Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaaat

wpadka?

Polecane posty

Gość paaaat

Witam, zacznę od początku.. Biorę Yaz, moim problemem było to, ze zapomniałam 3 tabletki z opakowania, ostatni stosunek odbył sie jakieś 6-7 dni wcześniej, z tym, że przerwa trwała 3,a nie 4 dni. Z tego co wyczytałam prawdobodobieństwo ciąży jest dosyc wysokie. W tej chwili trwa 3 dzień przerwy, test ciążowy zamierzałam zrobic jutro, ale wystapiło krwawienie. I tu nasuwa się moje pytanie? Czy moge przestac się obawiac i darowac sobie test? Czy jednak powinnam go zrobic? ?

Test lepiej zrobić i aby uznać go za pewnego zrobić go w odstępie co najmniej 16 dni od stosunku albo zrobić wtedy beta hcg z krwi ten da większą pewność bo są odpowiednie normy.

Możesz przestać się obawiać. Prawdopodobieństwo nie jest takie znowu strasznie wysokie. Skuteczność antykoncepcyjna MOŻE być obniżona. Jeśli ostatni stosunek był 6-7 dni wcześniej to plemniki raczej nie dotrwały. Skoro pojawiło się krwawienie z odstawienia to śmiało możesz zaczynać kolejne opakowanie.

Gość paaaat
Jeju, Perwersja, dziękuje serdecznie :* podniosłas mnie na duchu bardzo bo większosc raczej radzi zrobic.. Dziękuję raz jeszcze ;*