Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polegalu

studenciaki, co z legitymacja?

Polecane posty

Gość polegalu

siemanko:) chce zrezygnować ze studiów i mam problem z legitymacją. doradźcie mi co mam zrobić, bo nie chce tracić zniżek! minowicie jak pójde odebrać papiery to będą żądać ode mnie legitymcji. i teraz są 3 opcje. albo od razu przy odbieraniu powiedziec ze zgubiłam, albo pójsc teraz do dziekanatu i wyrobić nową po czym pójść odebrać papiery i dać im jedną z tych dówch legitek:D albo po prostu olać i czekać aż mnie wywala(co nastąpi chyba niedługo bo już się sesja skończyła, od wtorku zaczyna się nowy semestr) no i moge mieć jakies nieprzyjemności jak bede chciała startować od nowego roku na inny kierunek. poradźcie co zrobic...

Oddaj i zapisz sie do bezpłatnej szkoły policealnej tam też dostaniesz legitke i zniżki (o ile masz mniej niż 26 lat)

Gość polegalu
ale ja chce iść do pracy, nie chce iść teraz do szkoły policealnej

Gość guziczek bez pętelki
poprostu się tam nie pojawiaj, a legitka jest ważna do końca marca [przynajmniej ta nowa zielona, trzeba podbijać co semestr] :D

Gość polegalu
tak tak, wiem ze do końca marca:D ale boje się tego ze dowalą mi list do domu(rodzice wiedzą ze zrezygnowałam, ale myślą ze zaliczyłam semestr, a ja tego nie zrobiłąm:D). no i jak mnie wywalą to moge dostać czarną karte i nara, już nie bede mogla skłądac do nich papierów

Gość mam taka samą sytuacje jak Ty
o co chodzi z ta czarna karta ? bo ja po prostu przestalam chodzic na uczelnie i nie odbieralam zadnych papierow :/ do sesji nawet nie odchodzilam

Gość polegalu
nie wiem czy to prawda nawet z tą czarną kartą, ale podobno jak mnie oni wywalą to własnie moge mieć problemy i nie będą chcieli mnie przyjąć od nowego roku na inny kierunek. a kiedy wysłali Ci papiery do domu? od razu po pierwszej sesji jak się zakończyła?

Gość mam taka samą sytuacje jak Ty
no wlasnie jeszcze nic mi nie przyslali, nawet nie wiem czy sesja juz sie zakonczyla.. 2 tygodnie temu w poniedzialek byl 1 termin to nie wiem czu juz jest po tych wszystkich poprawkach czy jeszcze nie

Gość polegalu
nie chce żeby mi przysyłali list do chaty ze nie zaliczyłam sesjiiii.. rodzice mi powiedzieli ze jak zalicze te sesje to moge rezygnować jak chce. i teraz jak sie dowiedzą ze jednak ją oblałam..

Gość polegalu
no i chce mieć dalej zniżki!;p

Gość polegalu
studenci! tacy sprytni jesteście w przemycaniu ściąg i zaliczaniu egzaminów bez grama wiedzy, to pomózcie mi ogarąć cos z tą legitką!:D

Gość Gjgjgjgjgjgjgjgjgjgj
Po co sie gimnastykować jak legitka tylko ok miesiaca jeszcze wazna

Gość polegalu
bo ja dużo podróżuje i mnie ten miesiąc bardzo zbawia:p

Gość czapka krasnalaaaa
leg od szkoly policealnej nie daje znizek na MPK (transport publiczny w miescie) w przypadku osob po 21 roku zycia i PKP do 24 roku zycia!!!!!!!!!!!

Gość czapka krasnalaaaa
po 24 roku* lepiej udaj ze zgubilas zabierajac papiery tylko ponoc trza wczeesniej dac ogloszenie do prasy o zgubieniu ale licz sie z tym,ze ta legitka i tak wygasnie za pare mcy - nie dostaniesz nowej naklejki na zaś..

Gość do krakusow i krakowianek..
chyba i tak wysla list do domu nawet jak wezmiesz papiery..moja kolezanka tak miala:O

Jak masz u siebie Żaka to zapierrdalaj tam (nie wiem jak w innych policealnych), wystarczy sie zapisac, moze nie chodzic, a od nowego semestru zapisać sie znowu. :classic_cool:🖐️ Duzo moich znajomych tak robi. :)

" czapka krasnalaaaa leg od szkoly policealnej nie daje znizek na MPK (transport publiczny w miescie) w przypadku osob po 21 roku zycia i PKP do 24 roku zycia!!!!!!!!!!!" Bzdura :) 🖐️

Gość jjjjjkjkjkjjkj
to tylko miesiac, zwyczajnie nie odbieraj papierów przez ten czas:o nie wysyłaja nigdy listów o nie zaliczonej sesji:o wysyłaja o skresleniu z listy studentów, a taki i tak dostaniesz ale nie jakos blyskawicznie poza tym czy rodzice czytaja twoje listy?:o mozesz przeciez mówić ze to potwierdzenie rezygnacji skoro i tak o niej wiedza, jak rodzice nie sa pracownikami wyzszych uczelni to pewnie mało sie orientuja w temacie, a jak sami nie maja wyższego to ich wiedza jest żadna🖐️

Gość czapka krasnalaaaa
CarrieBradshaw-Preston ale ja pytalam, i tak mi powiedzieli w szkole policealnej!!! mam 25 lat i nie mialabym znizek na transport juz:O jedynie np do kina itd..... :(

Gość czapka krasnalaaaa
nie,panstwowa!! cosinus czy jakas inna-bezplatna. a oni sa w jakiej szkole? zak? ja mam 25 lat i zero ubezp zdr (pracuje na um o dzielo) wiec chce sie zapisac no i znizki mpk mnie interesuja.....

Gość czapka krasnalaaaa
dzieki za info!! poprobuje:P

Chociaz moze moje miasto jest zasciankowe i kanary są niedoinformowani. :classic_cool: Kiedys mi w sumie sprawdzali elektroniczna karte miejska ogladajac ją, zamiast sprawdzic automatem czy jest doladowana. :D 🖐️

Gość jujujuek
kombinujesz dziewczyno jak nie wiem :o Nie jesteś studentką czyli nie należa ci się ulgi :o ze zgubieniem legitki nie ma tak łatwo bo musisz dac ogłoszenie w prasie i na uczelni :o

Gość polegalu
trzeba kombinować, jak chce się coś dostać;p na umk nie trzeba nic zgłąszać, moja kumpela zgubiła, poszła do dziekanatu i po wpłaceniu 25 zeta na konto miała nową bezproblemowo. mówicie, że wyślą list do dom dopiero po skreśleniu z listy.. a kiedy owe skreślenie się uaktywni? dopiero skonczyla się sesja, jeszcze są nawet dwie poprawki.. myślicie ze kiedy dostane ten list? a jeśli chodzi o zapisanie się do szkoły policealnej, to dużo formalności z tym?:)

Gość oficjalna
czyli skreślenie z listy studentów nie odbywa się od razu po sesji>?

Gość gościówaOlsztyn
Hej, proponuję zapis do szkoły policealnej. Najlepiej takiej bez czesnego. Miałam ten sam problem to się zapisałam do NOVA i od reki legitke wystawili. Nie wiem czy u was jest NOVA, bo w Olsztynie jest. Koleżanka mi poleciła i jest ok.Dają też zaświadczenia do alimentów i ogólnie nie trzeba się tam za dużo pojawiać. No i przy okazji może uda mi się zostać tym BHPkiem:D Z tego co wiem liceum też tam mają więc nawet bez średniego da rade z tą legitką:)

najlepiej się zapisać do szkoły policealnej, ja mam legitymacje jestem zapisana w szkole NOVA, szybko ją uzyskałam , robią je na miejscu, polecam legitka zawsze się przyda :)