Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinkaa03

Boje się że nie poradze sobie w roli matki :(

Polecane posty

Gość Paulinkaa03

Cześć ! Mam problem :( . Za tydzień mam termin porodu. I do tej pory byłam szczęśliwa, a teraz zaczęłam sie zastanawiać czy sobie poradze w wychowaniu dziecka czuje sie z tym okropnie :( jestem przemęczona i nie mam ochoty nigdzie wychodzić. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam 20 lat i nie miałam nigdy styczności z takimi małymi dziećmi boje sie ze nie dam sobie rady ze coś zrobię mojemu dzieciątku, a mój narzeczony mnie nie wspiera ;( co powinnam zrobić ??

Miałam to samo, tyle że jestem trochę starsza, ale to w zasadzie nie ma nic do rzeczy. To normalnie, że masz stracha :) Każda przyszła mama chyba tak ma. Poradzisz sobie na pewno. Głowa do góry :D

zapytam może trochę niedyskretnie ale czy Twoja ciąża była planowana? ja w wieku 20lat miałam pstro w głowie i pieluchy były ostatnią rzeczą o jakiej bym pomyślała. jeżeli partner już teraz Cię nie wspiera a ciąża was zaskoczyła to nie wróży nic dobrego... choć oczywiście wcale nie znaczy, sobie nie poradzisz!

Gość feferfwerf
A co planowanie ma teraz do rzeczy? To faktycznie pytanie niedyskretne i już grozi zejściem tematu na jakieś uboczne wątki. Autorko tematu, ja miałam trzydzieści parę lat i doświadczenie z siostrą i różnymi zwierzętami gdy urodziłam dziecko, a i tak dużo mnie zaskoczyło. Przede wszystkim trzeba znosić na początku zmęczenie i huśtawkę emocji. Nastaw się że tak będzie, że będziesz śpiąca, pełna niepewności, odczuwająca presję otoczenia i po prostu... postaraj się mieć do takich odczuć dystans bo to przejdzie. Staraj się zachować przy dziecku maksymalny spokój i po prostu robić to co trzeba a reszta się poukłada. :)