Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żyrafka92

Wodniste i bardzo obfite upławy. POMOCY!

Polecane posty

Gość Żyrafka92

Od kilku dni zmagam się z problemem. Mam upławy, przezroczyste, rzadkie, wręcz sama woda, bardzo obfite (tak bardzo, że mam mokrą bieliznę i spodnie). Same w sobie nie mają nieprzyjemnego zapachu (np. po kąpieli nie czuć tego zapachu) jednak już koło południa czuje sama od siebie dośc specyficzny, zapach z 'tamtych' okolic. Lecz nie jest on bardzo ostry, czy 'rybi' nieprzyjemny. Mimo wszystko jest to dla mnie bardzo krępujące. Upławy pojawiły się od razu po miesiączce i trwają już prawie 2 tyg. Wcześniej mój śluz z pochwy był bardziej gęsty i białawy. Mam 20 lat, współzyję z tym samym chłopakiem od 2 lat, jesteśmy sobie wierni, więc na pewno nie załapałam 'syfa'. Więc nie wiem co to może być, ponieważ bardzo dbam o moją higienę intymną. Co o tym sądzicie?

Gość mlk
do lekarza idz

Gość klepsssoi
mozze zwyczajnie posikujesz

Najlepiej idz jak najszybciej do lekarza.moze to wodniak.ale nie musi.najlepiej lekarz sie wypowie.

koniecznie idz do lekarza - to nie jest normalne, a teraz uzywaj wkladek - nie bedzie czuc zapachu

Gość Żyrafka92
Wiem, że muszę iść do lekarza. Z tym, że teraz jeszcze mam sesję, egzaminy, do domu wrócę dopiero za tydzień i pójdę do mojej zaufanej pani ginekolog. Bardzo dziwi mnie ta wydzielina. Praktycznie bez zapachu, nic mnie nie piecze, nie swędzi, nic z tych rzeczy...

Gość justys920
hejo, jak już wrocisz od lekarza to napisz co tam CI madrego powiedziala, bo ja mam to samo, ale jak narazie zamierzam isc tylko do apteki po lactovaginal lub lacibis femina, czytlam ze to pomaga... pozdrawiam :)

Miałam podobnie. Lekarz powiedzial, że to od "ciał obcych". Czyli nawet penis mojego faceta, albo jakas nowa prezerwatywa mogła to spowodować. dostałam maść do użytku jednorazowego. Maść kosztowala ponad 60 zł, ale pomogła.

Gość Żyrafka92
Witam znowu, Nie byłam u ginekologa ponieważ upławy ustały. Po rozmowie z koleżanką poradziła mi, bym 'wymoczyła tyłek' :) w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do higieny intymnej, koniecznie takim, który zawiera kwas mlekowy. Kupiłam takowy z Lirene. Zrobiłam jak kazała, użyłam gorącej wody, siedziałam z tyłkiem w misce z 10-15 minut, dolewając co chwilę gorącej wody z prysznica. Pomogło, upławy zniknęły praktycznie od razu.

Gość gość
też miałam takie objawy i okazało się, że to nadżerka. lepiej pójść do lekarza.

Gość Migea
Na upławy mnie lekarza zazwyczaj przepisuje Lactovaginal, leczy upławy, normalizuje ilość wydzieliny z pochwy, chroni przed infekcjami intymnymi.

Gość gość
Mnie w różnych dolegliwościach intymnych zawsze pomaga, jak przez kilka dni biorę probiotyk dla kobiet Lacibios femina, który ma tak skomponowane szczepy bakterii, żeby chronić florę bakteryjną pochwy. Bardzo skuteczny jest

Gość gość
Jak widac nie na wszystkich to samo działa. Mnie przy upławach pomaga tylko Lactovaginal, jest własnie stosowany w leczeniu upławów, normalizuje wydzieline z pochwy. Ale skoro Tobie pomógł Invag to tez super, bede pamiętac, że to tez dobry probiotyk. A on też jest dopochwowy?

Gość gość
Z takim problemem warto udać się do lekarza i to jak najszybciej. Upływy mogą praktycznie nic nie znaczyć, ale jednak jeśli to co ś poważniejszego - to lepiej wykryc to jak najwczesniej! W http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ mogą to spreawdzić.

Gość gość
No to idz jak najszybciej do lekarza! Osobiście jak miałam upławy to poszłam od razu do ginekologa z http://www.euro-klinika.pl/ - w moim przypadku to byla niegrozna infekcja, ale nigdy nie wiadomo.

Gość Cleo1976
Nie każda wydzielina z pochwy to upławy! Wodnista, przejrzysta, towarzyszy także dniom płodnym w cyklu.A biała i gęsta-dniom niepłodnym.O upławach mówimy wtedy, gdy ta wydzielina powoduje swędzenie, zaczerwienienie, pieczenie, ma nieprzyjemny zapach lub nietypowy kolor (szarawy, zielonkawy).