Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka36

Do mam w Usa - żywienie niemowląt

Polecane posty

Gość Jolka36

Mam pytanie do mam w USA odnośnie żywienia niemowląt. Wybieram się na jakiś czas do Usa z półrocznym synem. Czy polecacie jakieś gotowe dania w słoiczkach konkretnych firm? Jakie mleka modyfikowane są dostępne w USA? A może polecacie jakieś sklepy z ekologiczną żywnością w których są produkty dla niemowląt? Będę wdzięczna za porady

Dzial z ekologiczna zywnoscia masz w kazdym supermarkecie, produktow organic i eco masz do wyboru do koloru. Mleko modyfikowane jest w Stanach bardzo drogie mala puszka 'firmowego' to koszt ok 15 dolarow (ok 300 gram z tego co pamietam), ALE mozna to obejsc kupujac mleko tzw off brand. Czyli zamiast Enfamil, Similac,Earth's best (to akurat organiczne jest) czy Gerber kupujesz formule wyprodukowana przez siec supermarketu . Sklad ten sam co wymienionych przykladow u gory tylko po prostu nie ma 'metki' (nie jest produkowane przez popularnego producenta). Np idziesz do supermarketu walmart i w sekcji rzeczy dla dzieci znajdziesz mleko o nazwie Parent's choice-wlasnie wyprodukowane przez Walmart. cena troche nizsza niz tych markowych mlek ale za to dostajesz go dwa razy tyle! Co do sloiczkow; warzywa i obiadki nie robily na mnie wrazenia ale za to owoce i deserki juz tak. Sliwki, kremy waniliowe z morelami i inne przysmaki byly naprawde tansze niz jakbym miala je kupic i robic sama w domu od podtaw. Kaszki; jest ich o wiele mniej niz z tego co widze w PL . W USA te kaszki a raczej cereals wydaja mi sie bardziej gestsze i mniej slodkie (to akurat lepiej). My kupowalysmy z gerbera; whole wheat, rice (albo ryz z jablkiem), organic, oatmeal. Tyle, wiekszosc mam tam uwaza ze lepiej jest kupic taka podstawowa kaszke i wzbogacac ja swoimi owocami zamiast pchac w dzieci chemie. Jest cala masa tez najrozniejszych przekasek zarowno gerbera jak i znowu 'off brand'.

Gość PrzyjaznyDuszeek
Kaszaa,moge zapytac co oznacza to +2 w stopce?pozdrawiam

Przyjazny duszku Chodzi o moj wiek, zaczynalam na Kafe jak zaszlam w ciaze w wieku 22 lat, ur 23 i zmienilam nick z kasza22 na kasza23, corka rosnie ma prawie 3 lata wiec zamiast zmieniac nick co roku postanowilam zostawic stary i dodac 'cos' o sobie :-)

Jolka tutaj masz strone z mlekiem modyfikowanym. http://www.toysrus.com/family/index.jsp?categoryId=3137626&view=all to sa te firmowe plus te robione dla tego sklepu (babiesrus), a w sklepach walmart, bj's itd. mozesz znalezc te o jakich pisala Kasza, produkowane dla danego supermarketu. ja uzywalam similac na poczatku, pozniej karmilam tylko piersia, a pozniej dawalam nestle good start, teraz widze ze to jest gerber good start, chyba gerber ich wykupil. co do sloiczkow to tez tutaj na stronie mozesz sie mniej wiecej zorientowac co jest http://www.toysrus.com/family/index.jsp?categoryId=3426557&view=all sloiczkow uzywalam gerber i earths best. jak bylam w pl. to kupowalam malemu deserki i owoce gerbera i chyba jeszcze jakiejs innej firmy i wcinal tak samo jak te tutaj wiec chyba nie ma miedzy nimi roznicy wielkiej. kaszki maja gerbera ale tez mi sie wydaje ze nie sa tak slodkie jak te w pl. przekaski tez maja gerbera. jakies chrupki, ciasteczka. mysle ze znajdziesz cos co Twoje dziecko je, chociaz by ten gerber ktory jest tez w Pl. a na ile czasu sie wybieracie?

Gość Jolka36
Bardzo Wam dziękuję za pomoc i porady! Widzę, że Gerber w USA jest bardzo popularny. W Polsce po aferze ze skórami i innymi okropieństwami w słoiczkach dla dzieci stracił na wartości. Mam nadzieję, że mięsne obiadki w USA są dobrej jakości. To prawda kaszki w Polsce są słodkie. A może polecacie jakieś sklepy z ubrankami dla dzieci - chodzi mi o wyprzedaże. Kluska_serowa wybieramy się na ponad pół roku.

Jolka jesli chodzi o ciuchy to zalezy tez jakie masz wymagania. jkak chcesz takie ciuchy na codzien, gdzie nie bedzie ci zal ze dziecko raczkuje i brudzi jedzeniem to polecam siec sklepow TARGET i Walmart. Na koniec sezonu mozna ciuchy kupic doslownie za dolara, nowe i wiekszosc z nich nawet dobrej jakosci. Dziecko w tym wieku szybko rosnie wiec moim zdaniem nie oplaca sie kupowac codziennych ciuchow w drozszych sklepach Ciuchy na okazje i z wyzszej polki to dla mnie bylo glownie GAP i Gymboree. Tak pomiedzy tymi dwoma kategoriami to jeszcze polecam domy towarowe Khol's ; szczegolnie jak sa wyprzedaze.

Gość Jolka36
Dziękuję kasza23 :-) Chodzi mi też o takie ubranka na codzień, bo nie biorę dużo ubrań z Polski, bo mały szybko wyrasta ze wszystkiego i planuję kupić tam. Będę pamiętać o Gapie i gymbore. A Next, H&M ma w miarę ceny lub Carters?

wejdz sobie na strone gymboree i obczaj co i jak Next jest firma angielska, nie jestem pewna ale chyba robia wysylke do USA H&M nie mialam okazji sprawdzic Carter's yeah! super ciuchy, wlasnie jak trafisz na wyprzedaz np w Targecie czy Khol's to mozna trafic na obnizki od 30%-70%. Ja w Kholsie kiedys trafilam na takie okazje z Carter's ze normalnie maz mnie musial ciagnac do samochodu:-P Pajace do spania (te takie mieciutkie , w super kolorach z zabudowanymi nozkami) dorwalam w Khols za 3 dolary (cena normalna 18 dolarow). Bodziaki za 2 dolary za sztuke, nawet zestaw; bodziak, leginsy i bluza trafily mi sie za 6 dolarow. Ehhh tesknie za amerykanskimi wyprzedazami:-)

Gość Jolka36
Dziękuję kasza23 - to się nazywają wyprzedaże to co napisałaś :-)

malemu kupuje w roznych sklepach ubranka. dzinsy lubie z gapa, bluzy fajne kupowalam w children place, koszulki to gdzie popadnie prawde mowiac. kiedys trafilam na fajna wyprzedaz w children place i kupilam malemu z 15 bluzek z krotkim ceny chyba 3-4 dolary. jak maly byl niemowlakiem to chyba najbardziej lubilam cartera i gapa. co do wyprzedazy to tak jak Kasza pisala, mozna fajne spotkac w Kohls, Walmart itd. ja tam malemu znalazlam koszulki z jego ulubionymi postaciami za grosze. mozna kupic pizamy cartera za pol ceny. albo np. kupilam kiedys w grudniu fajna kurtke w gapie i byla juz w przecenie, nie pamietam ale zaplacilam chyba za nia jakies 30-40 dolarow (nie pamietam ale chyba byla 40% obnizka). na najwieksze przeceny to trafilam chyba w carter i children place ale w outlets. praktycznie wszystko w sklepie bylo na przecenie niektore rzeczy 40-50-60% . malego wtedy obkupilam na lato i jeszcze na zime :) gymboree prawde mowiac nie lubie. jakos nic tam nie widze ciekawego jak wchodze. ale moze dlatego ze mam chlopca, bo wiem ze kolezanka corce wile ubran kupuje w gymboree i podobaja mi sie ciuszki tej malej. h&m ok chociaz osobiscie nie jestem jakas wielka fanka. nexta tutaj nigdzie nie widzialam chociaz specjalnie tez nie szukalam. ubrania tutaj nie sa drogie, mozna kupic cos fajnego na wyprzedazy. buty dla dzieci tez nie sa drogie. na pol roku to nie ma sensu zebys wiozla wieksze ubranka z Pl. zawsze w sklepach maja stojaki z ciuszkami na wyprzedazy, do latania zupelnie wystarcza. :)

Gość Jolka36
Dziękuję kluska_serowa :-) A czy np. kosmetyki nivea baby są dostępne lub pieluszki pampers? A jeśli nie to co polecacie? Stresuję się trochę tym wyjazdem

Pampersow masz do wyboru do koloru; oryginalne Pampersy (kilka rodzajow, organic, swaddlers, cruisers Bog wie jakie jeszcze). Huggies , i znowu pieluszki off brand praktycznie w kazdym supermarkecie Nivea baby- szczerze to nie wiem;-/

Gość Jolka36
Dzięki Kasza23. Jakie więc polecasz kosmetyki dla niemowlaka? Mam nadzieję, ze nie Johnsona, bo po nich mój ma uczulenie

Gość Jolka36
Up up

Gość tez ze stanow
Z kosmetykow ja uzywalam Aveeno dla baby.

Gość tez ze stanow
Do sklepow dodalabym jeszcze Old Navy. Mozna sie tanio obkupic, calkiem przyzwoita jakosc.

Gość tez ze stanow
no i oczywiscie TJmaxx, Marshall, Ross :)

Gość Jolka36
Dzieki