Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karaw22

Matura po latach razem raźniej!!!

Polecane posty

Witam!!! Cieszę się że takie wątki są poruszane na forum. Liceum ukończyłam w 2006 r, niestety matury nie zdałam z j. Polskiego ustnego a na angielski nie poszłam. Olałam sobie, cóż człowiek był głupi. I teraz tak od kilkunastu miesięcy męczy mnie to i chciałabym spróbować, nauczyć się i zdać żeby zrobić coś dla siebie;) Z tąd też moje pytanie czy jest ktoś chętny aby iść ze mną? Razem wpierać się wzajemnie i dzielić wiadomościami. Odrazu mówię że chciałabym zdawać w 2013 gdyż nie zdążę z materiałem. Pozdrawiam

Gość ja nastepna przegrana
ja nie skonczylam liceum , brakuje mi ostatnia klasa.....chyba od wrzesnia pojde

Gość hej autorko!
ja też zamierzam we wrześniu złożyć deklaracje i podejść za rok do matury,nikomu nawet nie powiem,nikt nie wie o moim planach,a robie to sama dla siebie bo raczej nie planuje iść na studia;)

ja nie zdaje ang tylko niemiecki rozszerzony

Gość hej autorko!
ja się zastanawiam nad rozszerzonym polskim i biologią,nie wiem tylko czy dam rade z nauką się wyrobić,angielski podstawa,matematyka także:-)

Gość hej autorko!
czasami czuję się jak tępak z powodu braku tej matury,mimo tego,że w szkole miałam dobre stopnie nie podeszłam do niej ze strachu?!

ja wcale nie lepiej sie czuję

Gość hej autorko!
to idz od wrzesnia do szkoły i zdasz z nami:-)masz dzieci?czemu przerwałaś szkołe?:-)

nie mam dzieci wlasnie , a przerwalam ze wzgledu na chora mame ktora musialam sie zajac

Słuchajcie nic straconego przed nami, wystarczą dobre chęci i trochę zaangażowania a na pewno damy radę. Pamiętajcie że dacie radę. Ja robię to dla siebie ale i przede wszystkim dla córci żeby nigdy w przyszłości nie musiała się wstydzić za mnie. Wpisujcie kto ze mną chce to przezwyciężyć?

Gość biedaki
można poprawiać maturę w innej szkole? wstydzę się w swojej pokazać nawet.

Hej nie mam pewności czy można, też mi głupio w tej samej szkole dlatego będę dzwoniła do kuratorium w tej sprawie. Pozdrawiam

Gość tell me would you kill
a jak juz zrobicie mature to chceci isc dalej ? studia studium?

Gość ja studium teraz robie
na studia isc nie planuje,choc nigdy nie wiadomo:-)

Gość tell me would you kill
jaki kierunek studium robisz ?

Gość tez w 2013 zamierzam
Ja też odpuściłam. Może nie tak dawno, bo jestem rocznikiem 2010 jeśli chodzi o maturę, ale też chyba dopiero przystąpię w 2013 roku. Polski ustny i pisemny jak i matematykę zdałam bez problemu. Z angielskim nigdy nie stałam mocno dlatego zdecydowałam się z zdawać rosyjski. Miałam piątki, ba nawet 6. Nauczycielka za mocno mnie nie pilnowała wszystko robiłam z książek i słownikiem, żadnych słówek nie uczyłam się, bo wszystko miałam pod nosem. W domu pomoc mamy w wypracowaniach. Zaczęły się przygotowania do matury, poważniejsze materiały, już coraz mniej rozumiałam, ale żeby nie opuścić się nagle zaczęłam kombinować, ołówkiem w domu przygotowywać sobie odpowiedzi w książce o kilka stron do przodu.. ciągle ze słownika korzystałam i w ogóle nie byłam samodzielna. I ocenki nadal piękne piąteczki, piątka na koniec. Okazało się, że maturę zdaję tylko ja z tego języka. Do końca udawałam, że chcę zdawać, ale coraz mniej było mi do śmiechu. Wiedziałam, że nie wkuję tego wszystkiego więc zaplanowałam sobie, że nie przyjdę po prostu. I nie przyszłam... Gadali strasznie, nuczycielka w szoku, bo dla niej byłam omnibusem. Nie chciałabym podchodzić w tej samej szkole znowu, bo są na mnie wściekli, że komisja była zwołna tylko na mnie, a ja nie przyszłam. No i wolałabym w innej szkole, tam gdzie nikt mnie nie zna. Ale czy to możliwe?

Gość tez w 2013 zamierzam
A ja do szkoły policealnej poszłam zarz po skończeniu szkoły. Bo tu nie wymagana była matura. Jak zrobię maturę to studia też nie, bo w sumie po podstawowej to też nigdzie mnie nie wezmą. Ale zrobię to dla siebie:)

Hej z tego co wyczytałam to wystarczy zadzwonić do centralnej komisji egzaminacyjnej i powiedzieć że chcę się przystąpić do matury ale w innej szkole i wtedy oni przydzielają inną szkołę. Dzwoniłam tam wczoraj i jeszcze się nie dodzwoniłam;)