Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejjjja

TABLETKI ANTY!!

Polecane posty

Gość lejjjja

Cześć wszystkim! Stosowałam ponad pół roku tabletki Midiana - na początku wszystko było okej ale od jakiś kilku miesięcy zrobiłam sie agresywna, zła, nerwowa, wybuchowa, wszystko doprowadza mnie do szału, czuję sie ciągle zmęczona i męczą mnie bolesne migreny... Lekarka rodzinna uznała, że to przez tabletki - przepisała mi plastry. Cóż, jest tylko gorzej! Mam założony dopiero drugi plaster czyli drugi tydzień, a migreny mam codziennie bądź co dwa dni, nastrój nie zmienił się ani troche! :( Dzisiaj idę do tej lekarki powiedzieć jej to wszystko (do gina musiałabym czekać 3 miesiące), ze nawet na ulotce plastrów pisało, ze osoby z migrenami nie mogą ich używać wiec czemu mi je przepisała :/ i ze chcę jakies inne tabletki. Stąd moje pytanie: może ktoś tutaj miał podobni jak ja, agresję, zmeczenie, wahania nastrojów? Może akurat mógłby mi jakies tabletki polecić...

żle dobrane tabletki, a plastry tez maja duzo hormonów. Musisz zrobic badania i dobrać do siebie odpowiednie tabsy. Nikt Ci nie poleci, bo jedna kobieta czuje się dobrze po 1, a druga po innych.Przyklad: ja nie znosiłam harmonetu, a moja koleżanka już tak i są to dla niej najlepsze pigułki,także badania, bo może sie okazać,że w ogóle nie powinnaś stosować antykoncepcji hormonalnej.

Gość lejjjja
Lekarze nie chcą mi zrobić tych badań :/ zbywają mnie i chcą przepisywać od ręki. Czuję się jak królik doświadczalny i co mam zrobić? I tak muszę dzisiaj poprosić o jakąś receptę, nie chcę przerywać antykoncepcji.

Gość 12345u473490
to sama zrob badania i tyle

To idź prywatnie na te badania, to nie majątek, a wiedza bezcenna.

Gość no to musztarda się ucieszy
no to poproś ją o novynette albo mycroginum - w nich są mniejsze dawki hormonów. A badania zrób na własną rękę w takim razie prywatnie. Nie igraj z hormonami, bo zrobisz takie spustoszenie w swoim organizmie, że nie będziesz wiedziała gdzie sufit a gdzie podłoga.

Gość lejjjja
Gdzie można te badania zrobić i jaka jest cena? Myślałam, że na takie coś trzeba skierowanie mieć...

Gość 12345u473490
microgynon? najwiecej ma... najmniej ma jasminelle i jego odpowiednik za 20 zł czyli naraya...

Gość lejjjja
Ehh. Poproszę, żeby mi przepisała jakieś tabletki z małą ilością hormonów, bo nie chcę tego przerywać i zalatwie sobie te badania hormonalne. Ok, dzieki :)

Gość 12345u473490
tylko pamietaj ze maja umowy z roznymi firmami i zaraz ci wcisnie to z kim ma umowe moja ocecna ginekolog nie ma z nikim i polecila mi naraya ale martewila sie czy ja kupie ale teraz jest w kazdej aptece:)

Gość lejjjja
Wiem o tych umowach. Lekarka mnie sobie zakręciła wokół palca, poopowiadała jakie to tabletki są złe, jak jej zniszczyły życie, raka spowodowały, a plastry uratowały jej życie. Cóż, małe mam pojęcie o antykoncepcji hormonalnej, zawszem nie tylko interesowało jak prawidłowo ich używać - po prostu ufałam lekarzom w tym, co mi przepisują. A te jej plastry widzę, nie lepsze w dodatku masakrycznie drogie - no i tylko głupi by mi przepisał plastry których nie mogą używać osoby z migreną, podczas gdy ja MAM migreny o czym lekarka wiedziała. Cóż, ja nie wiedziałam, że plastrów sie przy migrenie nie używa, przeczytałam na ulotce.