Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o alim.

czy pracująca była żona ma szanse na alimenty od wyłącznie winnego byłego męża?

Polecane posty

Gość pytanie o alim.

zarobki po rozwodzie żony to 1300 na rękę, on ma ok. 2800, odchodząc zostawił mi własnościowe mieszkanie i teraz muszę je sama opłacać, po rachunkach zostaje ok. 500 na życie, żywię się u rodziców, żeby wystarczyło mi jeszcze na jakieś wakacje to muszę odkładać sobie, były ma teraz nową żonę i dziecko. mam szansę na alimenty a jeśli tak to na jakie?

Gość Piruet na lodowisku
masz szansę bardziej na sądowny podział mieszkania i obowiązek spłaty jego czesci niż na alimenty :)

Gość pytanie o alim.
mieszkanie jest moją właśnością, dobrowolnie mi je przepisał

Gość pytanie o alim.
podnoszę, bo nie wiem czy warto startować

Gość do roboty się
wziąć a nie pasożytować na innych :o gdyby ci nie zostawił mieszkania to wszystko byś wydala na wynajem 🖐️

Gość zmien nick.
następny pasożyt zostałas tak wychowana ? zal takich pustych ludzi wyciagajacych łapy po cudze

Uważam że lubisz być utrzymywana przez innych i to jest dla Ciebie szkodliwe. Nie uważasz, że warto już dorosnąć i utrzymywać się samemu???

Gość kruselka
no ja bym tak ostro nie oceniała autorki. Jezeli rozpad malzenstwa jest z jego winy tzn. ze moze mial kochanke. A tago ja osobiscie bym mu nie darowała. Niech płaci . Napisz na bezpłatne formu prawne tam ci doradza. Ale tak z tymi wakacjami to nie przesadzaj ja tez od 5 lat nigdzie nie bylam i zyje a mam 3 letnie dziecko. Poprostu nas nie stac i nie jedziemy. A jak ty pozwiesz go o alimenty bo nie starczy ci na wyjazd np. do Egiptu to cie tam wysmieja- powiedz ze nie masz na jedzenie.

Gość pytanie o alim.
no mogę powiedzieć, że na jedzenie, na środki czystości itd. bo te 500 złotych to nie wystarczy przecież na wszystko

Gość jak dla mnie
jesteś pasożytem sprzedaj chałupe, kup mniejszą i będzie Ci wystarczać jak on ma te 2800 na 3 osoby, to guzik powinnaś dostać mam nadzieje, że sąd będzie podobnego zdania bidulka, mieszkanko gratis, ale jeszcze na wakacje chce

Gość pytanie o alim.
a ty nie lubisz wakacji?

Gość jak dla mnie
lubię, ale nie czyimś kosztem

Gość to czy masz szanse zalezy
od tego jakie oni maja wspolne dochody. Jesli twoj byly maz utrzymuje swoja obecna zone i dziecko to szanse masz nikle. Masz jednak jak najbardziej prawo zlozyc wniosek o alimenty na sibie w przeciagu 5 lat od rozwodu. Warunkiem jest wina bylego meza i dowody na to, ze pogorszyl ci sie znacznie poziom zycia.

Gość pytanie o alim.
ok, jeśli żona nie pracowała i od razu po rozwodzie mając wyłączną winę męża stara się o alimenty to je dostanie a jeśli pracowała i nie mogła się starać i chciałaby się starać po iluś latach od rozwodu to co ją do tego uprawnia? wyłącznie niewinny małżonek może się starać do końca życia ale jak wyjaśnić sądowi, że po 5-10 czy 15 latach to rozwód przyczynił się do pogorszenia statusu małżonka niewinnego?

Gość to czy masz szanse zalezy
a ile lat ty jestes po rozwodzie, ile zarabialas w trakcie malzenstwa, a ile maz?

Gość pytanie o alim.
w trakcie małżeństwa ja 1300 tak jak teraz a on 2800, po rozwodzie 5 lat

Gość vbbfxfdfd
zostaw faceta w spokoju, juz duzo dla ciebie zrobil pasożycie.