Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgbuhjgbujhgbhj

jak dotrzec do zony? przegrzewa dziecko

Polecane posty

Gość hgbuhjgbujhgbhj

Witam, Pomocy, proszę o radę jak mam trafić do mojej żony. Wiem, sam powinienem wiedzieć jak, ale nie wiem. Chodzi o temperaturę w mieszkaniu i ubieranie dziecka na noc. Mieszkamy w bloku, w którym niestety jest gorąco jak w piekle. Nasza córeczka ma 1,5 roku i na noc ma ubrane bawełniane body i na to grubego pajaca z weluru. Śpi przykryta kołdrą grubą na 10 cm. Do tego kaloryfer rozkręcony na maksa. Wczoraj w nocy było u niej w pokoju 26st! Jak mała budzi się w nocy kilka razy z płaczem (moim zdaniem z gorąca) to żona daje jej syrop uspokajający!!!! Niestety ona zawsze wie lepiej, okna nie pozwoli otworzyć za skarby świata, kaloryfera zakręcić też nie. Błagam o jakieś pomysły jak mam jej wytłumaczyć, że robi krzywdę dziecku bo ja już nie mam pomysłów...

Gość dsjnyffcd
idz porozmawiaj z lekarzem żeby przy najblizszej wizycie powiedział babie ze dziecko jest przegrzane przez co chore na coś tam niech lekarz wymysli moze to jej przemówi do rozumu :P ps za takie sciemnianie trzeba klelkarzowi zaopłacić ze2 00zł :D

Gość niestety ale żona zwariowała!
Przy najbliższej wizycie u lekarza idz z nimi i zapytaj lekarz w prost przy żonie czy taka temp do spania jest dobra ! Nie no to masakra jakaś ! Do spania powinno dziecko mieć około 19-20 st a niektórzy nawet dają mniej Moje dziecko ma w pokoju podczas spania 18-19 my tez A do spania body to niech sobie sama małżonka założy ,na to piżame z weluru i jeszcze niech okręci sie szlafrokiem i rozkręci grzejnik :O A potem sie dziwwią,że dzieci taakie chorowite .

Gość znicz799
chłopie gdzie Twoje jaja?

Gość znicz799
pewnie że dziecko się budzi,bo mu ZAGORĄCO!

Gość ugugg
Biedne dziecko, twoja stara jest glupia

Gość doświadczona juz bardzo
niech zona zacznie spac w tym pokoju pod grubą kołderką :D szybko zrozumie ze coś nie haloo

to teraz pokaz jej ten temat+komentarze i sprawa zalatwiona.Powinna zrozumiec ze robi zle :)

Gość biedne dziecko w nocy pewno
ledwo dyszy z przegrzania....Na hooj jej te body ?!?!?!Nie mozecie jej kupić BAWEŁNIANEJ piżamki ?!?! Mój roczny syn śpi w spodenkach do kolan i koszulce na -o zgrozo- krótki rękawek pod zwykłą kołdrą .W pokoju ma 19 st w nocy

Gość ja nie wiemmmm
jakis czas temu pytales o to na gazeta pl, (miesiac temu), a tam padal odpowiedz ze o to samo pytales pol roku temu...moze idz z ona na terapie skoro nie umiecie sie porozumiec

Daj żonie jakiś dobry artykuł do przeczytanie na ten temat, yo może zrozumie. Moze niech mama jej to wytłumaczy, ze dziecko przegrzewane gorzej śpi, częściej choruje i nic dobrego z tego nie bedzie. Albo wyślij ją na noc do koleżanki i sam się dzieckiem zajmij .

Gość Gdybym była facetem
to poszłabym zwyczajnie do pokoju i ustawiła odpowiednią temperaturę a jakby żona zaczęła się rzucać to zwyczajnie bym jej powiedziała że świadomie lub nie powoduje że maluch będzie chorowity i że nie ma pojęcia jak być mądrą matką!!! trochę więcej pewności siebie!! Kobiety zazwyczaj nie dopuszczają w takich sprawach facetów bo myślą że oni są w tym temacie głupi jak but i że nie znają się wogóle na rzeczy więc ty powiedz że czytałej to i owo (poczytaj bo jeszcze każde ci udowodnić i podac link) a dwa, powiedz że chcesz ten temat poruszyć na następnej wizycie kontrolnej i otwarcie powiesz lekarzowi jak jest u was w domu. Koniec.