Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

portada

rozwiazaliscie ta zagadke?

Polecane posty

to może dajcie jakies jeszcze zagadki?!!! będziemy rozwiązywać

Gość l WILL ALWAYS LOVE YOU
NIEŹLI Z WAS DEBILE JAK NIE ODRÓŻNIACIE KÓŁEK OD ELIPS :D

jak znajde to napisze , ja ja raz rozwiazalam i rozw skrzetnie przechowuje :p podobno wymyslil ja Albert Einstein i tylko 3% populacji ja rozwiazac potrafi. takze czasem slonce... nie bierz sie za nia :D:D:D

dobra, zmierzmy się w zagadkach...ja tez jakis poszukam:)

phi... wpadłam na to po kilku minutach, ale może dlatego, że studiuję informatykę :D zagadka banalna.

Zagadka Einsteina Krąży legenda, że tę zagadkę wymyślił Albert Einstein. Podobno powiedział też, że 98% ludzi nie jest w stanie jej rozwiązać. Pięciu ludzi mieszka w pięciu różnych domach, z których każdy ma inny kolor. Wszyscy palą pięć różnych marek papierosów i piją pięć różnych napojów. Poza tym jeszcze hodują zwierzęta pięciu różnych gatunków. - Norweg zamieszkuje pierwszy dom - Anglik mieszka w czerwonym domu - Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego - Duńczyk pija herbatkę - Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów - Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille - Niemiec pali Marlboro - Mieszkaniec środkowego domu pija mleko - Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę - Palacz Pall Malli hoduje ptaki - Szwed hoduje psy - Norweg mieszka obok niebieskiego domu - Hodowca koni mieszka obok żółtego domu - Palacz Philip Morris pija piwo - W zielonym domu pija się kawę Pytanie: Kto hoduje rybki?

Gość l WILL ALWAYS LOVE YOU
ODPOWIEDŹ BRZMI: KTO HODUJE RYBKI TEN NIE MYJE PIPKI, NIESTETY EINSTEIN NALEŻAŁ DO TYCH 98%

Gość ncdnvkwgefnsvkbi
kwiatku- takie zagadki łatwo się rozwiązuje przy pomocy tabelki, ta powyżej zajmuje kwadrans, jak się ją dobrze rozpisze właśnie w tabelce ;)

Gość ixixpixxi
poznanski kwiatek polny oczywiście kwiatuszek nie powie skąd się wzięły cyferki :D bo i po co HAHAHA :D ty tępa dzido - nadajesz się tylko od obsmyczania pytongów - i trenuj dużo abyś miała w tym sporą wprawę 🖐️

Gość Ferrrrrrry
Pytanie: Kto hoduje rybki? moj ojciec :classic_cool:

no ja wlasnie rozpisuje sobie to wszystko, ale ciągle ktos mi w pracy przeszkadza :P jak ktos bedzie chcialnapisac rozwiązenie to niech wczesniej da znać, to nie przeczytam i rozwiaże sobie na spokojnie :P

Gość Niemiec hoduje ryby
!

Gość ixixpixxi
juz mi sie zapomniało co tu mam napisac 😭 jest jeszcze ta wiesniara z krainy kwitnacego ziemniaka?

8809 = 6 7111 = 0 2172 = 0 6666 = 4 1111 = 0 3213 = 0 7662 = 2 9312 = 1 zacznijmy od tego, że ten zapis jest tak nieprawidlowy, że aż razi w oczy, jak chodziłam do liceum, to babka tak mordę darła za tego typu zapis, że szybko wybiliśmy to sobie z głowy :D

oamiętacie taka z przeplywaniem trawta przez rzeke, że trzeba było cala rodzine przewiezc na 2 strone, ale dziecko zawsze musiało być z dorosłymitp? jak to leciało?

Gość jak ja bylam w przedszkolu to
o tym einsteine- to NIEMIEC ma rybki

no dawajcie dawajcie te zagadki, zamiast się kłócic to się sprawdzcie :P

ja ja znalazłam w gazecie (odpowiedz) wiec nie cwaniakuj, poza tym jak ktos zagadke czyta a potem szuka rozwiazania to to jest smiechu warte bo nie rozumie sensu zagadek. a ixix co , mama tak przylała? :D dobra spadam bo nie ma ludzi na moim poziomie a was bito w dziecinstwie :classic_cool: a z tratwą... był wilk, owca, kapusta. trzeba przewiexc z jednej str na druga. wilk je owce, owca kapuste. tylko jedno zwierzę, rzecz moze znajdować się na tratwie.

Gość jak ja bylam w przedszkolu to
a to sorry nie czytalam.

co wy tacy agresywni. a co do tratwy to nie ta co miałam na mysli, ta pierwszy raz widzę ale jest podobna