Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perusia

?jelito drażliwe kto na to cierpi

Polecane posty

Od pewnego czasu zmagam się z niezbyt przyjemną i uciążliwą chorobą - zespołem jelita nadwrażliwego (IBS). Jest to choroba coraz bardziej popularna, na którą jeszcze nie ma żadnego lekarstwa. Jednym z mało przyjemnych objawów IBS są gazy jelitowe. Wytwarzające się w jelitach powodują uczucie przepełnionego żołądka. Oprócz tego czuć ciągłe przelewanie się w brzuchu, głośne burczenie i różne inne dźwięki - jakby w brzuchu było jakieś źródło z ciągle bulgocącą wodą.ja mam jeszcze straszne bole brzucha ;/ ja juz nie daje rady z ta choroba ;/ czy ktos z was tez sie z nia zmaga ? jak sobie z nia radzicie?

Gość lidyta
Ja mam podobnie,z tym ze odczuwam ból jelita grubego a gdy uciskam je,to odrazu odchodzą mi gazy.Mysle,ze to efekt niwłasciwej diety.Kupiłam zioła przeczyszczające i jutro wypije.Moze chodzi o to,zeby oczyscic jelita z zalegających tam mas kałowych.Słyszałas kiedys o głodówce oczyszczającej jelita?Niestety nie mam silnej woli zeby sie za to zabrac.

Gość zordonowka
Ja nie wiem czy to mam, ale mam bardzo wrazliwy zoladek, np jak mleko jest otwarte, nawet jak stoi w lodowce juz nie moge go wypic na drugi dzien;/ kawa z mlekiem tez odpada.... jest to meczace strasznie.

ja to dowiedzialam sie o tym miesiac temu ;/ mam 20 lat a juz opuszczam studia przez ta dolegliwosc, chlopak nie che juz sluchac moich narzekan przyjaciele nie rozumieja tej choroby ;/ a ja ? hmmm nie daje rady ;/ schudlam juz 10 kg ;/

Gość spoko loko
taz to u siebie podejrzewam... Tyle, że ja razcej formę zaparciową. Zmagam się z zaparciami od dziecinstwa prawieze. TO bardzo uciazliwe. U mnie dodatkowo wychodza dolegliowsci ukladu moczewego, jak mam zaparcie od razu pojawiają się objawy ze strony układu moczewowego - pieczenie przy siku, czestomocz. A brzuch mam prawie non stop wzdety. łapie sie na tym, ze z domu nie chce mi sie wychodzic przez to wszystko bo bym spedzała czas jedynie z termoforem w tolaecie:/

Gość cnbcvbgnc
ja tez to mam. bardzo schudłam ale juz jest lepiej ostatnio sie jakoś pozbierałam i jest ok miałam takie napady ze nie wstawałam z łóżka. moj gastrolog to dupa wolwa i nic mi nie pomogł, procztablet ktore i tak mi nie pomogły. w sumie tego podobno nie da sie wyleczyć. ja stosuje dietę bogatą w błonnik, regularne (!) małe posiłki, prawie wcale tłustych smazonych posiłków, bardzo mało gazowanych napojówm lepiej być lekko głodnym niż przejedzonym (ja cierpie niemiłosiernie).