Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemny blondynn

Czy zgadzacie się z powiedzeniem że mężczyźni uwelbiają inteligentne kobiety?

Polecane posty

"Hanej ;) Ja mysle, ze inteligencja to pojecie wzgledne, dla jednego inteligentna laska to taka, ktora nie pluje na chodnik, dla drugiego taka, ktora jest w stanie rozkminic zagadnienia fizyki molekularnej" zwroccie prosze uwage ze osoby takie jak Hanej myla inteligencje np. z dobrymi manierami;-)) ze o wiedzy nie wspomne;/

Na inteligencje emocjonalna sa nawet testy, robilam sobie jak mialam jakies 13 lat a moze i mniej ;)

Gość moja wersja....
nie mówcie,że inteligencje mierzy sie ilością przeczytanych książek :o bo co daje chłam jak miłostki p.coelho? :O toż to szmira.

Ja mowie o inteliigencji postrzeganej potocznie, a nie tej, ktora sie mierzy przez wskaznik iq ;) chyba nie jestes w stanie powiedziec po wstepnej rozmowie z kims, czy ma 150 i moze sie zapisac do mensy, czy 80 i jest przecietniakiem:P

Gość ciemny blondynn
zresztą przecież wiemy że inteligentni ludzie to tacy co kończą trudne studia. inteligencja to rozwiązywanie podchwytliwych zadań, łamigłówek.Stąd też się wzięły testy na inteligencję by ją zmierzyć.

No i tu się zgodzę w pewnym stopniu z Tobą, pewnej wiedzy nie da się ogarnąć bez odpowiedniej intelignecji, np. fizyki, wykuj sobie, jak nie zrozumiesz bo jesteś za głupi, to sobie możesz wyrecytować wzory i nic Ci na to ;)

Gość sraka_ praptaka...
Ale pytałem co to jest tzw. inteligencja emocjonalna (nie wg wiki - bo to nie jest zbyt miarodajne źródło wiedzy)

JA JUZ BLONDYN O TESTACH ZACZAL TO JA TEZ;) MADRY DOSTAJE TEST I GO ROZWIAZUJE....BO SIE NAUCZYL... INTELIGENTNY KOMBINUJE,LOGICZNIE MYSLI...

Gość ciemny blondynn
czyli czułość na krzywdę ludzką, przeżywanie, empatia.Uważanie czegoś za dobre lub złe.

Gość sraka_ praptaka...
Wg mnie inteligencja emocjonalna to umiejętność dopasowania własnych emocji do zastanej rzeczywistości (sytuacji). To niekoniecznie empatia, choć ona na pewno jest jakimś składnikiem int. em.

Gość ciemny blondynn
ale jak testu można się nauczyć jak to jest test, trzeba go tylko rozwiązać.:D inteligentny nie musi się uczyć bo logicznie myśli.No i pewnie nie musi kombinować:P czyli to sposób przetwarzania informacji, myślenia.

Gość kjbjhvhg
teraz wiem czemu 20 osób w mojej klasie się nie uczy chcą byc inteligentni

Gość ciemny blondynn
inteligencja to abstrakcyjne myślenie rozwiązywanie zadań za pomocą wzorów. Zauważanie pewnych zależności. Czyli inteligentny nie musi się uczyć na pamięć tylko rozwiązywać, uczenie się to połączenia pomiędzy komórkami które utrwalają się.Powiedzenie trening czyni mistrza nie bez powodu się wzięło.

alez Was wzięło na rozkminki :) inteligencja ogolna - przetwarzanie info, zapamietywanie zaleznosci, rozumiienie ich,logika ogolnie itp.itd. inteligencja emocjonalna - empatia (umiejetnosc wczucia sie w czyjs stan emocj.), asertywnosc itd.itp. mądrość - stosowanie tej inteligencji w paraktyce

Gość ciemny blondynn
czyli mądrość to wykorzystywanie inteligencji emocjonalnej i ogólnej. Studiowałaś psychologię?

Gość Zasmarkana lala
Leze w lozku chora :( i w ogole szukam faceta i milosci! buuu :(

Gość Zasmarkana lala
Zastanawiam sie co ty ciemny blondyn z soba reprezentujesz skoro tak szukasz inteligentnej kobiety

Nie,nie studiowalam,jesli masz na mysli budynek i profesorow akademickich wokol :D aczkolwiek hobbystycznie,ze tak to ujmę,temat mnie interesuje, szczegolnie musialm rozwinac int.emocjonalna,aby pięknie lud z dolków wyciagac

i dzieki temu drastycznie wyczerpujacemu emocjonalnie doswiadczeniu, wiem,iz nie chcę jednak studiowac psychologii samej w sobie, cos z zaangazowaniem psychologii jako takiej,tudziez na jej podłożu, aczkolwiek fajnie móc swiadomie mocno pomóc

Gość ciemny blondynn
nie szukam inteligentnej bo mam je dookoła(zresztą takich jest mnóstwo), no i cenię i podziwiam.A reprezentuję to co reprezentuję.

a poza tym bytnosc na jakichkolwiek studiach nie czyni Cię np.psychologiem,dopiero konfrontacja teorii z praktyką plus wyniki (w sensie obiektywne) nie spijcie! nie chcę pissac do ściany - buu :)

Gość ciemny blondynn
no faktycznie bo psychologia sama w sobie efektu nie przynosi tylko trzeba ją wykorzystywać w jakiejś dziedzinie.

Gość ciemny blondynn
jestem bardzo zmęczony od 12 ledwo siedzę:O Słabo mi się dziś myśli.

Gość ciemny blondynn
"Zasmarkana lala Leze w lozku chora i w ogole szukam faceta" -na co chorujesz i od kiedy już szukasz faceta?

a odpowiadajac na temat uwielbiaja - zawsze i kazdy, a jak to się dzieje? po pierwsze ta "jego" kobieta nie moze mu wstydu przynosic :P a po ostatnie - przeciez ocenia jej "ynteligencję" na podstawie własnego postrzegania definicji "inteligencja" np.na mnie sama inteligencja nie robi wrazenia, tylko jak ją człowiek wykorzystuje w zyciu i juz genialnie,gdy obczaja emocjonalną :) w miarę obiektywnie (czyt.trafnie),aczkolwiek najprostsza zasadą jest zadawac pytania,bo "lecenie na domysłach" z założenia jest błędne o! tak mi sie przypomniało : wiecie co robi mądry człowiek? zadaje pytania (czyt.rozwija się)

"ciemny blondyn no faktycznie bo psychologia sama w sobie efektu nie przynosi tylko trzeba ją wykorzystywać w jakiejś dziedzinie." i tu zmyłka :) chodzilo mi o psychologie ogolna w pracy zwyklego psychologa, ze dopiero jesli ktos mu potwierdzi z boku,ze to co robi daje pożądany efekt,to wtedy owszem,wykorzystal wiedze z uniwersytetu i git, niestety niewielu jest takich. a najlepiej to z powolania,co czuja empatie od najmlodszych lat

Gość ciemny blondynn
o tak ja lubię zadawać pytania:) nie ma mi kto odpowiadać:) a inteligencja emocjonalna, też wydaje mi się że jest ważniejsza od tej ogólnej bo bez niej taki pusty człowiek się wydaje:)

Gość ciemny blondynn
a najlepiej to z powolania,co czuja empatie od najmlodszych lat"- od najmłodszych lat...?czyli psychologiem trzeba się urodzić.:P czy trzeba być tak bardzo empatycznym?może wystarczy mieć wnikliwy umysł.