Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sserwgfs

Mój synek zrobił tak jak mu kazałam. To wina mojej rodziny!!

Polecane posty

Gość sserwgfs

Mój synek zrobił tak jak mu kazałam. To wina mojej rodziny!! Mój syn ma 8 lat. Ja związałam się z facetem którego ojciec ma problemy z alkoholem a matka siedzi w więzieniu za przekręty finansowe(kobieta pracowała gdzieś jako księgowa). Od tej pory rodzice mieli do mnie pretensje. Dlatego że zaszłam w ciąże z kimś takim. Nie odzywali się do mnie ani bracia ani rodzic. Syn chodzi do klasy z dziecmi mojego brata kuzynm i kuzynka. Ostatnio synek zauwazyl ich ze oni zaczeli od siebie sciagac i zaczal skarzyc nauczycielom.I kuzyni w klasie sie do niego nie odzywali bo rodzice i dziadkowie im zabronili. To teraz moja rodzina wydzwania do mnie ze wychowalam esbeka itp. Jak sie zachowac?

Powiedzieć dziecku, że donoszenie na siostrzeńców jest niemoralne. Że łączą ich więzy krwi i wskazana jest pewna lojalność (wyjaśnić znaczenie słowa "lojalność"). Uwrażliwić dziecko o sytuację kiedy Pani pyta o fakty (czy oni ściągali) i powiedzieć że może odmówić zeznać (bo to rodzina). Wyjaśnić że się myliłaś i chcesz mieć dobre relacje z wujkiem (bo to twój brat).

Gość sserwgfs
Tylko ze kuzyni powiedzieli mu ze nie chca miec z nim nic wspolnego bo rodzice i dziadkowie powiedzieli im ze to przyszly bandyta i alkoholik. I jak ja mam sie czuc, zreszta kuzyni buntuja przeciwko mu klase. Przeniose syna do innej szkoly.