Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasioreeek.

Nadwaga czy otyłość?

Polecane posty

Gość kasioreeek.

Mam "mały" problem. Więc zacznijmy.. Od zawsze byłam dość gruba. Nie przeszkadzało mi to za bardzo bo waga ngdy nie przekraczałą 72kg. Lecz od roku biorę tabletki antykoncepcyjne (przypuszczam ze to powod ale nie jestem pewna) i ewidentnie zgrubłam. Jeszcze rok temu moja waga pokazywała 66kg i nie miałam większego problemu ze zmieszczeniem się w rozmiar spodni 38.. A teraz nie dawno będąc na zakupach nie zmieściłam sie nawet do 42.. Może rozmiary sie zmniejszyly tak sobie pomyślałam.. Ale juz od dawna zauwazylam ze tyję ale jakoś tego nie chiałam dopuścic do swiadomości. Nie wiem czy to wina tych tabletek czy mała zmiana w odzywianiu i trybie zycia. Od pewnego czasu nie mam czasu na normalne jedzenie pozno koncze lekcje ide sobie wtedy glodna jak wilk cos zjesc, nie raz wpierdziele z 5 hamburgerow albo cala pizze.. ;/ i do tego doszła kontuzja kolana i nie cwiczę ani na wf ani nic.. Nie wiem co jest przyczyna bo zaczeło sie w sumie od brania tabletek.. Ale przejdzmy do sedna moja waga wskazała 86kg! ;/ Dodam ze mam 17 lat i jestem niska mam 162cm wzrostu. Ile mam nadwagi? Zna ktoś jakieś diety skuteczne? Jestem po prostu załamana.. Nigdy nie przypuszczałam ze moja waga przekroczy 80kg..

Gość Olenka billevitzowna
Sama sobie odpowiedzialas na pytanie. Jesz nieregularnie i niezdrowo. Nikt Ci nie poleci diety, do cholery jasnej dieta jest jedna! RUCH I MNIEJ ZARCIA!

Gość kasioreeek.
Ale inaczej sie nie da. Nie ma jakiejsc diety szybkiej? Zeby schudnać tak z 15kg.. zalezy mi

Nie rozsmieszaj mnie dziewczyno. Poczytaj sobie w internecie co to znaczy zdrowa zbilansowana dieta, 15 kg mozna schudnac nawet w 2 miesiace z gwarancja ze wroci ci 20. I zeby nie bylo, mam za soba dlugie doswiadczenie i stracone mnostow kilogramow, nigdy nie bylam natomiast tak nawina.

Gość kasioreeek.
Przytylam. Wiesz co to znaczy. Kurde polećcie jakas diete. Bo nie wytrzymam ;/

Kontroluj sie, jedz 5 razy dziennie i ruszaj dupe. Nic wiecej nie da sie zrobic

Gość kasioreeek.
no to moze mi powiesz jak to zrobilas? i z jakiej wagi do jakiej schudlas? i ile to trwalo? Ja naprawde jestem zalamana; /

Gość magdalena z zagranicy
Wiesz co, mysle ze musialo ci sie cos pomylic, bo przy wzroscie 162 i wadze 66 kg to na bank sie nie wbilas w rozmiar 38. Juz od dawna bylas 40.

Gość kasioreeek.
Wbilam. Chyba wiem jakie mam spodnie w szafie.

Gość kasioreeek.
ahaa. Ale dzieki i tak :)

ja pierdole zgrubłam--- a co ty taka wraedna jestes ?? pewnie satysfakcja ze ktos wazy wiecej od Ciebie co?? ja pierdole okropna ropa jestes a co do autorki sluchaj tab antykoncepcyjne przy otylosci nie sa wskazane bo powoduja przybieranie na wadze idz do lekarza przebadaj sie a on wybierze dla ciebie jak najlepsza antykoncepcje ja np mam spirale i jestem z niej zadowolona. przestan brac te tabletki bo one naprawde roztuczaja ludzi

nie stosuj radykalnych diet bo się nabawisz zaburzeń odżywiania :)

Ze 118 kg do 70. Mam 175 cm wzrostu i moze mi ktos zarzucic ze jestem gruba, ale mam wysportowana sylwetke i wzorowe wyniki. Trwalo to okolo 2 lat, mialam 17 lat jak ty kiedy zaczelam sie odchudzac. Wykluczylam z diety biale pieczywo, ziemniaki, slodycze i tluszcz. Bazowalam glownie na bialku, warzywach, chudym nabiale. Stosowalam sie bardzo restrykcyjnie do tego rezimu. 2 - 3 l wody dziennie, codziennie okolo 60 min ruchu, w okresie wakacyjnym codziennie! plywalam, jezdzilam na rowerze, biegalam.

Gość kasioreeek.
czyli to w pewnym sensie moze byc wina tych tabletek tak jak przypuszczalam?

Dodam, ze teraz mam 21 lat i nie przytylam od tamtego czasu ani kilograma. Po prostu dorosnij, przeanalizuj co i jak jesz - zacznij kontrolowac swoje cialo.

Gość kasioreeek.
aha nieźle. MUsze z tym cos zrobic :) dzieeki Ci za rady, na pewno cos wykorzystam ;)

Gość walentine to ze
cie facet zrobił to nie moja wina :D a diety nie polecam bo najczęsciej śa restrykcyjne , uważam że lepiej trenować i chudnąć w normalnym tempie :) Może i wredna ale trenuje i tam nie ma ludzi otyłych taka prawda ,wszystkie osoby otyłe które znam nic nie jedzą a tyją zadziwiające :DDDDD

Gość kasioreeek.
Olenka billevitzowna - dzieeki wielkie :) ale ja dopiero pare dni temu tak naprawde sie tym przejelam, kiedys to mialam totalnie gdzies jakos w ogole na to nie zwracalam uwagi. a teraz totalna załamka. jak ja tak moglam..

Autorko nie sluchaj tych debili bo sa wredni jesli naprawde chce sie odchudzac i masz silna wole to zastosuj diete dukana w miesiac mozna schudnac do 20 kg. a wy mnie wkurwiacie wredne hieny !! cieszcie sie ze jestescie i wygladacie jak patyki kazdy koles sie na kosciach poprzebija jełopy

Wpisz sobie w google"" oblicz wskaznik. BMI. "po tym dopiero mozesz. szukac diety..... tylko noe z neta blagam( ona nic.nie da). idz do dietetyka. on wszystko wyjasni... wiem bo sam jestm dietetykiem:-P:-P:-P

Wybacz za ton mojej wypowiedzi ale nikomu nie zycze zmarnowanego zycia przez nadwage. To co przezylam przez czas bycia najbardziej utuczoną dziewczyną w szkole to byl dramat do ktorego nie chce nigdy wracac. Ludzie broncie sie przed nadwaga!

Gość kasioreeek.
a mozesz mi powiedziec cos o tej diecie? pytam z czystej ciekawosci. Ja na te tematy nie mam bladego pojecia. nigdy sie tym nie interesowalam..

PS Tylko nie dukan, BŁAGAM! pomysl, czy lepszy bedzie szybki efekt czy dlugi ale TRWALY? Jak dlugo zajelo ci nagromadzenie nadmiernych kilogramow? Kilka miesiecy, lat? Myslisz ze da sie tego pozbyc w miesiac na cudownym dukanie? BALANS!

Gość kasioreeek.
Japier.. Ja juz totalnie nie mam pojecia kogo sluchac ;/

Olenka billevitzowna-- przestan ludzie na tej diecie chudna i nie ma efektu jojo wiec nie odradzaj innym jesli u ciebie wystapił autorko wpisz sobie w google dieta dukana i tam masz wszystko i nie sluchaj tych podstepnych szuj bo to wredne suki sa juz sie przekonałam (nie wszystkie ale wiekszosc) takie niby szkolone a gowno wqiedza !!!!!

To nie byla dieta w takim pojeciu jak rozumiane jest na ogol. To byla zmiana stylu zycia, zmiana jakosci produktow ktore spozywalam. Nie odmawialam sobie chleba, ale tylko prawdziwy razowiec, ciezki i mokry ktory dlugo pozostaje swiezy. Warzywa na rozne sposoby, jako krem zmiksowany blenderem, biale mieso gotowane, pieczone na blasze. Unikalam i unikam do dzisiaj soli. Uwazaj na nia przy antykoncepcji. Sol zatrzymuje wode, podobnie jak tabletki. Sol wystepuje powszechnie w produktach spozywczych wiec calkiem jej nie wyeliminujesz, po prostu nie dosalaj bo to krotka droga do nadcisnienia.

Gość kasioreeek.
dzieki za potwierdzenie - wiem ze jestem tłusta. Zaraz sobie poczytam. Musze to wszystko przemyslec..