Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam trojeczki...

Planujecie czwarte dziecko? Bo ja mam takie plany...

Polecane posty

Gość kasinka...
jedno dziecko wcale nie musi byc szczesliwe. Chocby dlatego, ze jest same. Jedynaczka Wam to mowi. O liczbie dzieci, rzecz jasna, decyduja rodzice. Ja sie z tym zgadzam. Ale bronie wielodzietnych. Moze wlasnie dlatego, ze o tym na ile dzieci stac dana pare powinni decydowac rodzice, a nie jakies kafeteryjne panienki wyzywajace autorke topiku od patologii :o to mnie wkurzylo. A teraz wracam do pracy :)

Gość kobieto a czy ja napisalam
Ojejciu jejciu jakie wrażliwe pańcie, ja nikogo palcem nie wskazałam i nie wyzywałam. Dla mnie powoływanie do życia 5 dzieci to czysty egoizm, nie myśli sie o dziecku tylko o tym ze macica swędzi i trzeba spłodzic kolejne.

Gość kolorowa kartka papieru
a co mnie emerytury obchodzą ale nikt Ci nie kaze miec wiecej dzieci przeciez :) Masz troje i super,kazdy niech ma tyle dzieci ile chce i nie ma co krytykowac innych i zle sie wypowiadac na temat wielodzietnych czy jednodzietnych :)

Gość kasinka...
PS. Do karteczki :) masz racje, nawet na wyspach za darmo nic sie nie dostanie. Mnie raczej chodzilo o pokreslenie faktu, ze panstwo stwarza przyjazne rodzinie warunki. I chetni z tego korzystaja. U nas tak, niestety, nie jest...

Gość a co mnie emerytury obchodzą
A czy ja kogoś wyzywam, przepraszam ? Nie przypominam sobie.

rodzina patologiczna to rodzina, która zaniedbuje dzieci, priorytetem w domu jest alkohol itp. a rodzina wielodzietna to jest rodzina pełna miłości i cierpliwości. Uważam że kobiety które mówią na rodzinę wielodzietną patologia wściekają się że one by tak nie potrafiły, bo już jedno dziecko im załamało życie i sa zfrustrowane opieką nad jednym Co to za durny tekst że się nie poświęci tyle samo czasu każdemu dziecku co to za bzdura totalna, czasem kobieta ma jedno i cały czas dziecko bawi się samo bo matka ma je w d*upie, a ta która ma wiele dzieci razem spędza z nimi czas. Nie musicie zazdrościć głupie zmęczone babska tym które maja więcej dzieci.

Gość a co mnie emerytury obchodzą
Łatwo mowic ze spoleczenstwo sie starzeje i trzeba dzieci rodzic, ale realia juz takie piękne nie są. Nie oszukujmy się, ale rodzin gdzie matka może pozwolic sobie na siedzenie w domu a ojciec zarabia bardzo dużo jest niewiele.

Gość A co do tej pracy na
Oczywiście,że nie musi.

Ja nie plodze 5 dziecka dlatego ze mnie macica swedzi heheh,wiesz jak mnie swedzi to ja mam taki wycior i sobie nim ja drapie...i nie myl wyciora z przyrodzeniem mojego meza :P Chce miec 5 dziecko bo oboje z mezem pragniemy tego i tyle :) Kasinka to prawda calkiem inne podejscie jest tu w ogole do ludz juz o rodzinach z dziecmi nie wspomne :)

Najlepiej napisac ze ktoś zazdrości, widac u ciebie wlasnie jad i frustracje skoro tak piszesz. Ja zazdrościc nie mam czego, wiecznej ciązy ?? czy rozklapiochy między nogami ?? bo nie wiem.

Gość troje styknie przynajmniej
No co ty? Jaki egoizm? Znam kobietę z mojego miasta. Ma 10 dzieci! Wygląda rewelacyjnie. Nie dałabym jej w życiu tyle lat ile ma. Nie pracuje. Zajmuje się dziećmi. Ma panią do prowadzenia domu. Starsze dzieci studiują najmłodsze ma kilka miesięcy. Ma takie sweet przedszkole w domu. Pieką ciasteczka, dekorują je, lepią z plasteliny, chodzą na spacery. Rozkosznie to wygląda. No ale jej maż jest prezesem w dużej firmie i stać ich na te dzieci. Dzieci szkolne chodzą do szkól prywatnych mają kierowce który ich do tej szkoły zawozi i przywozi. Gdybym tak żyła to bym mogła mieć i 10. Ale ja mam ciut inną bajkę i muszę się do niej dostosować.

Ok moje drogie ja tez uciekam,bo musze cos upolowac i do gara wrzucic ;) Ale tu wroce o ile topik nie padnie.

Gość troje styknie przynajmniej
Ja też pędzę do przedszkola odebrać moje klony. Ale również tu zajrzę bo wam kibicuje i mocno kciuki trzymam za was. Zazdroszczę ze możecie sobie pozwolić. PS Gdzie nabyłaś wycior do macicy? Musze sobie niestety taki sprawić ;)

Gość takie pytankoooo
po co chcecie miec piatek dziecko ? serio pytam

Gość głupie krowy tak poświęcaja
czas dzieciom że na kafe siedza i pierdzą w fotel

ja chcę miec troje może maximum 4 w przyszłości jak mnie będzie na nie stać, więcej myślę że nie dam rady, ale te które dają rady i radzą sobie dobrze z taką sytuacją podziwiam i gratuluję :)

hahah dobry tekst niestety się pomyliłaś bo moje jest w brzuszku i jeszcze nie wyszło hah :)

A wycior nabylam w sklepie z narzedziami ;) heheJak bedziesz kupowala to zwroc uwage na koncowke,zeby nie byla za ostra ani za tepa :P Oki lece tez jeszcze o przedszkole musze zahaczyc.

Gość dssd2q222
absolutnie nie, bo starsze rodzenstwo NIESTETYT ZAWSZE MUSI zajmowac sie mlodszym i opiekowac kosztem swojego wolnego czasu. A tak NIE mozna ZAWSZE tak jest, ja tak miala jako ajstarsza, moje koleznaki z ze szkoly i kuzynostwo.Wszytscy mamy żal do swoich rodzin o to

wycior to ma twój stary w portkach :D

Gość zertyyyyyyyyy
ja mam troje, staramy sie o czwarte dziecko, moj najstarszy syn w tym roku skonczy 17 lat, dzieci maja wszystko, ja pracuje na caly etat a moj facet na pol etatu, po porodzie po 3.5 miesiacach wracam do pracy i mamy w planach nastepne dziecko, ale to pozniej zobaczymy, mam prawie 38 lat i dlatego chcemy wlasnie teraz jeszcze dzieci miec, bo potem bedzie za pozno, w Polsce tylko tak sie utarlo ze wiecej dzieci to patologia, daleko jej jeszcze do Europy, dzieci to dar od Boga, daj szczescie i radosc w zyciu, nie wyobrazam sobie cichego pustego domu bez dzieci, sama pochodze z duzej rodziny i ciesze sie ze mam siostry i braci

Zawsze są konflikty,spory,ale do jedynaka nie wejdzie np.siostra nie zacznie go głupkowato przezywać,nie chcąc wcale wyjść,i po tym jak on zacznie się na wydzierać,to nie przyjdzie ojciec z pasem i nie przyleje im obojgu.Jedynak może w tym czasie spokojnie czytać książkę.Niektórzy to kochają takie wspominki,jak to kiedyś bywało.

"po porodzie po 3.5 miesiacach wracam do pracy i mamy w planach nastepne dziecko, ale to pozniej " Jasne to jest poświęcanie czasu dzieciom buhahaha 3.5 mies a potem odstawic i robimy kolejne:D

Gość ja mam brata i tez jestem
szczęsliwa, każde z nas mialo swoj pokoj, nikt nikomu nie robil na zlosc, a jak chcielismy to sie razem bawilismy. Nie wyobrazam sobie hordy bachorow w domu jako dziecko.

z siostrą się nigdy nie kochaliśmy,ale dopóki byliśmy na siebie w pewnym sensie skazani,bo brat był niemowlakiem,i nie było najmłodszej siostry,można powiedzieć,że mieliśmy poprawne stosunki,dziwnie się zaczęło robić,jak zrobiła się horda

też mnie szokuje powrót do pracy po 3.5 miesiąca, bo moim zdaniem dużo dzieci powinny mieć kobiety które mogą sobie pozwolić na siedzenie w domu

Gość tytytty
NIEEE,bo starsze rodzesntwo musi zajmowac sie mlodszym, U mnie tak było i wielu moich znajomych tez tak mialo, .Nie moglismy swoj wlasny czas poswicac na swoje przyjemnosci tylko niestety nianczych mlodsze bachory.Nienawidzilam rodzenstwa za to i rodzicow tez

Gość zertyyyyyyyyy
a co myslalas, takie jest prawo to nie odemnie zalezy ze po 3.5 miesiacach do pracy musze wrocic, wiekszosc kobiet tutaj tak wraca i to jest normalne, moj maz zostanie w domu z dzieckiem , to jego dziecko tez bedzie,same durne gowniary tutaj siedza, najlepiej sie zbrzuszyc a potem u rodzicow na garnuszku siedziec,niz dupe do roboty zabrac

Gość Owoc pewnej milosci ;)
Uwielbiam rodziny wielodzietne :) Sama bede taka kiedys miala i w du*** mam zdania innych na ten temat,a juz na pewno nie bede sie przejmowala jakimis kretynkami na kafe i ich chorymi wywodami na temat wielodzietnych rodzin.

spójrz na siebie idiotko. jedno urodzi i masz w dupie a juz za kolejne sie bierzesz bo cie cipsko swędzi. to jest super tak. :D po ch... robi dzieci jedno po drugim jak pozniej masz je w dupie po 3 miesiacach