Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merida ida

mamy-powiedzcie bezdzietnej, to normalne??

Polecane posty

Gość merida ida

właśnie przeglądam ogłoszenia z pracą, i znalazłam ofertę pracy dla nauczycielki angielskiego dla dwulatka... to jest teraz normalny wiek na lekcje? bo jak ja miałam 2-lata, sto lat temu, to chyba tak nie było. i wydaje mi się, że dwuletnie dziecko jak coś mówi to już jest sukces, a tu drugi język... chyba trochę wcześnie, nie?

Gość gergerg
Wcześnie i bez sensu.

Gość merida ida
też mi się tak wydawało, dlatego pytam, czy teraz może rodzą się mali geniusze i od początku trzeba ich kształcić, czy po prostu rodziców powaliło do reszty? ;)

wiesz, takie maluszki mogą już zacząć uczyć się języka obcego - dzieci bardzo szybko łapią akcent, melodię danego języka, później już nigdy nie przyjdzie im to tak łatwo. z tym ze taka "nauka" to właściwie zabawa, słuchanie piosenek, jakieś gry słowne, poznawanie kolorów, itp... trzeba umieć z takim dzieckiem pracować, są szkoły językowe które się w tym specjalizują. dzieci zazwyczaj lubią takie zajęcia, dla nich to po prostu zabawa. a prywatna nauczycielka... jeśli ma wiedzę na ten temat i odpowiednie umiejętności to czemu nie?