Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Wytlumaczcie mi cos - chodzi o chorych na raka

Polecane posty

Gość SNap

Dzienne leczenie chorego na raka kosztuje nfz około 4 tys złotych. Moim zdaniem takie cos nie ma sensu - osoba, ktora nawet wyzdrowieje jest tak oslabiona, ze zaraz idzie na rente - znowu kosztuje spoleczenstwo. Z ekonomicznego punktu widzenia leczenie nie ma sensu. Dlaczego w Polsce nie patrzy sie na ekonomie?

Gość normlanaa
jestes dupkiem,ciekawe czy byś tak pisał jakby chodzilo o ciebie albo o kogos bliskiego..żal mi ciebie ,idz sie wypałuj

Gość Nic strasznego
Jesteś chory ale umysłowo i nie życzę ci choroby a ciębie też może spotkać.

Gość b-17
Osobiście jem pestki z brzoskwiń żeby nigdy nie zachorować na raka, a tym samym obciążać biednego społeczeństwa.

Gość SNap
Nie jestem dupkiem. Po prostu nie wierze w ten kraj, w ktorym dominuje korupcja i niegospodarnosc. Nie jest mi szkoda innych ludzi, patrze tylko na siebie - tego nauczolo mnie mieszkanie to od 28 lat

Gość ZatroskanAmariolla
Mój tata jest chory na raka. Przez całe życie pracował i odprowadzał składki, więc uważam, że opieka medyczna mu się po prostu należy. Jego zdrowie jest ważniejsze od zdania chytrego egoisty

Gość erftcce5wr
masakra...ludzie, kiedys zaplacicie za to!!!

Gość erftcce5wr
ciebie snap za twoje tematy powinni zamknac, ale niestety to tepa polska i takie rzeczy sa w porzadku. Oby kiedys choroba nie dotknela ciebie...

Gość SNap
Nic strasznego tempa ? co to za wyraz? tempa cie chyba rodziłą

Gość ffuuuuuu
A gdybyś jutro dowiedział się,że masz raka to co być pomyślał o polskiej ekonomi?

a jakbyś Ty zachorowała albo ktoś z Twojej rodziny? chciala byś aby podjeli leczenie? czy uważałabyś ze się nie opłaca? pragnę zwrócić uwagę na to że to nie jest tak że każdego leczą w ten sam sposób i na te same koszty. osoby które nie nadają sie do leczenia dostają poprostu leki łagodzące ból i ułatwiające komfort życia chorego.

Gość swsws
ja już na zus dałem 15 000 a pracuję pięć lat, i co z tego mam? Kolejki do lekarza na dwa msc wcześniej. I chodzę do prywatnego

masz racje,ktoś powinien zrobić porządną reformę w służbie zdrowia

Gość swsws
ale znajomy narkoman dostał rentę, chociaż popracował rok wciągu całego zycia. Dostał rentę bo miał hiva. Szkoda tylko że miał dwa mieszkania, i miał kasę z wynajmu

i co mu po tym że miał rete i kase? ma hiva i musi brać leki antyretrowirusowe które mają straszne efekty uboczne. pożyje może 10-15 lat i umrze i co mu po tej kasie.

Gość swsws
to z tego że ludzie chorzy nie z własnej winy mają problemy żeby dostać jakąś pomoc. Cofają renty z byle powodu i każą ciężko chorym pracować

co zrobić ze to jest polska i wszystko jest skorumpowane. nie dla człowieka tylko dla władzy, bogatych i mających wkręty

Gość 0o9i8u
Osoby chore na raka są same sobie winne ponieważ większość z nich to byli nałogowi palacze i gdyby nie zaczynali palić to dziś byliby zdrowi.....

Gość no tak masz racje!po co w ogol
nie chce mi sie z Toba gadac bo pieprzysz jak potluczony/potluczona.wiekszych bzdur w zyciu nie slyszalam.