Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaczek1234

menu weselne problem :(

Polecane posty

Gość moniaczek1234

Witam dziewczyny ! Przygotowywuje wesele z kucharka i do końca lutego mam jej podać potrawy, sałatki i słodkosci jakie chciałabym aby były na moim weselu. I tu pojawia sie problem ponieważ praktycznie nie chcodze po weselach i nie mam pojecia jakie potrawy sie nadaja :( wiec może mi pomożecie cos wybrac albo wkleicie wasze menu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dreamed I was an eskimo
Kraby, homary, raki królewskie, jagnięcina, wołowina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to zalezy jaka kuchnie lubisz ty i goscie (choc tutaj gusta sa rozne), ja bylam na kilku slubach/przyjeciach po slubie/weselach gdzie podawano kuchnie wloska - duzo dan z makaronem. Ale bylo tez fajnie przemieszane rybami w roznych postaciach - niestety szczegolow Ci nie podam bo na kuchnii gotowaniu sie nie znam;/ Ja osobiscie nie przepadam za cizekim jedzeniem pt flaczki/kotlety + rosol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli kucharka gotuje na weselach to powinna również podać Tobie propozycje jakie potrawy cieszą się powodzeniem wśród weselników. Dla mnie np.na weselu nie muszą być sałatki czy potrawy zawierające galarety -ryby/schab itd po po prostu zazwyczaj takie potrawy pływają kiedy na zewnątrz skwar więc ja je nigdy nie jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam kucharki i bbb tra menu
na pierwsze rosół ziemniaki (ew. frytki) schab zwykły, sękacz (pierś w kostkę z kolorowa papryką)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam kucharki i bbb tra menu
dewolaj, chyba mielone z pieczarkami, nie pamiętam -później flaki (bleee) możesz zrobić strogonow grzanka (wesele wczesną wiosną) -kolejne: pierś w płatkach, schab zapiekany z serem, małe duszone marchewki -tort -bigos, nadziewane podudzia, szaszłyki, małe goloneczki -b.czerwony i paszteciki POPRAWINY: -biały barszcz z kiełbaską -kluski śląskie, biała kapusta, żeberka w sosie, karczek, schab i mięska z wczoraj -b. czerwony i paszteciki Do tego 10 rodzajów ciasta, po 2 blachy 9wesele na 120 osób) zimne nogi, schab w galarecie, nadziewane kurczaki, śledzie 3 rodzaje, ryba po grecku, jaja faszerowane, jaja zapiekane, roladki z szynką i chrzanem, tatar, karczek pieczony ze śliwką, pasztet + wiejski stół (kiełbasa, kaszanka, smalec, szynka z kością, salceson, ogórki oraz trunki wszelakie) Pewnie każdy mnie teraz zjedzie, że bardzo tradycyjnie i bez udziwnień...ale trudno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam kucharki i bbb tra menu
no i oczywiście kilka sałatek i surówek, owoce, cukierki i takie tam :) myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moim zdaniem kucharka powinna coś doradzić, powiedzieć co najlepiej schodzi na innych weselach, a Ty najwyzej coś tam byś odrzuciła albo dodała cos od siebie. A nie tak, ze Ty masz sobie sama wymyślać menu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×