Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ixipixii

Chce dać synkowi na imie - Elijah, rodzina się burzy :(

Polecane posty

Gość ixipixii

Bardzo mi się podoba to imię w wersji angielskiej (Elajża jak się czyta), mieszkamy w Anglii, a rodzina się strasznie wkurza, że nie polskie imię.

Gość wdrxcfgvbhj
Albo to ty nadajesz imię, albo rodzina. Zdecyduj się.

Gość ixipixii
wiem, że ja daję imię ale rodzina buntuje męża przeciwko temu imieniu :( argumentują to tym że jak wrócimy do kraju to syn będzie pośmiewiskiem :(

ja zamierzasz zostac na stałe w UK to daj mu tak na imie a jak planujesz wrocic do PL to wybierz inne bo bedzie mial same problemy i z wymowa i pisownia jak powie Elajża to malo kto bedzie wiedzial jak wymawiac albo jak ktos przeczyta nie bedzie wiedzial jak sie prawidlowo wymawia, sama miala bym problem chociaz mieszkam za granica, nie spotkalam sie jeszcze z takim imieniem. daj mu tak na drugie i po klopocie

Gość ixipixii
nie wiem czy wrócimy do kraju czy nie, a to imie mi sie strasznie podoba.

Gość ja bym przeczytała...
Eliasz:p

Gość to tak jak ten aktor
Elijah Wood z Władcy Pierścieni! Szczerze to imię wogóle do mnie nie przemawia, ale to twoja sprawa jak nazwiesz dziecko. Ja myślałam że wymawia się Elija :P

Gość 52125
wez nie bad za sile modna.. da jakies durnowate imię..malo masz polskich?? tak tak wiem ze to twoja sprawa ale wez nie cudacz cudaku.. bedzie mialo twoje dziecko problemy wszedzie w urzedzie,w szkole zeby napisali poprawnie jego imię PUKNIJ SIE W LEPETYNE

Gość 52125
HAHHAA IMIĘ JAK DLA OBOJNIAKA SERIO MYSLALAM ZE TO DLA DZIEWCZYNKI BUAHAHHA STANIESZ SIE POSMIEWISKIEM HAHAHAH A TWOJ SYN TO JUZ WOGOLE BUAHAHAH

Gość Aga 20
Odradzam

Gość sama się tak nazwij...
masakra normalnie. Coś ty za matka? chcesz być taka oryginalna czy po prostu głupia jesteś?????

Gość ixipixii
Bardzo podoba mi się to imię, bo oglądam Pamiętniki Wampirów i tam jeden tak ma na imię :P

Gość imie super
naprawde wyjatkowe:) a niekolejny Adas, Michac i stas, blee. Moj synek nazywa sie Borys itez rodzinka sie buntowala:)

Rodzina slusznie sie oburza. Jestes Polka i bedziesz z dzieckiem Polske odwiedzac. Znajdz imie miedzynarodowe lub takie, ktore bez problemu mozna wymowic w obydwu jezykach. Dajac dziecku angielskie imie silisz sie na oryginalnosc i wyglada to tak, jakbys na sile chciala byc Angielka- dopasowac sie, nie dac poznac z jakiego kraju pochodzisz. Znam takie "polskie" mamy, ktore wstydza sie do dziecka powiedziec cos po polsku w towarzystwie obcokrajowcow... Imieniem kompleksow nie uleczysz. Byc moze moja ocena jest bledna, ale dla kazdej postronnej osoby wlasnie tak to wyglada.

Gość euda
a ja chce ''DŻOSZUŁA'' tylko nie wiem jak jeszcz będzie pisane ! ... :D :p

Gość szzz
Piękne imie ! olej rodzinę albo nie wracaj do polski. Jesli powrot jest konieczny, to dziecko nie powinno miec problemow z powodu imienia bo urdzilo sie za granica

Gość MAMA BORYSKA
hiena bzdury,moj syn ma na imie Borys, mimo ze jestesmy polakami. imie to imie

Mamo Borysa - nie rozumiem, dlaczego do mnie piszesz. Przeciez dalas polskie imie, a ja pisalam o nadawaniu imion obcobrzmiacych...

Gość MAMA BORYSKA
Borys to polskie imie???:)

Na pewno nie jest w Polsce obce, wypowiada sie tak, jak sie je pisze i jest w polskim kalendarzu.

Gość pateienc
Elijah to świetnie imię. Nawet gdybyście wrócili do Polski to Twój syn będzie się wyróżniał, ale bardzo pozytywnie. Imię baaaardzo bardzo bardzo świetne. ;)

Gość Kkaaa
To żydowskie imię proroka Eliasza. A nie można Eliasz po prostu. Znam jednego Eliasza ale pojebany jest :-(

Gość Można czytać
elajdża/Ilajdża!Jedyne z czy mi się to kojarzy to z Pamiętnikami wampirów i jednym z pierwotnych.

Gość ladne imie...
tez mi sie podoba, ale co do wymowy to juz z autorka sie nie zgodze, no chyba ze w UK tak mowia, ja mieszkam w USA i do kilku osob ktore znam wszyscy zwracaja sie: Ilajdża

Gość pipy grochowe
anglojęzyczna wersja biblijnego Eliasza. Ładne w kraju anglojęzycznym. Ale jesli wrócicie do Polski to będzie miał przestane.

Gość pipy grochowe
*przesrane

Gość iustka80
w Polsce Eliasz nazywany Leszkiem