Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllllllllllllopiku

mam chyba anemie i wypadją mi włosy, jakie badania?

Polecane posty

Gość llllllllllllllopiku

ide na badania z parcy i chce zrobić coś dodatkowo, skro mam ten czas wolny mi krew pobieraja jakie wiec badania?

zrób sobie komplet (minerały (magnez itd) to podstawa, jak już pykasz to poziom cukru, nadczynność tarczycy). Sama anemia to w krwi wyjdzie ale niedobór minerałów też niekiedy ma wpływ na podobne objawy.

Gość llllllllllllllopiku
no diete mam nie za wesoła, no ale właśnie, chce wiedzie czego w takim razie brakuje, a wlosy mi wypadały nawet jak dobra diete miałam

Gość żaden psychopata
poziom ferrytyny koniecznie, bo zwykłe żelazo we krwi możesz mieć ok, tu trzeba sprawdzić ferrytynę - zapas żelaza zgromadzony w wątrobie. A co do osoby, która pisze o jedzeniu, to ja nie jem jedzenia śmieciowatego, chipsów i innych takich chemicznych papierków i sznurków i też mam kłopoty z łysieniem, anemią, ale to genetycznie. Jem obiady domowe, które sama gotuję i staram się na świeżo, owoce i warzywa i też mi wypadają włosy i mam chorobę skóry - straszną alergię oraz alergię na mleko krowie, może zatem to braki wapnia tak wpływają na mnie. Także jem zdrowo, ajest do d... Jedni łysieją, bo dziedziczą takie geny, inni bo źle jedzą. Jedni mają anemię, bo źle się odżywiają, a inni, bo to odziedziczyli - taką skłonność. Nie ma zatem reguły.