Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab

Rezygnacja z zakupu po 'kup teraz' na allegro.

Polecane posty

Witam. :) Przed chwilą kupiłam na allegro sukienkę, którą potrzebuję na 25 lutego na wesele koleżanki. Później dopiero zwróciłam uwagę, że sprzedający jest na urlopie do 24 lutego. :O Więc napisałam mu meila, że przepraszam i tak dalej, ale potrzebuję na 25.02 i tak dalej. Czy mogłam tak zrobic? Szukałam w necie i jedni mówią, że podpisałam już umowę kupna i nie mogę się wycofac, a inni, że najwyżej dostanę ostrzeżenie od allegro i ewentualnie negatywa. Zna się ktoś na tym? Proszę o odpowiedzi. ps. mam już jedno ostrzeżenie, za to, że kupiłam książkę, ale za nią nie zapłaciłam.

No wiem, niestety. :( A co może się stac?

Gość teraz to zależy od
sprzedawcy

No dobrze, ale co od niego zależy?

Gość no bez jaj...
nic sie nie stanie, sprzedajacy wystawi negatywa i tyle

Gość cgfdhdsggsd
1.anuluje transakcję i po prostu się rozejdziecie w pokoju, wtedy wypadałoby żebyś mu chociaż prowizję dla allegro zwróciła, żeby nie był stratny na twoim gapiostwie. 2. będzie się domagał zapłaty za to, co kupiłaś. i wtedy sprawa może iść, do "zarządu" allegro i dalej, w co wątpię, bo to chyba nie była jakaś tam mega droga sukienka, więc chyba nie będzie się im opłacało zawracać sobie głowy.

Nom to tzw masówka, gdzie do kupienia jest np 40 sukienek. Kosztowała 140 zł - droga nie była, mówcie, że będzie im szkoda zachodu? :P

up. normalnie, aż się boję :P

nom, chyba "spory allegro", czy jak się ta szanowna instytucja nazywa, też ma jakieś minimum od którego zawraca sobie głowę. ale jak pisałaś, że masz już jedno ostrzeżenie, to nie wiem, czy masz tę samą sytuację co osoby z czystym kontem. sprawdź sobie w regulaminie co i jak. ale wszystko teraz zależy od sprzedającego, co ci odpisze.

Z tamtym sprzedawcą to właściwie nic nie było, to było 3, albo 4 lata temu. Nacisnęłam 'kup teraz' nie zapłaciłam, facet nie odpisał tylko od allegro mi coś o ostrzeżeniu przyszło.

Dodam jeszcze, że na aukcji nie było napisane nic o urlopie, nie było też tego paska zielonego u góry, który informuje o urlopie, dopiero jak po aukcji chciałam napisac do sprzedającego, po naciśnięciu 'napisz do mnie' pojawił się komunikat o urlopie. Proszę o odpowiedzi.

Gość a widzieliscie na allegro
uzywane galoty ? :D:D:D

Gość mialam taka sytuacje - mialam
tez tak mialam, dogadalam sie ze sprzedajacym na spokojnie . On wystapil o zwrot kosztow , napisalismy sobie pozdrawiam i temat sie skonczyl - bez wystawiania komentarzy .

Zwrot kosztów, tzn? Prowizja czy cała cena?

Gość hdvidfhiuvbhfxiubvhuidsbhdi
Przecież możesz zwrócić towar w ciągu 10 dni bez podawania powodu. Sprzedający zwróci ci kasę na konto.

Gość gość
Ludie !! Trzymajta mnie. Mamy prawo do odstąpienia od umowy ? No to ofstepujemy , koniec kropla. Sprzedajacego zawiadamiamy co i jak i ewentuanie proponujemy zwrot prowizji