe i szyjka nie chciała sie rozwierac

Gość gość
hej, ja ogladalam ostatnio filmik o tym co zrobic aby porod byl latwiejszy. wkleje tu link moze akurat komus sie przyda bo dziewwczyna opowiada o malo znanych sposobach np. annibal https://www.youtube.com/watch?v=BUoND5oE2Ms ja bede tego probowala

Gość gość
hej, ja ogladalam ostatnio filmik o tym co zrobic aby porod byl latwiejszy. wkleje tu link moze akurat komus sie przyda bo dziewwczyna opowiada o malo znanych sposobach np. annibal https://www.youtube.com/watch?v=BUoND5oE2Ms ja bede tego probowala