Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rybbaa

Rok starań o dzidziusia i NIC

Polecane posty

Hej, zapraszam jeżeli, któraś z was tak jak ja stara się o dziecko. My z mężem od ponad roku próbujemy z marnym skutkiem. Byłam dzisiaj u gin. i przepisała mi Luteine. Czy którejś z was pomogła bądź teź ją bierze? Dodam, że zapisała mi ją bez wcześniejszych badań

Dziewczyny przerabiałam to. Poróbcie podstawowe badania i poszukajcie dobrego gina.

Gość ndjdid
ginekolog idiota.tez to przerabialam.a teraz mam adoptowanego synusia

W sumie to po to byłam dzisiaj u ginekologa, żeby zlecił mi jakieś badania. Dała mi luteinę i kazała brać przez 3 m-ce i powiedziała cytuje "wierzę, że pani zajdzie w ciąże".

Gość ndjdid
zeby brac luteine to powinna pierw Ci zrobic badanie progesteronu.glupi leniuch z tego gina

Myślisz? W sumie ten gin to starsza kobitka to chyba wie co robi

Nie, jak coś to za 3 m-ce jak mi ta Luteina nie pomoże

Gość kolendraaaax
a ja przepraszam ze zapytam, ale w jakim celu przepisała Ci luteinę? nie masz okresu? masz mało progesteronu? czy zwyczajnie na ładne oczy?

Rybbaa to go zmien dupa nie ginekolog !!!! a gdzie badanie HSG? hormony ? monitoring owulacji ? badania nasienia itd??? ja obecnie lecze sie w klinice za miesac podchodze do iui

Gość kolendraaaax
wiesz sorki że tak bezposrednio, ale jak słysze o takich pseudolekarzach to mi się nóż w kieszeni otwiera :(

Gość juio6789
rok to nic. co to rok .. laska:) a po 10 latach [pogadamy.. ja 11 i nic i zdrowi jestesmy.. czym ty sie dlujesz

Nie wiem na co lekarzem nie jestem. Miesiączkuje w miarę regularnie. Chyba mi nie zaszkodzi a jak ma pomóc to dobrze...

Rybbaa jak moze ci bez badan przepisac Luteina bez badan ???? a gdzie te badania co napisalam?

wiem, że rok to nic, ale jak się słyszy, że ktoś jest w ciąży a wcale jej nie chciał a ty chcesz i nic z tego to trochę przykre zawsze wszystko mi się udawało a tu d**a

Rybbaa niestety nie zawsze jest tak jak sie chce moja droga ja tez staram sie 4 rok i co mam zrobic? faktycznei rok to jeszcze nie tak duzo ja mam nadzieje ze za miesac sie uda ale czas pokaze

Gość kolendraaaax
no ale luteine nie przepisuje się w ciemno- ot tak sa wskazania do jej stosowania np. nieregularne cykle, niedobór progesteronu. ta Twoja lekarka to chyba nie z tej epoki sory, ale jak chcesz efektów to idź do porządnego ginekologa bo jak ta baba będzie Cię tak w ciemno leczyła to marnie to widzę :( nei słyszałam jeszcze żeby luteina pomagała w zajściu w ciążę

Gość tejket isy
sokojnie, nie zawsze choroba jest przyczyną ale bardzo często stres, jakaś blokada psychiczna.... i ludzie źle się do sprawy zabierają, bo co to znaczy "rok staraliśmy się"....brzmi jak ciężka praca w polu a nie chwile przyjemności z partnerem mówię serio, nie spinajcie sie a będzie dobrze :)

Gość kolendraaaax
niby rok nie długo sama starałam się 3 lata, ale teraz wiem że nie warto tracić czasu na lekarzy którzy nie mają pojęcia o leczeniu niepłodności, a Twoja na taką mi wygląda.poszłaś do niej z polecenia czy od tak - wiesz są lekarze i lekarze. jesli zalezy Ci żeby nie trwało to kilka lat radze udac sie od razu do dobrego ginekologa, porobić badania a nie leczyć się w ciemno/

Gość hehekeod
nie no...tez bez przesady bo troche pomaga.przedluza czas w ktorym moze sie zagniezdzic zarodek,zanim sie dostanie okres.no ale oczywiscie jesli sa ku temu wskazania

Na ulotce z Luteiny piszę że stosuję się ją także w niewydolności ciała żółtego i w cyklach bezowulacyjnych więc chyba pomaga zajść w ciąże w pewnych przypadkach

mam nadzieję że obejdzie się bez badań i lada miesiąc zobaczę 2 kreseczki

Rybbaa a ty mialas wogle jakeis badania????????? bo piszesz ze starasz sie ponad rok ja tak same radze jak ktos tu pisze nie warto sie leczyc u takich ginekologó konowałow radziałabym u specjalisty od leczenia nie plodnosci bo tak mozesz sie jeszcze starac z 10 lat:O

Gość kolendraaaax
kochana na cykle bezowulacyjne luteina pomoże jak witamina c w grypie! na to są inne leki do stymulacji! nie luteina. ale Ty nawet nie wiesz czy nie masz owulacji- zrobiła Ci monitoring? to by wystarczyło by wiedziec czy potrzebne Ci leki cay np. trzeba szukać gdzie indziej-niedrożne jajowody, albo słabe nasienie..

Gość kolendraaaax
no to skoro tak, to rozumiem że odpowiada Ci takie leczenie w ciemno, więc czekaj jak Ci kazała lekarka. my już nic w takim razie nie doradzimy.

nie rozumiem autorko twojego podejscia no ale cóz :O jesli ty myslisz ze to pomoze hmmm oby nie bylo gorzej jak mozna przepisywac lek skoro nie wiesz jaka jest przyczyna ahhh

Gość Ale ty jesteś
zmień pozycję albo chłopa

Gość malakasiamala
a jak ja miałam plamienia w ciazy i lekarz przepisal mi luteine 50 bez badania progesteronu. Co o tym myslicie?

ja nie jestem lekarze wy też nie, dyplomu lekarza nie daję się ot tak sobie, więc chyba babka wie co robi skoro pracuje w tym zawodzie kupę lat