Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bigosssiik

Jak zawekować bigos?i co jeszcze można wekować zamiast mrozić?

Polecane posty

Gość Bigosssiik

jak wyżej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mala ropuszka
zdecydowanie za malo gotowania, przynajmniej 4 razy co 8 h wycciagac i zagotowac, bo jak sie raz zatrujecie jadem kielbasianym czy innym cholerstwem to wspomnicie moje slowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dlatego wole zamrozic ,mam wieksza pewnosc ,ze przynajmniej bede zyc po spozyciu :p..pozatym staram sie gotowac tak ,zeby pozniej nie dojadac resztek przez kolejne kilka miesiecy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
upieczony gotowy bigos wkładam do słoików zakręcam i do gorącego piekarnika na 15 - 20 minut a następnie wyjmuję i stawiam dnem do dołu tak jak weki aż do wystygnięcia. Potakiej operacji słoiki mogą stać nawet w szafce nie koniecznie w lodówce. Sprawdzone i polecam tą metodę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siwy56
Ja przekładam goracy bigos do wekow i pasteryzuje okolo półtorej godziny.Po wyjeciu ukladam nakretka do dolu na deseczce kuchennej.Po wystygnieciu wkladam do lodówki.Od lat tak robie i wszyscyżyją żyją. .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paparazzia
Uaktualniam temat bo chcę się upewnić. Zawsze bigos mroziłam ale teraz nie mam miejsca i trzeba w słoiki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×