Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwojeczki

dysplazja bioderka

Polecane posty

Gość mama dwojeczki

Czy sa tu mamy niemowlaczkow, ktore mialy/maja dysplazje bioderek? Moja corcia ma 4 miesiace i ma dysplazje prawego bioderka. Wczoraj ortopeda zalozyl jej takie "ustrojstwo" na ok. 4 miesiace (za 6 tygodni idziemy do pierwszej kontroli sparwdzic czy stan bioderka sie poprawia) aby miala caly czas rozstawione nozki. Musi to nosic caly czas, a sciagac mozemy tylko do zmiany pieluszki oraz kapieli. Rowniez w nocy musi to miec, co jej sie bardzo nie podoba :( Mam nadzieje, ze sie przyzwyczai jeszcze... Chcialabym pogadac z mamami, ktorych dzieci maja podobne zmiany.

Gość powinno się często
a nie lepsze szelki pavlika???? Moja miała je załozone na 4 tygodnie w wieku 2 miesięcy i po 4 tygodniach ani śladu dysplazji obu bioderek (nieznacznej). W tych szelkach nóżki sa podciągnięte ale nie rzwiedzione , także maluch może je wyżej podciągać , przyciągać do siebie i oddalać jak chce. My kąpaliśmy córcię co 2 dni i wtedy ściągaliśmy natomiast do przeiwjania nie było potrzeby ściągania tych szelek , zresztą nie wolno było by nie opóźnić leczenia.

Gość powinno się często
Mnie powiedzieli że u dzieci starszych niż 3 miesięczne terapia trwa dłużej ale że możliwe jest wyleczenie .

Gość 77ii
Ja miałam jak byłam mała, chodziłam w specjalnej pieluszce podobno. Nie odczuwam teraz żadnych komplikacji z tamtego okresu :P

Gość 77ii
a swoją drogą jestes faktycznie dość infantylna i pierdołowata używając słowa bioderka

Gość lucynia
ty gustujesz w rozszerzeniach i wulgaryzmach a ktoś inny w zdrobnieniach ...czaisz czy nie do końca? A może teraz zrozumiesz: Lucycha ty szmatławcu czy mieści ci się w pale że noworodki i niemowlęta mają dużo mniejsze ciało i narządy więc prawnie można formułować je zdrobnieniami ty tępa suko?

Gość 77ii
podszywowi z 17:06 -dziekuje za to ze mnie wyręczył :P

Gość dobre dobre, trochę się
pośmiałam:D. To teraz wszyscy walmy zdrobnieniami by Lucynce żyłka pękła:D

Gość florian z katakumb
akurat nie masz racji idiotko nawet miodek mówił: zdrobnienia sa niegramatyczne

miodek co ? :D

Gość gramatyczka ;D
bioderka, dwojeczki, niemowlaczkow, bioderek, corcia, bioderka, bioderka, nozki, pieluszki, COŚ OMINĘŁAM ? :D

Gość mama dwojeczki
Czy sa tutaj mamunie niemowlaczków, które miały/mają dysplazyjkę biodereczek? Mojunia corcia ma 4 misiącunie i ma dysplazyjkę prawiutkiego bioredeńka. Wczoraj ortopeduś załozyl jej takie "ujtrostwunio" na ok. 4 miesiącunie (za 6 tygodniusiów idziemy do pierwszutkiej kontrolci sprawdziuniać czy stanuś biodercia się poprawiunia) aby miala calutki czasik rostawioniune nóżki. Musi to nosić calutki czasik, a sciaguniac mozemy tylko do zmianuni pieluszki oraz kąpielci. Również w nocuni musi to miec, jej to sie bardzunio nie podobunia :( Mam nadziejkę że się przyzwyczajuni jeszcze... Chciałabym pogaduniać z mamuniami, których dzieciunie maja podobne zmianki.

Gość mama dwojeczki
podbijuniam kochaniunie mamunie

Ale wy wszystkie jesteście chore i złośliwe. Powinna wam się piana z ust toczyć. Dziewczyna chciała normalnie popisać i liczyła że zajrzą tu kobietyw temacie, błąd:) , zajrzały te co błądzą bo byle nowo powstałym temacie by zabić nude i pierdzielić bez sensu.

Gość one nienawidzą zdrobnień
i każdej istoty która żyje i oddycha a ich jedyną bronią na frustrację jest klawiatura..ufff tu moga sobie poużywac bo w realu to już chyba nie do końca. :D

Gość 111ewa
Powinnas skonsultowac to z innym lekarzem bo jesli placisz za ta pieluche to moze sie okazac ze to jest naciaganie .Moja siostra tak miala i okazalo sie ze wszystko bylo dobrze jak poszla do innego lekarza a moja mala tez dostala skierowanie bo podejzewali ze ma problem z bioderkami i bylo ok tylko musialam ja nosic na boku

Gość mama dwojeczki
Ciesze sie, ze moj temat cieszy sie takim powodzeniem u sfrustrowanych mam i u podszywaczek. Ja napisalam tylko jeden post, PIERWSZY! Takze wyluzujcie wszystkie. Poza tym dla mnie dziwnie brzmi, aby o dziecku czteromiesiecznym mowic, ze ma biodra :o Biodra mam ja, dziecko ma bioderka, nozke, raczke czy glowke i nie ma to kompletnie nic wspolnego z infantylizmami kobiety. Zreszta jak wam sie to nie podoba to trudno, przezyje. Wasze obrazanie mnie nie interesuje, bo nie od dzis wiadomo, ze wiele kafeteryjnych matek siedzi tu po to, zeby wyladowac swoje frustracje i sie dowartosciowac, a najlatwiej robi sie to anonimowo w interencie :o powinno się często - moja ma wlasnie te szelki. Nie mieszkam w PL i dopiero czytajac troche informacji na polskich stronach zauwazylam, ze tak to sie u nas nazywa. Tutaj dzieciom ponizej 3 miesiecy nie zaklada sie takich urzadzen, poniewaz mowi sie, ze sa jeszcze za wiotkie oraz uwaza sie, ze terapia trwa dluzej u dzieci, ktora ja zaczynaja gdy sa starsze niz 6 miesiecy, takze co kraj to obyczaj :)

Gość mama dwojeczki
111ewa - ona ma na pewno dysplazje, bo sami widzielismy ja na zdjeciu kiedy lekarz nam tlumaczyl. Jest wyrazna niestety :( U mojego meza to niestety rodzinne i jego siostra urodzila sie z ta sama zmiana oraz mlodszy brat. Poza tym u nas te wszystkie rzeczy pokrywa ubezpieczenie, wiec nic bezsposrednio z naszej kieszeni nie placimy.

Gość Elka_maj
Polecam pieluszkę do szerokiego pieluchowania o nazwie Fredzia.pl Naszej Natalce super pomogło. W 6 tygodniu stwierdzono podejrzenie dysplazji bioderek. Po miesiącu używania było już wszystko OK. Super sprawa. E.

Moja corka tez niestety ma dysplazje lewego biderka ma teraz 3 msc dopiero zaczela nosic poduszke mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Mama dwojeczki napisz co tam u Was bo jestem ciekawa. Trzymam za nasze pociechy i za nas kciuki zebysmy przeszly przez to szczesliwie. Pozdrawiam:)