Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca.

tabletki anty a ciaza

Polecane posty

Gość pytajaca.

Witam. Domyslam sie, ze watkow tego typu jest zapewne bardzo duzo, ale niestety nie rozwiewaja moich watpliwosci w 100%. Moj problem prezentuje sie w ten sposob ze biore od jakis 2 lat tabletki antykoncepcyjne Regulon i bardzo sobie go chwale, ale nie o to chodzi. Otoz na poczatku stycznia rozpoczelam nowe opakowanie i 5 dnia zapomnialam wziasc tabletki, tego samego dnia kochalam sie ze swoim chlopakiem i skonczyl we mnie. W lutym tj dokladnie 2 lutego dostalam okres ale byl skapy, nie taki jak mam zazwyczaj. Pytanie brzmi jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Od tygodnia pobolewa mnie brzuch, mam uczucie tzw rozpierania w kroczu. Prosze nie piszcie o tescie ciazowym bo mu zwyczajnie nie wierze. Jeszcze zanim zaczelam brac tabletki oszukal mnie 2 razy i to z roznych firm, a moj ginekolog przyjmuje dopiero za tydzien, bo ma wolne.

Niestety nikt tu Ci nie powie czy jestes w ciazy bo jasnowidzem nikt nie jest:) Prawdopodobienstwo zajscia w ciaze zawsze jest zadna metoda anty nie daje 100% pewnosci, a tobie prawdopodobienstwo zajcia w ciaze wzroslo...

Gość orsaay208
Testowi ciążowemu nie wierzysz, a jak ja Ci powiem, że moim zdaniem, to na pewno nie ciąża, to Cię to uspokoi? :o Czy my tu mamy usg w oczach?

Gość mlk
to idź do laboratorium i zrób sobie test z krwi -beta hcg -tu nie będzie wątpliwości.

Gość Anna C.
z tego co wiem akurat pierwszych 7 tabletek zdecydowanie nie powinno się zapominać. przynajmniej tak mi powiedział kiedyś lekarz o ile dobrze pamiętam. głupio trochę, że nie pomyślałaś o prezerwatywie po tym jak zapomniałaś o tabletce, ale teraz to już akurat nie ma co nad tym jęczeć. jeśli chodzi o to, że test Cię oszukał. mnie też oszukał parę razy, ale to nie zmienia faktu, że zawsze daje jakieś pojęcie o sytuacji. zrób. kosztuje 10 zł a do wizyty u gina nie będziesz się denerwować. będziesz wiedzieć na czym stoisz. jeśli chodzi o ten "dziwny" okres możliwe, że mogło to być krwawienie towarzyszące implantacji. a możliwe że było to zaburzenie miesiączki spowodowane stresem. na dwoje babka wróżyła. powodzenia!

Gość dsfedrfer
po zapomnieniu 1 tabletki nie zajdziesz w ciążę - nakręcasz sie dziewczyno. Brałam tabletki przez 10 lat i kilka razy zapomniałam nawet kilku tabletek z blistra i jakoś w ciąży nie jestem....

Gość Anna C.
raczej nie, ale szansa jest. niech idzie do gina jak się martwi.